Blomstring på St. Hanshaugen <3

22

Som vanlig i dag da jeg våknet og hadde klart å få hodet til å skjønne at vi nå skulle være i våken tilstand måtte jeg sette meg og legge dagens slagplan.

Med veldig begrensede krefter å ta av hver dag er det ikke bare å hive seg i gang med hva som helst. Den første vurderingen er hvilken form kjennes det ut som om jeg er i nå da. Noen dager kjenner jeg at her må det virkelig ikke brukes krefter på mer enn det helt nødvendige – mat, stell og sånt. Andre dager kjenner jeg at ja, faktisk – i dag kan jeg få til en aktivitet!

Men det betyr ikke at jeg fritt kan styre på hele dagen. Skulle jeg ønske å spise lunsj ute med min kjære må jeg for all del ikke sette i gang med klesvask, rydding, papirarbeid eller å svare på mailer. Da må det bare hviles og lades.

I dag kjente jeg dog at her var det litt å ta av! Med sol og blå himmel ute var ønsket veldig sterkt om å komme seg UT en tur. Det er ikke så ofte…

Min kjære lå og sov og jeg tenkte at han bare skulle få hvile etter en lang arbeidsuke. Tid for litt meg-tid faktisk, og jeg valgte en tur i parken!! Når vi er så heldige å ha en så fin park her på St. Hanshaugen, så er det for galt å ikke få nyte godt av den!

På vei opp til parken gikk jeg gjennom en av gatene her hvor trærne blomstrer så vakkert med kirsebærblomster nå. (Jeg tror i alle fall det er det.) Tror jeg klarte å fange stemningen litt med disse bildene…

20120429-172736.jpg

20120429-172806.jpg

20120429-172829.jpg

20120429-172922.jpg

Bare å gå oppover denne gata og kikke opp på de hvite blomstene mot den knallblå himmelen var verdt å streve seg ut for altså! Heldigvis er det ikke så mye trafikk her heller på søndager, så det var relativt stille og rolig. Rett og slett vakkert. <3

Som alltid har jeg dårlig samvittighet for de pliktene jeg ikke gjør. Tenker på at folk burde fått svar på mailer og at huset må ryddes til vaskedama kommer i morgen. Men så godt det var å bevege på en kropp som har vært sengeliggende nå i hele april med infeksjoner og skikkelig dårlig form! Jeg gikk som ei gammel kjerring, men kjente at muskler og ledd ble myket opp og tøyd for hvert skritt. Ingen feberfølelse, ingen svimmelhet, ingen altfor store smerter.

I parken blomstret det både her og der. Krokusen har jeg dessverre gått glipp av, og hestehoven har måttet vike plass for løvetann nå. Men fargene dere – fargene lyste fortsatt mot meg fra hver en gresstust og busk der oppe.

20120429-172951.jpg

20120429-173001.jpg

I en liten skråning fant jeg også noen tuer med en av mine favoritter – hvitveisen! Det er liksom det ultimate vårtegnet for meg, og det tror jeg er fordi vi hadde tepper med hvitveis så langt øyet rakk på hytta til mormor og bestefar i Trondheim da jeg var mindre. Jeg glemmer aldri følelsen av å komme opp dit om våren og fylle hendene med hvitveisbuketter – de stod i glass, krus og små vaser over alt på hytta og ofte ble det med noen buketter hjem også.

Lurer på om jeg faktisk må få min kjære til å kjøre meg en tur i morgen så jeg får plukket hvitveis jeg altså. 🙂

20120429-173029.jpg

Både inne i parken og rett på nedsiden er det plantet magnolia-trær. Enda står de unge og litt tynne, men blomstre gjør de og de lukter fantastisk godt. Ja, jeg hadde lyst til å stjele halve magnolia-treet og ta det med meg hjem, men det ville jo vært litt slemt å frarøve andre opplevelsen av disse, og så er det vel egentlig ikke fritt frem å plukke med seg det man vil ha i parken, er det vel?

20120429-173131.jpg

20120429-173158.jpg

20120429-173319.jpg

På vei hjem ligger fristelsene på rekke og rad i form av bakerier, søndagsåpne delikatessebutikker (les: Gutta på Haugen, SÅ fantastisk), og det ble med både et kakestykke og noen deilige lunsj-ingredienser hjem. 🙂 Avgjørelsen om å ikke vekke mannen viste seg å være helt riktig – han var fortsatt ikke våken da jeg kom hjem og hadde ikke engang merket at jeg var borte! Men han ble jo glad på mine vegne for at jeg hadde klart en tur ut da!

