Send flotte fotopostkort fra din iPhone – vanlig post eller digitalt!

6

Jeg er en av de som synes det fortsatt er veldig hyggelig både å sende og å få postkort. 🙂 Men jeg vil helst ikke bruke halve ferien på å få skrivekrampe ved bassenget, og utvalget av fine postkort er ikke alltid det beste overalt.

Kanskje har du knipset noen fine bilder av barna som besteforeldre ville satt pris på å få som postkort? Eller et vakkert landskap, en hyggelig familiemiddag eller en flott blomst som kan glede eller inspirere noen du kjenner?

La meg vise deg hvordan du kan lage flotte postkort og sende direkte fra din iPhone! *

Til dette anbefaler jeg to apps, som er de jeg vil snakke om her: PicFrame og Bill Atkinson Photocard (linker til AppStore)

Noen andre fotorelaterte apps jeg bruker til redigering og effekter: Photogene, King Camera, Hipstamatic, PS Express, Camera Bag, ColorSplash, Instagram.. for å nevne noen! (Jeg har som regel alltid noe på utprøving).  Men det er ikke de jeg skal skrive om nå!

1. PicFrame

PicFrame er en app som lar deg komponere flere bilder fra kamerarullen eller andre lagrede bilder på iPhone til en kollasj. Slik kan du ta flere bilder, redigere dem og sette sammen til et hyggelig kort.

Skal vise noen skjermbilder fra denne appen, og håper dere får lyst til å prøve selv! Den koster bare 7 kroner i AppStore.

Øverst i høyre hjørne velger man først formatet på kollasjen. 3:2 passer godt til den postkortstørrelsen vi skal lage her. (Jeg har enda ikke funnet en app som lar deg sende kvadratiske postkort rett fra telefonen, men det hadde vært kult, så rop gjerne ut i kommentarfeltet om du vet om noen!)

Det neste steget er å velge hvordan kollasjen skal se ut med plassering av bilder. Her er det mange oppsett å velge blant! (Du kan bla videre til side 2 for å se flere valgmuligheter.)

Når man har valgt oppsett, er det på tide å hente inn og justere bildene. Klikk på ett av bildefeltene, og velg et bilde som er lagret på telefonen.

Bruk slideren under for å justere hvor stort det valgte bildet skal være. Skyv bildet frem og tilbake i ruta for å posisjonere det, eller pinch for å zoome. Det er også valg for å øke eller minske avstand mellom bildene, velge bakgrunnsfarge og mønster etc. Her er det bare å leke seg!

Når du er fornøyd med din kollasj, velger du «Share» og «Save to library». Min kollasj i dag ser du under.

Her er en annen variant jeg lagde, med avrundede hjørner på bildene:

Du kan også velge å dele bildet direkte på f.eks. Facebook, Twitter, Flickr og e-mail.

Alt i alt er PicFrame en genial app som man kan ha det mye gøy med. Enten man vil dele sin kollasj på Twitter, sende den som et bilde på MMS, blogge den eller i dette tilfellet – bruke den som utgangspunkt for et postkort vi skal sende!

 

2. Bill Atkinson PhotoCard

Det finnes mange apps som lar deg lage og laste opp et fotopostkort, trykker det og sender det i posten for deg. Jeg er veldig fornøyd med denne appen jeg omtaler her, og vet at den gir rask levering og god kvalitet. Denne appen koster 35 kroner i AppStore, og er virkelig verdt pengene! Jeg har brukt denne mye.

Appen er veldig lett å bruke. Man begynner gjerne med å velge hvilket bilde man vil ha på kortet, enten et eget bilde (My photos) eller et av de som følger med appen (Photos). Det er mulighet for å sette inn litt tekst (kommer som bildetekst på baksiden av kortet), gjøre bildet lysere eller mørkere osv. Her har jeg selvfølgelig valgt kollasjen jeg laget i sted, som jeg lagret på kamerarullen.

Så velger man «Back» for å skrive selve kortet. Her finnes en lang rekke valg i fonttyper og -størrelse, og adressen hentes rett fra kontaktlisten. (Greit å sjekke at man har lagret riktig adresse til familie og venner før man reiser!) Velg et «frimerke» du syns passer, og lek med funksjoner som stickers!

 

Når du er fornøyd med kortet velger du «Actions». Du kan velge mellom å sende kortet på e-post, eller som vanlig post. Skal det sendes som vanlig post må du kjøpe credits. Det er greit å gjøre hjemmefra, med tanke på roamingkostnader! Betaling med PayPal eller kredittkort, enkelt og greit! Da jeg sendte kort fra Egypt i sommer kostet det 3 credits per kort, noe som tilsvarer ca 13 kroner hvis jeg ikke har regnet helt feil. Det er ikke galt!

Og så er det bare å vente på at et personlig fotopostkort dumper ned i postkassa til de der hjemme! 🙂 Kortene er trykket på blankt, fint papir og er ganske store. De blir sendt fra USA, og det tar ca en uke før de kommer frem til Norge. Her er et eksempel på et kort jeg lagde til min kjære en gang.

Som dere ser er kortene en del større enn «vanlige» postkort – ca. 21 x 14 cm. Jeg synes det er flott, men appen skulle kanskje ha hatt valgmuligheter til å bestille mindre kort også? Vel, smak og behag. Det blir vel slik for at det skal være mest mulig bilder!

Man kan sende det samme kortet (tekst og bilde) til flere, eller bytte tekst og/eller bilde for hvert kort man sender.

Her er kortet jeg sendte til meg selv på e-post. Det kommer som ett bilde i jpeg.

Håper dere får nytte og glede av denne lille guiden! Jeg vet i alle fall at min kjære allerede ser et stort potensiale i kombinasjonen av disse to appene – han er mye ute og reiser i jobben, og vil gjerne sende postkort hjem til Lille Sprell fra steder han har vært. Men ofte har han ikke tid til å lete rundt etter kiosker som selger postkort og frimerker, eller postkasser! Da er det et godt alternativ å knipse bilder med iPhone, og så kan han montere et kort i ro og mak på hotellrommet eller på flyet hjem for eksempel. Har man ikke internettforbindelse, blir kortet automatisk lastet opp neste gang man er på nett og starter appen.

* Denne posten viser hvordan du kan gjøre dette på iPhone, siden det er det jeg bruker. Det finnes sikkert mange gode alternativer for andre smartelefoner, men det må du i så fall spørre noen andre om. 🙂

Share.

About Author

6 kommentarer

 1. For en kjempefin post! App’ene er herved lastet ned og jeg har begynt å leke med dem 🙂 Nå må jeg bare få reist et sted slik at jeg har en god unnskyldning for å sende kort til noen!

  • Hyggelig at du likte posten! 🙂

   Jeg synes det er gøy å leke med PicFrame, og har tenkt å begynne å lage kollasjer til bloggen med den.

   Og så trenger man jo egentlig ikke reise for å sende hyggelige kort til hverandre. 😀

   Kos deg med appene!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.