Anbefaling: Grilleriet

5

 

Jeg tror det er godt mulig at jeg har en ny favoritt-restaurant i Oslo, og jeg vil gjerne anbefale den videre: Grilleriet i Operapassasjen!

Vi besøkte den relativt nyåpnede restauranten i anledning Lille Sprells bursdag i helgen, og ble godt tatt i mot av et høflig og omtenksomt personale vi bare har godt å si om. På et behagelig stille bord innerst i restauranten hadde vi fri utsikt til det åpne kjøkkenet, og jeg kan love at det var spennende for den lille å se maten bli grillet over åpen flamme!

Belysningen på Grilleriet er dempet, det er høyt under taket og et behagelig lavt musikkvolum gjorde vårt tidlige ettermiddagsbesøk til en rolig affære, akkurat slik vi ville ha det.

Menyen (som du finner her), fristet med så mye godt at vi nesten ble svimle, men til forretter ble det bestilt én Pattegris kebab til bursdagsbarnet, og Josper grillet kamskjell med sprø pancetta, vintersalat og løpstikke aioli til de voksne.

Om de hadde noen barnemeny spurte vi ikke om, det er uansett helt uinteressant. Vår tilnærming er at barn som regel kan få spise akkurat det samme som de voksne og at de bare har godt av å lære å kjenne nye smaker, teste ut forskjellige råvarer og lære seg om matkultur og matglede. Helt riktig at dette ikke fungerer så godt på 3-4-åringer (og vi ville da heller ikke tatt med Lille Sprell dit i den alderen), men nå går det som smurt! Det blir selvfølgelig alltid noe som ikke faller helt i smak, men da er det lov til å legge det til side.

Vi fikk noen småretter til å skjerpe ganen med – popcorn med dillsmak, beef jerky, deilig og varmt brød med pisket smør.

20120311-151529.jpg

~ Popcorn med dill, skal definitivt prøves ut hjemme også. ~

Forrettene skuffet ikke – kamskjellene var helt perfekt stekt og aiolien de ble servert med var nydelig. Servitøren presenterte maten på en hyggelig og kompetent måte, og alt var veldig delikat komponert.

20120311-151542.jpg

~ Kamskjell er så nydelig! Nesten noe av det beste jeg får. ~

Lille Sprell hadde veldig lyst på biff til hovedrett, og da ble ikke Grillet indrefilet og kjake av gris med confitert kålrot, cavalo nero, blomkålchutney og sherrysaus helt feil! Kjøttet var deilig mørt og passe rosa i midten, og et høydepunkt for den lille var det også at vi fikk hilse på kokken og kjenne varmen fra den glovarme kullovnen… 🙂

Bonusmor falt for Grillet kronhjort og krydderpølse med kremet savoykål, bakt jordskokk, tørket frukt og bringebærsjy, og i ettertid når kjøttbiter og tilbehør hadde vært utvekslet over bordet noen ganger var vi nok enige om at hun hadde gjort dagens beste valg, for denne retten var helt utsøkt! Neste gang (for det det bli) skal hun faktisk be om ekstra mye bringebærsjy til! <3

20120311-151600.jpg

~ Grillet kronhjort. ~

Lille Sprell bestemte mellom munnfullene at det nå er tradisjon å spise på Grilleriet på hver bursdag, og jeg sier absolutt ikke nei takk til det. Ære være min kjære mann som foreslo at vi skulle dra dit i går. 🙂 Det eneste som var litt synd var at ingen av oss orket dessert, og at vi derfor gikk glipp av noe spesielt kokkene hadde planlagt i bursdagsoverraskelse. Vel, neste gang kanskje?

Sluttsummen på regningen ble passe interessant.

Det er fristende å bare fylle denne siden med superlativer og utropstegn her, men jeg skal runde av med å si at får du anledning – besøk Grilleriet!

Her finner du Grilleriets hjemmeside.

Her finner du Grilleriet på Facebook. 

Share.

About Author

5 kommentarer

  1. ÅåååÅ! Fristerinne! Har lest om denne plassen før og har kjempelyst å dra dit en gang! 🙂 Smakte du på kebaben? Var den god? Det ser jo bare HELT SNADDER ut!!! 🙂
    Glad dere har hatt en fin-fin helg! KleM <3

    • Ja, smakte litt på kebaben også, den var kjempegod! Egentlig er jeg ikke så veldig glad i pattegris, for jeg synes det blir kjøtt med for mye fett. Men det var godt ja, skikkelig snadder. 😀

  2. Her var det definitivt mange ord jeg ikke har i mitt matvokabulær …pattegris..? Bringebærsjy på kjøtt, er det virkelig noe som passer sammen? Skjønner jeg har ting å teste ut etterhvert 😉
    Men det ser godt ut ihvertfall, og magen min rumler 😉

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.