Jepp, jeg har bidratt til ny bok om blogging!

26

Nå er det endelig offisielt! Det kommer en ny bok om blogging i neste måned, og jeg er en av bidragsyterne. 

bokblogging

Dette skriver redaktør Kristian Bjørkelo om boken på sin Facebook-side i dag:

Bok har blitt begått og vert lansert i neste månad. Det første steget i å samle ein historikk om norske bloggarar, skriven av norske bloggarar.

Blant bidragsytarane finn de Magni O. Fuglerud, Arnfinn Pettersen, Arne Hjorth Johansen, Heidi Nordbye Lunde, Bjørn Stærk, Cathrine Eide Westerbye, Ida Gylff (Eirk A. Vik), Kristin Oudmayer, Jill Walker Rettberg, Kristine Tofte, Bjørn Are Davidsen, og Martin Bull Gudmundsen og redaktør Kristian A. Bjørkelo.

«Gi meg en scene. Norsk blogghistorie – ti år med terror, traumer og dagens outfit» kan de allereie førehandstinge hjå forlaget, og vi ser jo gjerne at de gjer nettopp det. Vi gleder oss til å dele denne boka med dykk, og vi vonar at det inspirerar til vidare utforsking av norsk blogghistorie. Vi har letta på den første steinen, men det er langt meir å hente her.

Her kan du førehandstinge boka:
http://www.humanistforlag.no/index.php?ID=Bok&counter=169

Vi kjem attende med informasjon om sleppefest og slikt.

Nå er jeg hoppende glad, og samtidig kjempenervøs!!

Jeg ble spurt i fjor vår om jeg ville komme med et bidrag til boka, basert på mine erfaringer med «ME-blogging» i Norge. Det sa jeg ja til, og utpå høstparten satte vi i gang for alvor. 

Jeg har skrevet et kapittel om min vei inn i det norske blogglandskapet, og om hvordan det ble til at jeg ble en av de mest fremtredende «ME-bloggerne» i Norge en stund. Jeg har skrevet en del om hva jeg har lært av å blogge, spesielle opplevelser jeg har hatt, om takknemlighet, tårer og trass.

Og vil dere vite mer, så må dere rett og slett kjøpe boka.. 😉

Jeg synes det er utrolig kult at Kristian Bjørkelo ville stå bak et slikt prosjekt, og jeg vet at jeg selv gleder meg masse, masse til å lese bidragene til de andre.

Jeg kommer sikkert til å skrive mer om både bok, lanseringsfest og tilbakemeldinger når den tid kommer, men foreløpig får dere nøye dere med denne «teaseren».

Share.

About Author

26 kommentarer

 1. Heeeyyy – gratulerer! Så spennende, tenk den dagen du holder den i hånden. 😀
  Du var en av de første ME-bloggerne jeg kom over, så det helt på sin plass at du havner i bok.

 2. Denne boka skal lesast!
  Det blir spennande å sjå kor bloggane går i framtida. Synest å ana ei ny haldnng til bloggar på Twitter: Har funne formuleringar som «Les ikkje bloggar til vanleg, men denne.,.» Som om dei må forklara kvifor dei likevel las blogginnlegget.
  Samstundes ser me at vitkige debattar kjem opp nettopp med utgangspunkt i «heilt alminnelege bloggar».
  No ventar me på boka..

  • Jeg synes også det er en slags endring både i hvordan folk omtaler blogger, og også bloggerne selv så klart. Det er ikke tvil om at blogging er blitt annerledes nå enn det var i 2007.

   Jeg tror _noe_ av det skyldes at media er kronisk dårlige til å omtale blogging på andre måter enn rosablogging og dagboksblogging, som har fått uforholdsmessig stor plass i rampelyset. Jeg ser det blant annet når jeg møter folk som ikke blogger selv, om/når jeg forteller at jeg blogger, så skjønner jeg raskt at de tror jeg har en dagbokslignende blogg.

   I virkeligheten er det jo en hel verden av viktige, tematiske blogger der ute! Kanskje snubler man ikke over dem før man trenger dem (søker), blir tipset om dem eller ser dem bli anbefalt på Twitter…

 3. Spennende, Cathrine. Den vil jeg lese, tidsaktuell som tusan. Var forresten i din bokhandel nylig, kjøpte bok om nærområdet St,Hanshaugen, en morsom. Liker lokalhitostorie.

  • Åh, så gøy! 😀 Jeg har også den boka, men har ikke lest den enda. Det må gjøres, for jeg liker også lokalhistorie. Har bodd i strøket noen år nå, og blitt kjent med folk som har mange gamle historier å fortelle. Det er gøy.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.