Pannestekt skrei med chorizo og potetpuré

4

Jeg fikk flere forespørsler om oppskrift da jeg postet bildet av min skrei-middag på Facebook og Instagram her like før helgen. 🙂 Slikt er alltid hyggelig, og jeg hyller alle matbilde-postere som gir og deler inspirasjon til ulike matretter!

Lykke til, og god middag! 🙂

Pannestekt skrei med chorizo og mandelpotetpuré

20130223-104609.jpgTil ca 4 personer

Ingredienser

800 g skrei- eller torskefilet med skinn
1 l vann
0,5 dl salt
Solsikkeolje
1 granateple
1 ss bladpersille
1 sitron
Mandelpoteter
Melk
Smør
Salt og pepper

Mandelpotetpuré

Skrell poteter (mengde etter ønske og potetens størrelse), og skjer dem i skiver eller terninger.

Kok dem møre i usaltet vann.

Hell av vannet og damp potetene i kjelen til de er helt tørre, for å få en lett og fin puré.

Mos potetene (f.eks. med stavmikser), og spe på med varm melk. (Evt. fløte+melk i blanding.) Rør inn smør og smak til med salt og pepper.

Fisken

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Skrap fiskeskinnet godt rent for skjell. Skjær fisken i pene porsjonsstykker. Legg fiskestykkene i vann tilsatt salt, og la de ligge i 15 minutter.

Brun fisken i olje. Legg i fisken med skinnsiden ned og legg en tallerken eller liknende oppå de første minuttene slik at filetene ikke krøller seg. Stek fisken til skinnet er gyldent og sprøtt.

Legg deretter over på bakepapir på stekebrett og etterstek i ovn i ca. 4-5 minutter til gjennomstekt.

Chorizo og granateple

Skjær chorizopølsen i små terninger, og stek dem gyldne og sprø i stekepanne.

Ta kjernene ut av granateplet, og rør dem inn sammen med finhakket persille og revet sitronskall.

Legg opp mandelpotetpuréen på varme fat, et stykke fisk med stekeskorpen opp og blandingen av chorizo, granateple, persille og sitronskall helles over. Dryss litt finhakket persille over til pynt og server med en gang.

 

Share.

About Author

4 kommentarer

Leave A Reply