Anbefaling: Barramon, Mathallen

1

Denne uken har jeg vært så heldig å kunne besøke enda ett spisested i Mathallen.

Tidligere har jeg spist på von Porat, som jeg var veldig fornøyd med, men hjertet mitt banker også for mat fra sydligere strøk.

Pinxtos er vel en type tapas, baskisk sådan, og kommer ofte i form av en liten bit brød med godis på toppen – skinke, ost, noe grønt – og gjennom det hele et lite «spyd». Disse inntas gjerne sittende ved en disk hvor man bestiller etter hvor sulten man er (og hvor mange man klarer, for ofte vil man jo bare smake på fler og fler!), og ved måltidets slutt telles antall (og type) «spyd» opp.

Barramon i Mathallen serverer de deilige pinxtos med et godt utvalg gode råvarer.

20130522-150731.jpg

20130522-150740.jpg

Det blir ekstra godt når pinxtosene får seg en runde i ovnen før servering!

Min favoritt var chèvre med sherrykaramellisert rødløk og fikenmarmelade. Oooh, smaksløkene krøller seg i glede bare jeg skriver dette! <3
20130522-150748.jpg

Det dukker alltid opp litt ny lærdom når man møter nye, hyggelige folk, og intet unntak denne dagen. Kokken kunne fortelle meg at Barramon er en sammentrekning av to ord – bar og ramon selvfølgelig – og at det derfor rett og slett betyr «Ramons bar».

Jeg fikk også høre litt om de ulike pinxtosene og hvordan de hele tiden jobber med å tilpasse spanske oppskrifter til norske ganer.

En annen ting jeg la merke til, bare en rar detalj, var hvordan den ene typen «spyd» de hadde var helt identisk med de spydene jeg fikk servert frukt på i april – på Mauritius!! Finnes det en global «matspydleverandør», eller er det en kosmisk tilfeldighet??

Men nok om det: Jeg er den dag i dag sjeleglad for min venninne som tok meg inn i Barcelona den gangen for mange år siden. Der lærte jeg mye nytt, ikke minst å elske det spanske kjøkken. Les litt i menyen og la deg friste til en tur på Barramon du også.

Share.

About Author

1 kommentar

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.