Likemannstreff i ME-foreningen – et fantastisk tilbud!

12

Da jeg ble syk og legen min sa at vi måtte utrede meg for ME, følte jeg meg plutselig veldig ensom. 

Selv om jeg hadde lest noen blogger som skrev om ME, følte jeg ikke at jeg hadde hverken informasjon om sykdommen eller noen å støtte meg til. Jeg forstod ikke sykdommen og de rundt meg forstod ikke sykdommen. Hva skulle vi gjøre?

Heldigvis fikk jeg kontakt med flere som hadde ME, via mitt bloggnettverk, og etter en ikke så altfor lang stund var dette folk jeg kunne møte til et treff og ha kontakt med utenfor bloggen. Det har reddet meg mang en gang!

Derfor vet jeg noe om betydningen av å ha kontakt med andre i situasjon. Det å ha noen å snakke med som forstår akkurat hva du mener, selv om du ikke selv klarer å sette ord på det. Det å ha et «fristed», hvor man kan tømme seg for tanker og følelser om det å bli syk. Noen som kan tipse både om konkret informasjon om sykdommen, så vel som symptomer, plager, tips om leger, NAV etc. Og for min del (heldigvis!), nye venner som jeg stoler 100% på og som jeg ønsker å beholde i livet mitt så lenge som mulig.

Det å ha muligheten til å møte noen i samme situasjon er uvurderlig! 

Derfor vil jeg også «reklamere» litt i dag for ME-foreningens Likemannsgrupper. Det er rett og slett små grupper av pasienter som møtes og sosialiseres i nærheten av der du bor.

For meg som bor i Oslo, følger jeg med på sidene til Fylkeslaget for Oslo og Akershus på ME-foreningens nettsider HER. Jeg følger også med på Facebook-sidene til Fylkeslaget HER.

Nå ligger det lister ute over tidspunkter for treff i Likemannsgruppene, både på nettsiden og på Facebooksiden.

For selv om vi nå har mange måter å komme i kontakt med hverandre på via nett, så er det ingenting som slår følelsen av å komme sammen med mennesker som gjennomgår de samme utfordringene som en selv!

Sjekk listen og ta kontakt med folk hvis du lurer på noe! 

Har du spørsmål kan jeg også hjelpe deg med å komme i kontakt med rette vedkommende som kan svare deg. Og IKKE være redd for å møte opp på treff selv om du ikke kjenner noen.Det har jeg gjort flere ganger, og det har alltid gått kjempebra!

🙂

Ønsker dere alle en så god dag som mulig! 

 

(PS: Beklager at jeg ikke har hatt mulighet til å svare på kommentarer de siste dagene – vi har hatt familiehelg her og formen har ikke vært så bra. Men jeg lover å ta det igjen! :-))

Share.

About Author

12 kommentarer

 1. Eg har i mange år «skydd» det å prate med andre ME syke. Trur det er fordi eg på den måten kunne late som om sjukdommen ikkje eksisterte. Det var for meg ein måte å gøyme seg unna sjukdommen på, og i tillegg har eg alltid vore ein sånn «fikse sjæl» person.
  Men i det siste har eg følt eit behov for å lese om andre i samme situasjon og prate om alt og ingenting rundt sjukdommen.

  Eg har ikkje klart å finne informasjon om sånne treff i sogn og fjordane. Veit du om noko sånnt eksisterar her ?

  Klem Miriam 🙂

  • Jeg skjønner godt hva du mener! Selv om jeg nå regner meg som ganske engasjert i ME-saken og med mange kjente der, så tenkte jeg i begynnelsen da jeg ble syk og fikk diagnosen at jeg skulle i hvertfall IKKE bli «sånn» som drev og bare leste om sykdom og snakket med andre syke hele tiden….

   Jeg tror rett og slett vi har litt fordommer i blant mot å engasjere seg i foreninger og møte andre syke!

   Og dessuten vil man jo bruke den tiden vi har på å IKKE tenke på sykdom hele tiden, eller benekte at vi er syke….

   Men å lære av andre kan jo faktisk frigjøre MER krefter og hjelpe en til å bli bedre, på mange måter.

   Ser at det ikke ligger noe informasjon om fylkeslag eller treff for Sogn og Fjordane ute på ME-foreningens sider ja. Hmm… jeg vet dessverre ikke. Spør foreningen: http://me-foreningen.no/index.php?option=com_contact&view=contact&id=1&Itemid=4
   Jeg skal høre med noen jeg kjenner.

   Klem

 2. Miriam: kjenner meg godt igjen i det du skriv. Har nyleg sjekka litt om det fins likemannsgrupper i sogn og fjordane, men det fins truleg ikkje. Har også vore i kontakt med me-foreninga ang.dette,men heller ikkje dei kunne finne noko. Kanskje me kunne ha prøvd å få i stand noko? Kjenner veldig på behovet for samvær med likemenn etter snart 5 år med sjukdom.

  Må ellers få rose bloggen her for masse informativ informasjon. Ein god blogg å besøke både på gode og tunge dagar.. Klem til alle

  • Tusen takk for gode ord, Tussi! 🙂

   Om noen tok initiativet til å starte en likemannsgruppe i Sogn og Fjordane er jeg sikker på at ME-foreningen vil stille opp med det de kan av hjelp. 🙂

 3. Ja, sant! sammen står vi sterkere, eller noe i den duren! :p
  Har sendt ein mail til foreningen så får tiden vise 🙂
  takk for svar! 🙂
  Klem Miriam 🙂

 4. Oi, så fint. Det absolutt mest verdifulle med å være med på ME-mestringskurs (mestring etter å ha vært syk i over 10 år, heh) har vært nettopp det å se andre mennesker med den samme problematikken. Kjemperart, og bidrar til økt forståelse – for selv om begrepet «usynlig sykdom» er kjent, er det ikke alltid man helt forstår det selv før man ser det i andre mennesker, tror jeg. Sånn var det i alle fall for meg!

 5. Jeg bor i Møre og Romsdal, og det nærmeste aktive laget er i Ålesund. Det er altfor langt unna nordmøre. så jeg er litt hjelpeløs-. Kjenner at det hadde vært godt å ha noen å snakke vettugt med-. Hvis noen som kikker innom deg her, ser dette, så kan det jo være at det er mer aktivitet enn jeg har funnet ut på ME-foreningens sider. Skulle virkelig gjerne hatt kontakt, ja,….

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.