Spaghettini med reker og chili

3

Hilde ønsket seg oppskriften på retten med reker og chili som jeg skrev om i denne posten. Det ordner vi selvfølgelig! 🙂

Jeg har brukt en oppskrift fra boken «Nigellas Ekspress», men gjort noen få endringer. Det er kommentert underveis her.

Spaghettini med reker og chili

 

200 g frosne reker, tint og renset – jeg brukte både scampi og reker

250 g spaghettini (tynn spaghetti) – eller vanlig spaghetti, det går like fint

2 ss hvitløksolje (se nedenfor)

4 vårløk i tynne ringer

1/2 ts knuste chiliflak (av tørket chili)

200 g soltørkede tomater i krydderolje

1 1/4 dl hvitvin

50 g ruccola, grovt revet opp

en håndfull flatbladet persille, hakket

——————-

Hvitløksolje: 8 fedd hvitløk trekkes i 1/2 liter vanlig olivenolje i 48 timer før den siles over på flaske.

1. La de tinte rekene renne av seg og sett dem til side.

2. Kok opp vann i en stor kjele, tilsett salt og kok pasta.

3. Stek ringer av vårløk og chili i hvitløksoljen et par minutter i en stor panne. (Stor nok til å romme pastaen senere). Tilsett tomatene med oljen og rekene.

4. Når alt er gjennomvarmt, heller du i vinen og lar det koke opp. Ha i ruccolasalaten og rør til den begynner å falle sammen.

5. La pastaen renne av seg (ta vare på ca. 1 desiliter av kokevannet) og vend pastaen inn i chilirekene.

6. Ha pastaen over i et varmt serveringsfat og pass på at alt er godt blandet. Tilsett om nødvendig litt av kokevannet og mer olje/hvitløksolje etter behov og smak.

7. Dryss hakket persille over og server.

Til 4 personer som forrett, 2 som hovedrett.

 

Share.

About Author

3 kommentarer

    • Det var veldig godt, men i ettertid lurer jeg på om jeg ville ha droppet hvitvinen. 🙂 Eller i hvertfall brukt en som var mildere/lettere enn den jeg hadde tilgjengelig. Vet ikke helt om det finnes noe godt alternativ hvis man ikke vil ha vin i det hele tatt…. hmm..

  1. Hjertelig takk for oppskriften, Cathrine 🙂 Gleder meg til å prøve den en dag.
    Ha en fin helg i Oslo.
    Varm klem Hilde

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.