Hilde ønsket seg oppskriften på retten med reker og chili som jeg skrev om i denne posten. Det ordner vi selvfølgelig! 🙂
Jeg har brukt en oppskrift fra boken «Nigellas Ekspress», men gjort noen få endringer. Det er kommentert underveis her.
Spaghettini med reker og chili
200 g frosne reker, tint og renset – jeg brukte både scampi og reker
250 g spaghettini (tynn spaghetti) – eller vanlig spaghetti, det går like fint
2 ss hvitløksolje (se nedenfor)
4 vårløk i tynne ringer
1/2 ts knuste chiliflak (av tørket chili)
200 g soltørkede tomater i krydderolje
1 1/4 dl hvitvin
50 g ruccola, grovt revet opp
en håndfull flatbladet persille, hakket
——————-
Hvitløksolje: 8 fedd hvitløk trekkes i 1/2 liter vanlig olivenolje i 48 timer før den siles over på flaske.
1. La de tinte rekene renne av seg og sett dem til side.
2. Kok opp vann i en stor kjele, tilsett salt og kok pasta.
3. Stek ringer av vårløk og chili i hvitløksoljen et par minutter i en stor panne. (Stor nok til å romme pastaen senere). Tilsett tomatene med oljen og rekene.
4. Når alt er gjennomvarmt, heller du i vinen og lar det koke opp. Ha i ruccolasalaten og rør til den begynner å falle sammen.
5. La pastaen renne av seg (ta vare på ca. 1 desiliter av kokevannet) og vend pastaen inn i chilirekene.
6. Ha pastaen over i et varmt serveringsfat og pass på at alt er godt blandet. Tilsett om nødvendig litt av kokevannet og mer olje/hvitløksolje etter behov og smak.
7. Dryss hakket persille over og server.
Til 4 personer som forrett, 2 som hovedrett.
3 kommentarer
Dette høres veldig godt ut! 🙂
Det var veldig godt, men i ettertid lurer jeg på om jeg ville ha droppet hvitvinen. 🙂 Eller i hvertfall brukt en som var mildere/lettere enn den jeg hadde tilgjengelig. Vet ikke helt om det finnes noe godt alternativ hvis man ikke vil ha vin i det hele tatt…. hmm..
Hjertelig takk for oppskriften, Cathrine 🙂 Gleder meg til å prøve den en dag.
Ha en fin helg i Oslo.
Varm klem Hilde