«Baksiden på glansbildet» – Om #ME og #LP

2

Psykologen Anna-Lena Grønland har for meg blitt en kjent og kjær nettvenn. Gjennom sin blogg «Et liv å leve» deler hun sine betraktninger om helse, ME, psyke, og hvordan leve et liv. 

I dag har hun en debattartikkel på trykk i Hamar Arbeiderblad med tittelen «Baksiden på glansbildet». Les den på nett her. Der tar hun for seg ME, diagnosekriterier, LP og de siste utviklinger på forskningsfronten.

Hun skriver også om hvordan pasientene har brukt internett og spesielt sosiale medier for å danne nettverk for erfarings- og kunnskapsutveksling. Ja, en del bloggere har jo til og med blitt omtalt som «pionerer for deling av kunnskap».

Anna-Lena skriver en viktig og sterk debatt-artikkel her, og jeg håper at den leses av helsepersonell og spesielt leger.

Share.

About Author

2 kommentarer

 1. Tusen takk Cat!
  Når jeg på så mange måter ser at helsenvesen som ikke har nok kunnskaper om ME, og konsekvensene av at «psyko-somatikerne» kupper diagnosen, er det vanskelig å ikke gjøre noe. Da er det viktig å vise hvor man kan finne nye kunnskaper, og det gjorde jeg helt bevisst.
  Det var også viktig, synes jeg, å vise hvor man kan finne mange triste skjebner etter LP, og da noe som ryster leseren. På den måten vekker jeg folk.
  Nå venter jeg på reaksjonen på innlegget.
  Vi har akkurat nå prosjekt på gang hjemme som gjør at jeg må begrense meg, men alt blir bra til slutt tror jeg. Jeg kommer å fortsette mitt lille lokale prosjekt, men låte det ta tid.
  Jeg har forresten spendert en Jelstad bok til Volvat på Hamar. Håper de leser den!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.