Geriljahaging pågår!!

15

I dag var jeg bare helt nødt til å gjøre noe annet. Noe jeg har tenkt på lenge, gledet meg til og forberedt en stund.

Det begynte med et blogginnlegg jeg leste for et par år siden om geriljahaging.Konseptet gikk ut på å ta vare på avblomstrede påskeliljer og andre løkplanter, og så plante dem ut på høsten, gjerne på et sted hvor det ikke er så veldig mye blomster fra før.

Vel, dette har jeg tenkt på lenge. Like ved der vi bor er det en liten gressflekk med et tre hvor det bare gror ugress. Den grønne flekken ligger midt i min rute fra huset til butikken, og jeg har lenge tenkt at noen burde plante noe der. Gjøre det litt pent med blomster midt i byen. Ofte kommer jeg meg ikke lenger enn akkurat denne korte strekningen heller, og det ville i alle fall gjort meg glad å kunne se litt mer blomster! 🙂

Så jeg tok spaden i egne hender, så og si, og bestilte meg løker fra Botanisk Verden.

Her ser dere åstedet!

20120930-131520.jpg

Så i dag har jeg ligget med baken i været og kravlet rundt her og laget en mengde hull til forskjellige blomster! 😀

Hva jeg har plantet og hvor mye kan vel få være en delvis hemmelighet til våren kommer. Jeg har jo aldri plantet en blomsterløk før i mitt liv, så om dette blir riktig og at det faktisk blir blomster av det, ja det får fåglarna vite.

Flere som var ute og gikk søndagstur nikket og smilte eller stoppet for å spørre hva dette skulle bli, så det var jo hyggelig. Det ble også tid til en litt lengre prat med en eldre mann som viste seg å være billedkunstner. Vi ble enige om å møtes over en kopp kaffe i vårsola neste år og beundre resultatet. 😀

20120930-131536.jpg

Jeg har fortsatt flere løker igjen i posen min, og håper at jeg finner krefter en annen dag til å fullføre prosjektet mitt.

Kanskje det er flere der ute som har tenkt å geriljahage litt? 😀

Share.

About Author

15 kommentarer

  • Åh, de var utrolig kule!! Tusen takk for tips, for det må jo bli noe annet der etter at vårblomstene har sagt takk for seg også.. 😉

   Man kan vel ikke bli straffet for å «okkupere» en grønn flekk med blomster?? 😀

 1. Stilig:-) Kjempemorsom idè, bare gleeed deg til våren. Ingenting som er så herlig som å se de første løkene bryte igjennom jordoverflaten. Nå ble jeg så inspirert at jeg tror jeg må kjøpe meg noen selv, selv om hagen er full… Jeg har dilla på løk og stauder:-)

  • Ååh, jeg gleder meg allerede!! 😀 Helt sprøtt å måtte vente helt til våren synes jeg… haha!!

   Jeg har ikke så stor erfaring med dette som du har skjønt, men blir prosjektet vellykket blir det sikkert mer geriljahaging på meg rundt omkring. 😉 Til slutt havner jeg vel i avisa som «hun gale damen som plantet Oslo full av krokus». 😀

   Jaja, man kan vel lide verre skjebner!

 2. Så fantastisk flott ide, og handling!

  Dette er jo virkelig noe som kommer både deg, og alle som passerer, til stor glede!

  Jeg har enda to pakker løker fra Amsterdam liggende, det skal visst bli til nydelige hvite/rosa tulipaner. Frister bare ikke å gå ut i dette øsepøse-været…..

  • Takk! 😀

   Jeg håper, håper at hvis det blir vellykket og at blomstene kommer opp, at folk vil glede seg over det og la det stå i fred. At ingen gjør hærverk eller plukker med seg alle blomstene eller noe… Huff… Men det skal jeg ikke tenke på nå!

   De tulipanene hørtes flotte ut, så jeg håper det blir oppholdsvær til deg snart slik at du får plantet dem ut. 🙂

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.