Kjønnsdelte eventyr på Posten

9

I dag så jeg disse eventyrbøkene for barn mens jeg stod i kø på Posten. Jeg må si det vrenger seg i magen på meg når man gjør folkeeventyrene våre til en kjønnsdelt greie hvor spesielt jentene blir møtt med et veldig stereotypisk uttrykk med rosa, glitter og prinsesser.

Hva synes dere?

20120622-142326.jpg

Share.

About Author

9 kommentarer

  1. Ja, den skal tidlig krøkes, som søt og yndig krok skal bli. Jeg hadde Pippi Langstrømpe som favorittbøker i barndommen, så gikk det da også som det gjorde…

  2. Samfunnet er så heteronormatisert. Det «må» være enten eller: enten er du yndig jente eller barsk gutt. Det er så idiotisk at ikke engang eventyr kan være kjønnsnøytrale i våre dager (og hvorfor er det alltid Askeladden som får prinsessen og halve kongeriket, forresten? Hva om Askeladden vil ha en prins, eller en bondepike får prinsessen?)

    • Helt enig i den! Det der med prinser og prinsesser…kan ikke få sagt nok hvordan jeg misliker det!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.