Er du vakker?

9

I dag lar jeg andres innlegg om kropp, kjønn og skjønnhet glede meg.

Først finner jeg denne videoen hos Lea. Hun blogger om hva hun liker med kroppen sin, og sier at:

Rundt oss lever det barn som blir påvirket av hvordan vi snakker om kroppene og utseendet vårt. De hører hva vi sier om oss selv, og det er disse begrepene de lærer for å beskrive sin egen kropp. Jeg var voksen før jeg hørte noen uten silikonpupper snakke pent om kroppen sin.

Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror faktisk det samme gjelder for meg også. Guttene skrøyt kanskje av hvor sterke de var, og det var vel lov å fremheve egne prestasjoner innen idrett, men å høre kvinner og jenter snakke pent om kroppen sin – det vil jeg si er en sjeldenhet.

Så er det kanskje som videoen over også viser oss – at måten vi ser oss selv på er så mye mer kritisk enn det andre legger merke til?

Ikke bare hva vi sier med ord, men også hva vi viser med bilder, påvirker hvordan vi tenker om kropp og (s)kjønnhet.

Det tar Ingeborg Senneset opp på en forbilledlig måte i kronikken Under coveret hos Aftenposten i dag:

Magasinene fôrer oss med feilaktige bilder av virkeligheten og normaliserer det unormale. Normalitetsnåløyet blir smalere, og stadig flere vil falle utenom. Referanserammer som BMI kunne blitt en liten livbøye, men forvirringen rundt hva som er normalt punkterer også denne.

Hun får følge av Kari Jaquesson, som er blant flere som uttaler seg om bruken av fitness-modeller på formtoppen som eksempelbilder på trente kropper:

– Fitnessmodellene representerer en form man har noen uker i løpet av året. Det er ingen som kan gå rundt og se sånn ut 12 måneder i året. Derfor blir dette et usunt ideal å strekke seg etter.

Må det være så ekstremt?

Jeg lar overskriften stå som et ubesvart spørsmål, til alle dere som kommer innom her en tur.

Er du vakker?

 

 

Share.

About Author

9 kommentarer

  1. Jeg har lyst å si ja, og håper å komme dit en dag :). En ting er i alle fall sikkert: Om jeg noengang får barn skal jeg aldri si noe stygt om kroppen og utseende mitt foran dem, slanke meg eller på annen måte gjøre kroppen min om til noe annet enn en sterk del av mitt subjektive selv med mange fantastiske funksjoner og nytelses-/gledemåter! 🙂

  2. Jepp, jeg er en vakker 49-årig kvinne. Det kan jeg si nå, men jeg hadde ikke sagt det for 30 år siden. Et tankekors. Jeg liker mitt grånende hår og mine rynker. Hendene som vitner om levd liv. Slamset på magen som ble igjen etter fire barn hadde videt den ut. Det er mykt.
    Så ja, vakker:)

  3. Pingback: Kroppsfokus | ~SerendipityCat~

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.