Viktig brev fra ME-foreningen til Kunnskapssenteret

2

Mange har vært frustrerte og fortvilet over Kunnskapssenterets fronting av gradert trening og kognitiv terapi for ME-syke i media, på tross av at Helsedirektoratet gikk ut med motsatt holdning i sin oppsummering tidligere i år.

Jeg må innrømme at jeg har blitt så oppgitt over de misvisende overskriftene om at behandling nå er funnet for ME-syke, at jeg har ikke klart å skrive om det. Når vi vet at Kunnskapssenterets konklusjoner er dratt på bakgrunn av studier som ikke nødvendigvis omhandler ME-syke og i tillegg har lav til moderat evidensstyrke. Og Kunnskapssenteret bruker jo ikke engang ME-diagnosen, men «kronisk utmattelsessyndrom/CFS»!!

Vel… jeg skal faktisk ikke bruke så mye krefter på dette, men oppfordrer alle til å lese ME-foreningens brev her.

Share.

About Author

2 kommentarer

  1. Veldig bra de tar skikkelig tak i dette! Blir helt matt av hvor mye misvisende informasjon det blir gitt av denne sykdommen!
    Spesielt at leger ikke blir informert godt nok hva denne sykdommen dreier seg om, og dermed fastlegen vil du skal prøve å gjøre litt mer aktivitet, når man omtrent ikke klarer å gå på do engang…
    Men det ser ut som det blir gjort flere tiltak nå for å få spredd informasjon og fakta, og det er bra!

    • Ja, det er trist å høre. Det er jo til stadighet pasienter som blir presentert for misvisende informasjon hos leger, NAV, av venner og bekjente… og det blir så feil!

      Håper at Helsedirektoratet, ME-foreningen og ME-senteret får spredt litt mer riktig informasjon etter hvert ja, nå er det jo flere konferanser i høst så det er i hvertfall håp! 🙂 Så gjenstår det jo å se om pressen kan være interessert i å spre litt riktig informasjon også da…

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.