Etter en helt nødvendig hvilepause ble det deilig lunsj på balkongen gitt, med frisk lemonade og synet av mine nye ranunkler – flotte blomster altså!

20120429-173332.jpg

Nå stråler jeg over å ha klart å få til en så fin tur ut i finværet og koser meg med å se på bilder, spise kake og bare kjenne at jeg har brukt kroppen litt, men ikke så ille at jeg ble dårlig av det. Kjempeherlig!!

Håper dere som leser også har hatt en fin-fin søndag til nå og at kvelden videre blir deilig. 🙂 Jeg krysser fingrene for en GOD dag i morgen også, og forhåpentligvis et lite eventyr ut med min kjære….

Share.

About Author

22 kommentarer

 1. Så hyggelig lesning! Jeg er så glad på dine vegne når ting går riktig vei for deg 🙂

  Jeg har besøkt en venninne jeg ikke har sett på lenge i et par timer i dag, og det var utrolig hyggelig! Veldig kjekt at mange av vennene mine nå har lappen også – i dag ble jeg kjørt hjem av venninna mi, som bare syns det er stas å kjøre litt 🙂

  Håper neste uke blir fin for deg 🙂

  • Så godt å høre at du har fått besøkt venninna di da. 🙂 Det er kjempeherlig å få vært litt sammen med folk altså!

   Ja, jeg synes vi er flinke til å glede oss på andres vegne jeg – er vi ikke det da? Jeg blir også glad når jeg hører at folk klarer å få gjort noe de har savnet. Absolutt!

   Ønsker deg en riktig fin helg og uke også. <3

 2. Fantastisk flotte bilder Cathrine – brakte vårstemningen helt hit:) Høres ut som en gooood søndag for deg!

 3. Så fantastisk flotte bilder!
  Jeg fikk litt vårstemning inn i stua her, helt skjønt!

  Sånne dager er herlige, så godt du hadde en slik dag akkurat i dag, og fikk så mye ut av den. Helt fantastisk!

  • Er helt overrasket selv, trodde jeg kom til å bli liggende i flere dager etter reising. Veldig lenge siden jeg har hatt krefter til å faktisk gå tur!! Kjempegodt for kropp og sjel. 🙂

 4. Åhh, så deilig at du fikk deg en tur ut 🙂
  Også så mye fine blomster!
  Takk for mange fine bilder, nå fikk jeg en liten virituell tur i parken også, og det trengte jeg 😉

 5. Tusen takk for at jeg fikk «følge deg på en tur i parken» 🙂
  Våren er vakker og oppleves enda sterkere når forma ikke er på topp.
  Jeg opplevde intens glede over å finne blåveis i går, slik du beskriver om hvitveis.

 6. Åå, disse bildene får meg til å savne Oslo veldig! Gleder meg til jeg blir i form til å kunne besøke min studietids by på ordentlig igjen! Besøke parkene, finne gjemte skatter oppover Markveien og bare nyte livet. Bildene gir meg en slik provisorisk følelse, og ordentlig vårstemning!:)

 7. Så deilig da :)…! Strålende sol under en høy himmel og den alltid like vakre blomstringen. Vitamininsprøyting det 🙂 ! (Masse oppdrift i de bildene der 😉 Rett og slett vakkert !.. Så godt å høre at turen ble en suksess fra a til å ! Det fortjente du virkelig !!!…Og hvitveisen da, som i barndommens dal var opphavet til rene euforien. Den gangen våren i seg selv, var en stor (!) attraksjon…
  Tror dagens unge muligens har gått glipp denne enkle, litte lykken…?
  Ønsker deg alt godt for dagene som kommer <3 🙂 Klem med oppdrift 😉

 8. Fin stemningsrapport og nydelige bilder!
  St.Hanshaugen er virkelig en perle i Oslo. Du er heldig som har den i nærheten, da behøver du ikke reise/gå så langt for å få følelsen av å være ute 🙂 Enig, ranunkler er fantastisk vakre.

  • Tusen takk Trude! 🙂

   Ja, vi er heldige som har denne flotte parken her! Fine grøntområder, uteservering og stort mangfold. Ønsker at jeg får brukt den masse, masse utover våren og sommeren. 🙂

 9. Herlige bilder Cathrine 🙂
  Det er deilig på våren når trærne blomstrer, alltid like magisk. Mannen pleier å måtte kjøre litt omveier med meg om jeg er ute, så jeg kan få se de fine trærne i bygatene, eller villastrøka. Heldigvis liker han trær han også.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.