«Size ME» – Hurra for Blondinbella!

11

20120430-121322.jpg

I dag ble jeg litt glad da dette bildet dukket opp i Instagram-strømmen min.

Blondinbella er en svensk blogger jeg har fulgt i mange år. Hun er ingen «rosablogger», men har bygget seg en karriere med flere selskaper, egen kleskolleksjon, utgivelse av 2 bøker og eget magasin (Egoboost) for å nevne noe. En meget ambisiøs og fremgangsrik kvinne!

Nå går hun ut med sitt eget magasin og setter fokus på kroppshysteriet gjennom kampanjen «Size ME».

Dette er hva hun selv skriver på sin blogg:

Vi på Egoboost Magazine är trötta på sjuka ideal och vill visa på mångfalden av kvinnokroppen. Vi drar nu igång en kampanj som heter Size me som vill trycka på att vi ser olika ut. På omslaget näckar jag och precis som i varje nummer i tidningen så vägrar vi retuch. Det är dags att börja älska sin kropp på riktigt!

Dette synes jeg er et godt eksempel!! Blondinbella når ut til mange unge kvinner, og kan være et forbilde som tar avstand fra slankehysteri og panisk fokus på klesstørrelser.

Blondinbella fikk tidligere i år mange ulike reaksjoner da hun la ut bikinibilder av seg selv som viser en normalvektig, sunn og glad kvinne. Selv tok hun kommentarene på strak arm og ba folk være stolte av seg selv. Noe å tenke på når andre magasiner og dagspressen konkurrerer i å rope høyest om hvordan du skal klare å oppnå «sommerkroppen». (Når ble «sommerkroppen» et begrep forresten? Har vi ikke den samme kroppen hele tiden? Må den forvandles til noe annet enn seg selv for at vi skal tørre å vise den frem i bikini?)

Isabella Löwengrip er en tøff dame, det skal hun ha! 🙂

 

Share.

About Author

11 kommentarer

 1. Jeg begynner egentlig å bli lei fokuset på kropp generelt, det være seg stor, middels eller liten. Når skal samfunnet og kvinner generelt begynne å fokusere på andre ting enn kropp og skjønnhet? Med alt fokuset blir vi jo bare fortalt om og om igjen at kropp er det som betyr noe. Hva med å fokusere på andre kvaliteter, på gode egenskaper ved kvinner, på hva vi er?

  Samtidig ser jeg behovet for en fremvisning av uretusjerte kropper i en hverdag fullt med retusjerte reklamebilder på hvert gatehjørne.

  • Ja, jeg er enig med deg i at kropp i fokus er det egentlig nok av!

   Når det er sagt, så må det også sies at dette er første gang Egoboost har hatt fokus på kropp på forsiden av magasinet. Vet ikke om du har sett på det, men utgavene handler mer om kvinners hjerne og karriere, muligheter og spennende saker enn kropp i alle fall. 🙂

   Så slik sett kan jeg si at det er slike magasiner vi trenger mer av egentlig.

   Men ja dessverre, vi har et behov for å se uretusjerte kropper. Synd at det er blitt sånn!

 2. Jeg er enig med Maria, men samtidig tar jeg hatten av og synes det BlondinBella gjør her er flott og modig. Vi trenger (dessverre) å se uretusjerte kropper, og kropper av ulike fasonger.

   • Jeg tror vi må ha lov til å være delt i slike saker jeg. Jeg kjenner på ambivalensen selv. Men i går valgte jeg først og fremst å juble for at Isabella er så tøff og tør å ta et så personlig oppgjør med kroppshysteriet. Det ER jo virkelig tøft å posere naken på forsiden av sitt eget magasin da.

    • For å være helt ærlig – ikke søren om jeg hadde turt! Så jeg er veldig imponert over dette ( jeg har vel også hatt et bilde av henne som ikke stemmer med det hun gjør her. )

 3. Hehe, trodde først dette handlet om sykdommen ME… Man er vel litt skadet 🙂
  Bra dame! Synes hun er tøff, man behøver å nyansere bildene av kvinnekroppene – men kjenner også på ambivalensen …

  • Hehe, jeg tenkte på det da jeg skrev overskriften! Dette er vel en av de få ganger bokstavene «ME» har blitt brukt på denne bloggen uten at det dreier seg om sykdom… 😉

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.