Siste nytt: Alvorlig hendelse ved garderobeskap

11

Alvorlig hendelse ved garderobeskap

Det var ved 08.30-tiden i dag at den alvorlige hendelsen fant sted ved et garderobeskap på St.Hanshaugen i Oslo. En morgentravel mann befant seg plutselig i en alvorlig situasjon, da han ikke kunne finne det skoparet han ønsket å ha på seg.

– Det hersket full forvirring
– Jeg kom intetanende frem til garderobeskapet med et helt spesifikt skopar i tankene, forteller mannen, som ønsker å være anonym. – Men uansett hvor lenge jeg stod og stirret inn i skapet, klarte jeg ikke å se skoparet. Det var rett og slett umulig å finne dem, selv om jeg stirret inn i flere deler av garderobeskapet, og beveget blikket både opp og ned.

Mannens utgang fra egen bopæl ble med denne hendelsen forsinket med opptil flere minutter, noe som naturlig nok førte til et kraftig irritasjonsutbrudd. Med en stresset stemme utbryter han: – Vi kan jo ikke ha det sånn at menn må bruke tid på å flytte på andre ting i garderobeskapet for å finne sine egne sko!

Det er tydelig at mannen er preget av hendelsen, og han forteller at han på ett tidspunkt vurderte å gi opp skosøket og forlate egen bopæl kun iført Ulvang-sokker.

Rykket ut

Organisasjons- og opprydningsenheten rykket ut til åstedet så raskt de kunne, men rakk ikke å assistere mannen før han hadde forlatt bopælen i et annet skopar. Nå legger de seg helt flate i saken. – Det er klart at helt grunnleggende rutiner har sviktet her, og det tar vi på alvor.

Ledelsen forteller at de nå har iverksatt opprydning av garderobeskapet med umiddelbar virkning.  – Det er vårt ansvar å sørge for at det ikke blir forsinkelser når menn skal iføre seg skotøy, men i dette tilfellet var vi altså for sent ute til å bistå brukeren. Det er uheldig.

Enheten vil nå gjennomgå sine rutiner for å unngå lignende hendelser i fremtiden.

Diskriminerende 

I følge mannen var årsaken til at han ikke kunne lokalisere det ønskede skotøy at store deler av garderobeskapet var overfylt med gjenstander tilhørende den kvinnelige delen av husstanden. Nå vil Likestillings- og diskrimingeringsombudet vurdere å se på saken.

– Vi har mottatt flere meldinger om at menns gjenstander i form av både sko og klær får vesentlig mindre plass i garderobeskap enn kvinners, sier en representant fra ombudet. De vil nå vurdere å nedsette en komité som skal utrede om praksisen er kjønnsdiskriminerende.

– Vi kan se for oss at man i fremtiden får et pålegg om at plass i garderobeskap skal være likt fordelt mellom kvinner og menn, og at menn skal slippe å måtte flytte på gjenstander som tilhører kvinner for å komme til sine egne.

Mannen som ble utsatt for denne rystende hendelsen i dag morges, sier seg fornøyd med at det blir en oppfølging av saken, og vil danne en protestgruppe på Facebook.

Illustrasjonsbilde: Mann med sko

Share.

About Author

11 kommentarer

  1. Når jeg nå etterhvert blir ferdig med å flire… Mannens hjerne er så begrenset i multitasking at de MÅ ha lite garderobeplass!
    Hvis ikke kan det skje at de må bruke flere deler av kroppen samtidig, nemlig øynene, hendene og bena! Bena til å sparke bort kvinnens ting, hendene for å gjøre desperate gester og øynene til å rulle med! Ha en fin dag!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.