Fab cupcakes for den som ikke tåler ting.

9

Jeg og flere med meg driver jo til stadighet og eksperimenterer litt med mat som passer for folk med allergier og matintoleranser.

Det kan være litt uvant, når ingrediensene oppfører seg litt annerledes enn man er vant med. Selv har jeg en del totalfiaskoer bak meg når det gjelder å bake glutenfri gjærbakst for eksempel… Men samtidig er det gøy, og jeg innbiller meg at jeg lærer litt mer om matkjemi for hver oppskrift jeg prøver og alt jeg leser om.

Det er også hyggelig å kunne dele noe når man får det til! 🙂

Jeg skulle prøve meg på gluten-, egg- og melkefrie cupcakes, og tok utgangspunkt i en oppskrift jeg fant på Vegetarbloggen. Jeg byttet ut hvetemelet i oppskriften med Semper Fin Mix, og tilsatte litt Sponge Cake Stabilizer fra Cacas, et middel jeg har funnet ut er helt supert for å få glutenfritt bakverk mer luftig.

Det ble da faktisk ganske vellykket! Kremen stivnet ikke helt slik jeg hadde trodd, noe som førte til litt mer utfordringer med logistikken. Men det ble en frisk og god jordbærsmak, og jeg vil si de passet veldig godt til rosa champagne. 🙂 Jeg lagde dem i fargeglade miniformer fra Panduro.

En oppskrift jeg absolutt vil anbefale videre der altså!

20130308-205922.jpg

Share.

About Author

9 kommentarer

 1. Driver med baking du også jo:) Høres bra ut, men jeg er mest opptatt av pynting jeg da… har sittet klistret til tv3 og sett på «Hele Norge baker» og vært på kakeutstilling i går… ååå så morsom hobby:)

 2. Ser supergodt ut 🙂 Jeg er veldig imponert over eksperimenteringen din med glutenfri bakst, det er jeg ikke noe flink til!

  Hvis jeg skal bake til andre, bruker jeg Toro sin muffinsmiks. Det står ikke «glutenfri» på forsiden av posen, men ved siden av innholdsfortegnelsen står det at den er laget med glutenfrie ingredienser. Sikkert laget med samme utstyr som håndterer glutenholdige ingredienser, men de er supre uansett hvis man tåler det

  • Vet du, det med muffinsmiks er et kjempegodt tips!! Jeg tenkte jo ikke noe på det, men har også fått høre at Møllerens har noe lignende. Så hvis man er intolerant og ikke veldig allergisk, så tror jeg det er et bedre alternativ enn min eksperimenter faktisk. 😀

 3. Jeg har til nå brukt vanlige oppskrifter og byttet ut hvetemel med Jyttemel (sånn hvit pakke med blå skrift), vanlig melk, fløte og rømme med de laktosefrie variantene og smøret med den blå soyapakken 🙂
  Har funket helt perfekt.. 🙂

  • Se der, ja man finner da erstatninger! 😀 Jeg har ikke prøvd Jyttemel før, mest fordi jeg ikke ante hva det var da jeg stod på butikken, og synes det minte om noe med tyttebær… hehe. Men neste gang! 😀

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.