Prøver å unngå trøsteshopping…

26

 

Jeg prøver å gå inn i sparemodus. Sette eBay på NEI-lista. Sånne ting. Det er ikke så enkelt når trøsteshopping er en framtredende hobby. Jeg er fullt klar over at lykken ikke ligger i en ny neglelakk, men det virker av og til som om behovet for ting øker med antallet opplevelser jeg går glipp av på grunn av denne drittsykdommen. Som om det å shoppe et antrekk på nett er en lovnad om en hyggelig tur ut som skal komme… Tankeendringer trengs, og flere opplevelser trengs.

Så har jeg fått senebetennelse eller noe i begge armene, derfor har jeg ikke fått svart på kommentarer på forrige blogginnlegg. Det kommer. Nå må jeg ut i snødrevet og levere tilbake 2 kjoler som jeg fikk ved en feiltakelse. Mango.com sin iPad-app kræsja 2 ganger da jeg forsøkte å bestille en kjole på salg. Likevel kom det plutselig tre helt like kjoler hit med DHL… *sukk* Mer arbeid for meg! Jaja.

Etterpå kommer Lille Sprell og siden min kjære ektemann ikke bare er fullstendig utbrent etter en uke med hektisk jobbreising (OG skal reise hele neste uke) så har han klart å si ja til at hun kan ha med seg overnattingsbesøk.. *sukk* Verst tenkelige tidspunkt for meg sier jeg bare, men vi får vel gjøre så godt vi kan ut av det.

Riktig god lørdag!

Share.

About Author

26 kommentarer

 1. Hihi, morsomt bilde ! Det blir mye trøsteshopping over nett her i gården også, så du er ikke alene om den;) Og selv om jeg selvsagt vet at jeg ikke burde, er det ikke lett å gi opp noe som faktisk gir meg litt glede opp i all frustrasjon……Men men vi må vel bare forsøke å begrense det så godt vi kan:)

  Håper du får en fin og ikke alt for stressende helg på tross av besøket!

  • *puh* Bra det ikke er bare meg! 😀

   Alt med måte er det vel noe som heter…

   Besøket er vel unnagjort, og selv om det ikke ble noen særlig deltakelse for min del så ble det mer enn nok likevel. Men ungene er fornøyde, og det er det viktigste. 🙂

 2. Trøsteshopping er lov! Jeg tenker sånn at jeg kjøper neglelakk for de pengene jeg ellers hadde brukt på kaffe og øl (ok, kakao og vin i mitt tilfelle) om jeg hadde kunnet bevege meg ut i den store verden. Legger du til kino, konserter etc man heller ikke får benyttet seg av, så blir neglelakktrøsteshoppingsbudsjettet faktisk ganske puslete i forhold…

  • Det er jo faktisk helt sant! 🙂 Hva koster vel ikke en bytur med alle forberedelser, antrekk etc. etc.!! Eller sportsutstyr, eller kafébesøk… Noen penger på neglelakk her og der blir faktisk bare småtterier i forhold. 😉

 3. PØH!!!
  Tenk på alt vi sparer på IKKE kunne gå rundt i all slags butikker! Jeg storkoser meg på nettbutikker og elsker å få noe nytt og koselig i hus! Nå for eksempel…har jeg bestemt meg for å bruke masse penger på lekre nattkjoler i ren bomull (hehe) og pysjer og kosedresser, så føler jeg meg fin mens jeg gruffer meg gjennom tiden som går!
  Så det er bare du å lakke negler og spise deilig mat som blir levert på døra! Skal vi ha det minste dårlig samvittighet!? Nei!
  gubben og jeg har ikke feriert på seks år! Ikke har jeg kjøpt en eneste flaske vin, jeg har de samme sko og støvletter som jeg hadde når jeg ble syk…bare dekorert med støv! Klærne mine kommer vel til å bli moderne igjen hvis dette fortsetter!
  Så nei, jeg har ingen dårlig samvittighet. Jeg ble så lykkelig når jeg fant flott sminke til god pris på netthandel, nå har jeg pene øyenbryn igjen, og flotte lepper med lipfinity som holder hele dagen! Så fjong jeg bare kan når jeg orker å stelle fjeset! Så koselig å få komplementer!

  Jeg skulle ønske jeg også tålte lukten av neglelakk! Kos deg, Cath! Fordi vi fortjener det!!!!
  Vi må ha vårt eget reklameskilt: Ligg og kjøp! SMASKENS!

