Oppskrift: Torsk med blomkålpuré og beurre blanc med kapers og gressløk

6

20130209-202029.jpg

På oppfordring kommer her oppskriften på den gode fiskemiddagen jeg lagde her tidligere i uken. Den ble satt sammen av litt oppskrifter herfra og derfra, så det tok litt tid å få strukturert det i ett dokument. Dere skal slippe å tyde mine krøllete notater… 😉

Denne retten er ikke vanskelig å lage, men den tar litt tid og det er noen få ting å passe på. De fleste burde like dette!

*Last ned utskriftsvennlig, forkortet versjon her.*

Blomkålpuré

1 blomkål

Lettmelk

2 fedd hvitløk

Salt

Pepper

Ta en blomkål og del den i små buketter. To fedd hvitløk grovhakkes, og legges i en gryte sammen med blomkålen. Ha lettmelk over til det dekker blomkålen. Ha i en klype salt og et lett dryss pepper. Kok opp, skru ned varmen og la det putre i ca 15 minutter.

Blomkålen skal være mør når den er ferdig. Da siles det hele av, og blomkål og hvitløk går tilbake i gryta og moses med en stavmikser. Her kan du velge hvor klumpete du vil da den selv. Smak til med mer salt og pepper hvis du synes det trengs.

Blomkålpuréen må holdes varm frem til servering.

Saus – Beurre blanc med kapers og gressløk

2 sjalottløk

Ca 1 dl tørr hvitvin, hvitvinseddik eller syrlig eplemost

1 dl fiskekraft

50-60 gram usaltet smør i terninger

2 ss kapers

ca 1/2 dl finhakket gressløk

Finhakk de 2 sjalottløkene og sauter dem i en liten gryte. Ha i vin, eplemost eller hvitvinseddik. Jeg brukte hvitvinseddik og reduserte mengden til ca 1/2 dl fordi jeg var litt redd det kom til å bli for syrlig, men det var ikke noe å bekymre seg over. Jeg  prøve dette med hvitvin!

Ha i en dl fiskekraft og la det hele koke opp. Reduser varmen litt og la det koke i 5-6 minutter. Pisk så inn terninger av det usaltede smøret, litt om gangen. Her er det bare å piske mye! Hold så sausen varm, uten at den koker mer. Ha i 2 ss kapers og den finhakkede gressløken.

Fisk

Jeg brukte et godt stykke torskeloin, men du kan også bruke laks, kveite eller annen fisk. Jeg beregnet ca 200 gram per person.

Del fisken du har valgt i passe serveringsstykker. Stek den i en teflonpanne med smør og olje med skinnsiden ned. (Den siden det har vært skinn på.)

Begynn med høy varme slik at fisken får en fin og sprø stekeskorpe, men demp varmen etter ca. 2 minutter og la den steke til den er stekt halvt igjennom. Snu så fisken og stek den i ca. 30 sekunder på den andre siden. Dryss over maldonsalt og pepper.

Anrett gjerne på varme tallerkner med blomkålpuré først, så fisken (med stekeskorpen opp), og øs saus rundt. Et lite dryss med gressløk er også fint.

Bon appetit!

*Last ned utskriftsvennlig, forkortet versjon her.*

Share.

About Author

6 kommentarer

 1. Hei!

  Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

  Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

  Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

  For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Legg vår Widget og bloggen din vil bli vist på vår topp liste!

  Ha en fin dag!

  Vennlig hilsen,
  Elin
  Alleoppskrifter.no

  • Hei Elin!

   Det er hyggelig å bli invitert til deres nettverk, men siden jeg blogger om så mange forskjellige temaer tenker jeg at det kan være forvirrende om jeg markedsfører bloggen på en matportal. Det er sjelden jeg legger ut oppskrifter her uansett, men takk for henvendelsen!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.