Gjensynsglede

20

20120526-233850.jpg

For tiden følger jeg Kjerstis gode råd – Nyt din friske tid!

Det er en kronikk som fortjener å bli hentet frem igjen. For oss som lever med kronisk sykdom burde dette være et mantra hver dag. Det er så lett å skulle ta igjen alle plikter, alle oppgaver, alle utsatte «må»-ting når man først har en god dag, men samtidig så uendelig viktig å bruke noe av den friske tiden til å bare nyte også.

I går ventet jeg spent på mannen som skulle komme hjem fra forretningsreise. Jeg hadde gledet meg som en unge i mange dager, og brukt mye tid på å planlegge, pynte, gjøre klart…

20120526-233837.jpg

En av tingene jeg hadde planlagt stod på balkongen under et pledd….. Noe som bare måtte på plass her! 😀

Mannen hadde reist i 30 timer for å komme hjem, og det var stor gjensynsglede da jeg endelig fikk ham inn døra! <3

Det tok ham kanskje 5 sekunder å avsløre overraskelsen min da…. «Har du kjøpt grill??» nærmest ropte han.

Åh jadda, jeg hadde kjøpt en grill!!

20120526-233807.jpg

En liten Weber gassgrill!! Noe vi har ønsket oss lenge, og som jeg bare skar igjennom og kjøpte. Eller… bare og bare var det nå ikke. Jeg fikk hjelp av betjeningen på Jernia like borti gata her til montering av grillen, og så var det en snill ansatt på grønnsaksbutikken på hjørnet som stilte opp og bar den opp de fem etasjene (uten heis!) for meg i sommervarmen. Jeg hadde på en måte nok med å slepe meg opp selv, og er evig takknemlig for at det finnes hjelpsomme folk.

20120526-233753.jpg

Og så ble det grillkos på balkongen!! 🙂 Kyllinglår og lamme-kjøttboller stod på menyen i går da. Egentlig hadde jeg tenkt å servere ham middag, men dere vet jo hvordan det er med menn og grilling… 😉

Jeg fikk lov til å lage salat da!

20120526-233740.jpg

20120526-233725.jpg

Bittelitt Corona er superdeilig i sommervarmen!! Jeg har vært helt overfølsom mot alkohol i mange år siden jeg ble syk, men har nylig oppdaget at jeg tåler bittelitt, sånn bare for å få en smak til maten. Det er litt godt.

Ellers hadde mannen med seg mye spennende i kofferten, men det aller kuleste var selvfølgelig dette godteriet!

20120526-233823.jpg

Håper dere alle sammen har en nydelig pinse og får være sammen med deres nære og kjære! <3

 

 

Share.

About Author

20 kommentarer

  • Tusen takk, Hanne!! 😀 Delt glede er dobbelt glede er det vel noe som heter? Synes i alle fall folk er generelt flinke til å glede seg på andres vegne, og det varmer.

   God pinse videre til deg og dine. <3

 1. Så fin lesning 🙂 Jeg er helt enig i at man bør nyte de stundene man føler seg bra, jeg tror det er kjempeviktig for psyken. Håper du får kost deg masse med mannen din resten av pinsen (og så håper vi sola holder så det blir mer grilling!) 🙂

 2. Dette var hyggelig å lese. Du bringer hverdagsgleder til oss lesere også med alle de flotte bildene og fargene du deler med oss 🙂
  Og du inspirerte meg til å bestille en saftpresse. Gleder meg til den kommer. Nå skal det eksperimenteres i frukt og grønt 😀

  • Tusen takk for gode ord, Kalliope! 🙂

   Hurra for saftpresse!! 😀 Jeg har ikke skrevet noe blogginnlegg om dette enda, det har jeg lyst til å gjøre en dag!! Håper du får laget deg mange gode juicer med frukt og grønt.

   Akkurat nå sitter jeg her med frokosten min: En juice av epler, ananas, lime, agurk, avokado (den må knuses i blender på grunn av stivelsesinnholdet). En teskje spirulina og en teskje hvetegresspulver oppi det hele og vips – supersunn, forfriskende og GOD frokost, som faktisk metter!! 😀

 3. Leser med tårer i øynene. Tårene kommer bare fordi jeg blir så glad inni meg når jeg leser at du har gode dager. Og de kommer fordi jeg vet du ikke har det sånn alltid, men kunne hatt det sånn for alltid. Dette er en vond sykdom så jeg blir fort rørt når andre og jeg selv har gode dager. Utrolig hvor mye mer betydningsfullt livet har blitt, de dagene vi kan leve det 🙂 Herlig skrevet og koselige bilder 🙂 Glad du har mannen din og at han har deg 😉

 4. Gratulerer med en ny grill! Hva er vel mer sommerlig enn grilling? 🙂

  Så flink du er som spør om/tar imot sånn praktisk hjelp, og -av andre enn dine nærmeste, i tillegg! 🙂

  • Ja, tenk! Jeg spurte en «fremmed» person om hjelp – og fikk det med et stort smil om munnen! 😀 Nå passer de på fruktbutikken ekstra godt på meg, og spør om jeg trenger hjelp med handleposer etc. Har ikke trengt det enda, men fy søren det er godt å se at folk faktisk vil stille opp om en er ekstra sjaber en dag og ikke takler kombinasjonen trapp + matvarer.

   Ære være snille folk altså!!

   Og mannen ble dødsglad for den nye grillen!! 😀

 5. Hei, nå er jeg kommet hjem etter en fin uke på et vakkert, lite gårdsbruk som jeg har «passet» på.
  Og der er ikke nettforbindelse, ikke mobildekning og en tv-kanal. Jeg har ikke savnet noenting, men nå var det første jeg gjorde å klikke meg inn på bloggen din, Cathrine. Og det ble gjensynsglede, så godt å lese og fine bilder. Helt hærlig at du fikk mannen hjem til pinse og det virker som du/ dere har det så bra. Og jeg blir glad på dine vegne og optimistisk på våre vegne 🙂
  Ha en fin,fin kveld !

  • Tusen takk, Kari!! 😀

   Ja, vi hadde en virkelig fin og koselig pinse sammen!!

   Men å passe på et stille og rolig gårdsbruk høres også nyyyydelig ut spør du meg. 😀 Fred og ro og frakobling. Mmmm!

   Håper du har gode dager nå etter pinsen!!

 6. Så herlig innlegg, og jeg gleder meg stort med deg!

  Delt glede er så visst dobbelt glede. 🙂

  Her har jeg også nytt både sommer og grill, og jeg kan leve lenge på det.

  Superkult godteri, forresten. Sånt hadde gutta mine likt.
  Jeg får se etter slikt ila. sommeren.

  • Tusen takk, Rudolfine! 😀

   Godt å høre at du også har hatt sommerdager med grilling og kos – ja, vi lever lenge på det!! 😀

   Godteriet er medbrakt fra USA, vet ikke om det har kommet til Norge enda, men hadde vært kult om noen hadde funnet det her også. 🙂

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.