  • Det finnes vannbaserte neglelakker som jeg vil tro er greie ang lukt. Google feks merkene Suncoat eller Keeki Pure & Simple som begge finnes til ok priser på iHerb.com.

   • Fliott tips!
    Vet du kanskje om et sted de selger pysjamas med fint SØVNMØNSTER på også?

    Jeg lå og fikk ikke sove en liten blund nå, og da fant jeg ut at dette kanskje hadde vært en løsning. Eller nattkjole med millioner av sauer på!

    Vi skulle startet vår egen nettbutikk med slikt…hmmm!

 4. Trøsteshopping, kjenner igjen det der 🙂 Så lenge det er under økonomisk kontroll er det vel ok. Jeg tenker at vi går glipp av så mye ellers, så noen belønninger og overraskelser med posten må vi vel få…Tror det er bra for både velværen og selvfølelsen. Ligg og kjøp – den var god , Vicky!

 5. Ha en så styrkende helg som mulig 🙂

  Barn er så greie sånn at de forstår og tilpasser leken (lydnivå og slikt) greit, bare de får vite hvorfor . Kommer til å bli en fin,fin weekend, skal du se !

  • Heldigvis finnes det også ørepropper og soverom med blendingsgardiner vettu.. 😉 Har blitt litt flere timer i senga enn ønsket dette helgen, men… det har vært en aktiv uke, så jeg får vel egentlig bare regne med det! 😀

   Håper du har hatt en god helg så langt også Lilljekonvall, og god søndag videre.

 6. Ja noe må vi unne oss. Jeg legger litt penger på te, som for eksempel på Kusmite. det blir en del lydbøker fra ITunes også.
  Man kan også bruke mantraet eller kan man kalle det for en affirmasjon, «Jeg har mer enn jeg behøver». Hvis man samtidlig sortere ut ting man ikke trenger for å gi bort eller å selge, bekrefter man det her i handling. Det føles godt å kunne gi noe til noen annen som kan ha glede av det man selv ikke behøver lengre. Hvis man gir til noen som man vet ikke har så mye penger da. Føles det ekstra godt.
  Nei, man sliter ikke ut så mye klær eller skor nå. Jeg har lest en. Feng shui bok, og andre bøker som handler om å rydde vekk ting for å forenkle livet. Jeg bruker Feng Shui boken som inspirasjon. Er ikke troende i emnet. Jeg vil jo heller ikke rydde bort meg selv ur mitt liv.
  Vi har rett å finnes og rett til å ta plass. Det er godt å vite at man har det som man trenger når det handler om det materielle. At jeg siden ikke har råd til dyre privat klinikker blir en annen ting. Det er viktig å føle at man har det bra akkurat nå.
  Affirmasjoner helbreder ikke men kan de hjelpe en å føle at ting er godt akkurat nå, er det bra nok for meg.

  • Takk for gode innspill og tips Anna-Lena. Jeg rydder med jevne mellomrom og lover meg selv å ikke kjøpe mer. Farge-opphengt som jeg er faller jeg likevel for nye kolleksjoner med matchende farger… jaja… Prøver å være litt flinkere til å gjenbruke antrekk som har hengt en stund nå.

   Jeg kjøper alltid blomster til helgen, vi har en så fin butikk rett utenfor med grønnsaker, krydder og blomster til en billig penge. Den buketten på bordet lyser opp vintermørket for meg! 🙂

   • Takk for klemmen litt lenger oppe her, Cath! Right back at you!
    Det er et interessant tema du har her!

    Det sies jo at vi kvinner alltid har dårlig samvittighet for noe, og hvis vi ikke har dårlig samvittighet for noe så har vi dårlig samvittighet for dèt….

    Jeg er så glad fordi jeg nå er i stand til å glede meg over å ha en nydelig blomst på bordet.

    Tenk på alle våre med-syke som fortsatt ligger i mørke rom og ikke har noen gleder.
    Jeg lå slik en gang jeg også, og lurte på hvordan jeg skulle greie dette livet.
    Det var litt sjokkartet å måtte få mannen min til å fjerne fuglereiret på raftet utenfor vinduet mitt før det i det hele tatt kom egg der,fordi jeg ikke ville tåle lydene som de ørsmå fugleungene etterhvert ville lage…At det går an å være så syk som man blir av ME, det slutter aldri å overraske meg. Og jeg er fortsatt fryktelig syk. Så hva skal jeg finne på for å døyve denne sorgen som ME er?
    Jeg kan da ikke ha dårlig samvittighet nå fordi jeg f.eks gleder meg over noen egentlig helt unødvendige nye telys-glass i lilla….som har bare en misjon: å glede meg!
    Bare å tenne lysene selv,- selv om jeg ikke bestandig greier å stå til jeg har tent alle fire,- det gleder meg så utrolig mye. Så ligger jeg der og kikker på dem.
    Og så er jeg så glad fordi jeg nå er i stand til å gå over gulvet: helt unødvendig; bare fordi jeg hører mannen min har kommet inn og jeg har så inderlig lyst på en god klem.
    Og så måker jeg til meg noen lykkestunder ved å handle litt på nett,- et glimt av ekstra glede… Jeg blir så glad når jeg ser at vi er enige i at vi må unne oss dette.

