Seksuell objektivisering

5

Selvfølgelig, når jeg først klarer å holde meg litt i ro noen timer (les: må holde senga), så finner jeg mye jeg kunne tenkt meg å blogge om og dele med dere!

Det første må bli en anbefaling fra den veldig gode bloggen Sociological Images. Der har de publisert første del i en serie om seksuell objektivisering.

Den er absolutt lesverdig, og tar for seg noen av kjennetegnene på hvirdan kvinnekroppen objektiviseres blant annet i reklame.

Les: Sexual objectification (Part 1): What is it?

20120703-150350.jpg

Jeg kan selvfølgelig ikke gjengi hele artikkelen her, men som de skriver er seksuell objektivisering en prosess hvor man representerer eller behandler en person som et sex-objekt, noe som er til for å tjene en annens seksuelle nytelse.

Innlegget nevner flere spørsmål man kan stille som en slags test av om det er snakk om seksuell objektivisering, vel verdt å lese!

Share.

About Author

5 kommentarer

  1. Må si meg sjokkert over de reklamene og bildene som ble presentert i artikkelen. Er det mulig? Hva tenker disse folkene med? Det virker som om «anything goes» bare for å selge, og spesielt gale later det til å være i USA og andre steder der kommersielle aktører ikke holdes like mye i ørene, eller har det samme miljøet, som de som er her borte. Skremmende.

    • Ja, jeg ble sjokkert jeg også. Tror nok det er mye av det som ikke ville ha vært aktuelt å vise her hjemme. Men ser jo en del reklame i blant annet amerikanske moteblader der jeg noen ganger synes de beveger seg vel nærme kanten.

  2. Pingback: Barn og verdier | ~SerendipityCat~

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.