Oppskrift: Laksetartar med dillkrem

0

I går fortalte jeg litt fra vår nyttårsfeiring, og hva vi hadde laget til festmat. I dag vil jeg gjerne dele med dere oppskriften på en av forrettene vi hadde.

Jeg hadde aldri før laget laksetartar, men var blitt inspirert etter å ha fått dette servert på Smalhans. Derfor ble det litt søking rundt på nett, sammenligning av oppskrifter og tilpassing etter eget hode. Resultatet ble veldig bra, og godt mottatt også av den kresne Mannen. 😀

Laksetartar med dillkrem

Laksetartar – ca. 4 porsjoner

280 g god laks, f.eks. Salma

120 g rødløk

35 g kapers

1 1/2 ss gressløk

4 ts revet parmesan

1 ss Dijonsennep

6 ss god olivenolje

Kutt laksen i små terninger, ca. 1/2 cm. Rødløk og gressløk kuttes fint. Rett før servering blandes ingrediensene sammen, og smakes til med salt, pepper og noen sitrondråper. Formes som en firkant eller en rund «kake» på fatet, og legg gjerne litt frisk salat rundt eller server ved siden av. Legg en klatt dillkrem på toppen.

Eventuelt, så kan du også gjøre som meg og blande det hele ferdig på forhånd, men ta da bollen med tartaren ut av kjøleskap ca. 30 minutter før forretten skal anrettes – tartar skal serveres nærmest romtemperert for å få riktig smak på fiskefettet.

Dillkrem

1 dl seterrømme

1 ss finhakket dill (Jeg brukte tørket, men fersk er nok enda bedre. Øk i så fall mengden dill til minst det dobbelte.)

1 ts sitronsaft

1 ts sukker

Salt

Pepper

Stivpisk rømmen, smak til med hakket dill, sitronsaft, sukker, salt og pepper. Legg en klatt på laksetartaren rett før servering, og pynt med litt fersk dill.

20130101-195749.jpg

Share.

About Author

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.