Hvem får komme på ME-posten på Aker sykehus?

1

Det ble et konstruktivt og flott kommentarfelt da jeg skrev en takkepost om mitt opphold på ME-senterets sengeposter på Generell indremedisinsk avdeling på Aker sykehus.

En av leserne skal selv legges inn på avdelingen snart, og har i forkant av innleggelsen fått tilsendt informasjon om oppholdet, som hun skriver i denne kommentaren. Jeg synes det var så interessant at jeg ville dele den med flere, tusen takk Ingun!

Jeg har nå mottatt info. materiell før min innleggelse til uken. Der står det følgende om hvem som prioriteres for innleggelse på avdelingen:
-pasienter med uavklart diagnose som er for syke til åkomme til poliklinisk utredning
-pasienter med klar diagnose men med store ernæringsproblemer
-pasienter med klar diagnose som har behandlingstrengende tilleggssykdom og ikke tåler opphold på vanlig sykehusavdeling
-pasienter mellom 18 og 25 år.

Tenkte at det kan være interessant for flere å se på hvem som er «målgruppen» for innleggelse på denne sengeposten. At de også nevner ME-pasienter som ikke tåler opphold på vanlig sykehusavdeling synes jeg er et stort pluss!

Henvisningsrutiner til ME/CFS-senteret finnes på denne siden.

I tillegg vil jeg slenge med et tips om en artikkel som handler om pleie av alvorlig syke ME-pasienter på institusjon. Den er også aktuell for andre ME-syke som av ulike årsaker må legges inn på sykehus. Det kan være en god idé å printe ut en slik artikkel og ta med seg. Jeg har tatt frem mine fine markeringstusjer og markert det jeg synes er mest viktig for meg, og lagt til noen kommentarer i margen. Slik kan dette bli et hjelpemiddel for den som skal yte pleie og omsorg også.

Artikkelen heter Erfaringer med pleie av alvorlig ME-syke i institusjon og er skrevet av lege Sidsel Kreyberg. På denne siden finner du også andre hefter og artikler hun har skrevet, som kan være meget nyttig å ta en titt på selv, men også å formidle til andre. Jeg anbefaler dessuten å følge ME-registeret på Facebook, der hun legger ut meget gode notater om aktuelle temaer i forbindelse med ME.

Share.

About Author

1 kommentar

  1. Sidsel Kreyberg er ei klok dame med mye kunnskap og lang erfaring med ME-syke. Hun har evnen til å formidle sin kunnskap på en forståelig og lettlest måte. Hennes bøker og notater er gull verdt. En god investering for leger, lærere, sykepleiere, sosionomer, ergoterapeuter, omsorgsarbeidere, barnevernsarbeidere, manuelle terapeuter, saksbehandlere, psykologer, tannleger og ikke minst de syke selv og deres pårørende. Anbefales på det varmeste!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.