De nære ting

7

20110915-125336.jpg

Jeg fikk hjem mannen fra en altfor lang forretningsreise i går kveld. Det er så deilig å ha ham hjemme igjen!

I morges ble jeg bare liggende og nyte at han endelig fantes ved min side i senga. Og så snikfotograferte jeg ham litt mens jeg holdt pusten og håpet at jeg ikke vekket ham… 😉

Det har ikke vært så dumt for meg med noen helt stille dager helt alene kjenner jeg, men samtidig har jeg jo savnet ham så intenst. Gleden over å få ham hjem igjen får meg til å tenke på sangen «De nære ting», så jeg må ta med dette her.

I ettermiddag henter han Lille Sprell, og så blir det fullt fokus på familiehelg!! Vet ikke helt hva vi skal gjøre enda, men det er deilig å ikke ha så mange planer også, bare kunne slappe av sammen og ta helga som den kommer. Det er faktisk én ting jeg hadde hatt lyst til å gjøre, og det er å gå på kino og se Smurfe-filmen! Håper Lille Sprell ikke har sett den enda da… 😉

Ønsker alle en strålende torsdag videre!

~~~~

De nære ting

Ditt sinn monne flyve så vide omkring,
det er som du glemmer de nære ting,
det er som du aldri en time har fred,
du lengter bestandig et annet sted.

Du syns dine dager er usle og grå,
hva er det du søker, hva venter du på?
Når aldri du unner deg rast eller ro,
kan ingen ting vokse og intet gro.

Gå inn i din stue, hvor liten den er,
så rommer den noe ditt hjerte har kjær.
På ropet i skogen skal ingen få svar,
finn veien tilbake til det du har.

Den lykken du søker bak blående fjell,
kan hende du alltid har eiet den selv.
Du skal ikke jage i hvileløs ring,
men lær deg å elske de nære ting.

Tekst: Arne Paasche Aasen.
Tone: Kurt Foss og Reidar Bøe.

Og lurer du på hvordan melodien på denne litt forslitte, men samtidig alltid vakre, visen er så finner du en versjon i denne YouTube-videoen: http://www.youtube.com/watch?v=9sFtI4Sobbw&feature=youtube_gdata_player

Share.

About Author

7 kommentarer

  1. Har du hørt versjonen hvor Lene Siel synger sangen på dansk? Den er utrolig bra, har postet den på bloggen min for noen måneder siden.

    Forstår godt det med å ta bilde hehe..

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.