    En annen ting jeg har bestemt meg for å glede meg over, er at jegkan tenke på at jeg ikke blir så fort gammel nå som jeg ikke sliter ut kroppen med all denne aktiviteten som kreves for å gå ut i butikkan!
    Jeg for min del har spart kroppen for utrolig mye! Bena mine er MYE mindre brukt enn armene, f.eks. Jeg tror faktisk de forskjellige delene på kroppen min har forskjellig reell alder!
    Kult, egentlig!!
    Aldri så galt, folkens! Eller????

    • 😀

     Du får meg til å smile Vicky, både fordi du er så tøff og herlig og fordi du gir innblikk i dine lykkeglimt.

     Ja, jeg har mine sånne jeg også. Når jeg åpner en ny neglelakk jeg har ønsket meg og får lagt en perfekt manikyr. Da kan jeg ligge lenge og se på de nylakkerte neglene mine med en herlig farge! (Heldigvis tåler jeg lukta…)

     Tror ikke de rundt nødvendigvis skjønner hvor stor betydning slike ting har når en er innesperra så mye som det vi er. Men det er jo slik… vi må «måke frem» plass til noen lykkestunder, ellers tror jeg faktisk det rabler for oss!

     • Takk for gode ord!
      Jeg er litt redd noen skal tro at jeg bare spøker om min ME, men det er såvisst bare et vern mot tungsinn; å prøve å se lyst på situasjonen.
      Veldig lyst!!!!
      Men, for å være ærlig er det bare et par timer siden jeg gråt mine modige tårer over en så håpløs situasjon. Jeg savner livet mitt så forferdelig!

      Heldigvis fikk vi så sett programmet Ut i naturen med Elise Theoline i kveld,-og så sa mannen min at han skal lage bålplass i hagen vår i sommer…!Da ble jeg så glad! Så nå har tårene trukket seg langt nedi brystet et sted, og gir bare en liten trist gjenklang…
      Så i morra, da må jeg tenke positivt igjen,- jeg har jo bestilt pysjer og koseklær i lange baner!
      Og så er jeg så glad jeg kan titte innom ei herlig jente ved navn Cathrine! Bloggen din er en stor, stor glede for meg! Tusen takk!

 7. Litt må vi få unne oss, selv om gleden over det ikke varer så lenge vi skulle ønske. Jeg tenker som så at jeg ikke sliter ut klærne mine like fort nå for tiden som jeg går mye med «hjemmeklær», så jeg liker å tenke at jeg sparer penger på den måten… Haha 🙂 God bedring til deg!

 8. «Trøsteshopping» har blitt et negativt ladet ord. «Hobby» derimot! Javel, så har du en neglelakkhobby.
  Tenk på hva andre bruker av penger på hobbyer! Det koster myyye å skulle ha det siste innen ski/sykkel, eller kjøpe strikkegarn. eller…
  Som Vicky også sier – forbruket ellers er vel ikke så stort, sett i forhold til om du du hadde vært frisk.
  Men så er det sikkert lurt å «jorde» litt av og til – stoppe opp og tenke – som du har gjort nå.
  Det er fint det!

 9. Kjenner meg igjen i trøsteshopping ja… jeg har bestilt en hel del fritidsklær, som en gang skal komme i bruk….
  Er jo så gøy å få noe nytt, og ikke minst pakke fra posten 🙂

   • Skal jeg love deg 😉 Og ting til leiligheten min som står og venter, flommer over av ting under senga mi 😉

    Titter stadig i HM katalogene også, men tør ikke handle så mye derfra, for innen jeg er frisk, er det sikkert gått av moten… Surt, for jeg ser det er in igjen med skinnbukser, og det har jeg venta på i ti år, skal det gå ti år til før det kommer tilbake, er jeg nesten for gammel til å bruke det 🙁

    Men det samler seg opp en hel del bøker jeg skal lese, og de går hvertfall ikke av moten 🙂

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.