God matopplevelse på Tjuvholmen Sjømagasin

1

Sol, sjømat og godt selskap – det er ingredienser til en perfekt sommerdag! 😀

Jeg har lenge ønsket meg et besøk på Tjuvholmen Sjømagasin, og nå har jeg endelig fått det til. For meg som ikke er lommekjent ute på Tjuvholmen ble det litt tråkking før jeg fant restauranten faktisk, like før broen over til Astrup Fernley-museet og ned noen trappetrinn så var vi der. En koselig uteservering og et lekkert og stort lokale var mitt førsteintrykk.

Jeg ble møtt av smilende servitører og en hyggelig hovmester, og valgte et bord ute selv om jeg egentlig hadde reservert innendørs (værmeldinga var litt ustabil). Det var ikke noe problem, og da følget mitt kom fikk vi raskt vinkartet og menyen av en trivelig servitør.

De har en veldig fristende meny, og det var vanskelig å bestemme seg, så vi gikk for «litt av hvert» denne gangen.

Til forretten ville jeg gjerne ha en smak av kaviar, «Per sé størkaviar», og fikk en liten skje som ga oss en liten nytelse av denne delikatessen.

20130728-142711.jpg

Selvfølgelig må det være et glass champagne til ved en slik anledning.

20130728-142721.jpg

Jeg vet at østers blir for spesielt for mange, men jeg var nysgjerrig siden det er flere år siden jeg spiste det sist. I ettertid angrer jeg litt på at jeg ikke bestilte flere, for disse var skikkelig gode! 🙂 Nybegynner som jeg er, husker jeg ikke navnet på dem, men fikk med meg at de var fra Frankrike. De ble servert med en vinaigrette med finhakket løk, og jeg likte det veldig godt sammen med noen dråper sitron og bittelitt Tabasco. Den deilige, metalliske sjøsmaken sammen med en slurk champagne – herlig!

20130728-142735.jpg

Servitørene var hele tiden lett tilgjengelige og passet på å spørre oss om maten smakte, og sørge for at vi hadde det vi trengte, etterfylte vannglass og var generelt veldig hyggelige. Det er slikt som er med på å løfte opplevelsen.

Til hovedrett hadde følget mitt valgt blåskjell, som kom i en veldig nydelig saus. Brød og aioli fikk vi også servert, og jeg storkoste meg med de lekre sjøkrepsene fra Frøya jeg hadde bestilt. Jeg spurte servitøren om råd angående porsjonen – de serverer både 300 og 600 gram – og hun anbefalte meg å gå for 600 gram siden det tross alt er veldig lett mat.

Det hadde hun nok rett i, for selv om jeg ble god og mett av 600 gram tror jeg ikke jeg ville vært like fornøyd med 300 gram, om jeg da ikke bare var småspist akkurat den dagen, eller ville ha noe annet i tillegg. Selv om det kommer med brød og salat, er ikke sjøkreps noe mektig måltid.

Men krepsen var deilig tilberedt, saftige og veldig gode – jeg skulle nesten til å si selvfølgelig, de var jo trønderske. 😉

20130728-142746.jpg

Det var utrolig hyggelig å sitte der nede ved kanalen og plukke litt kreps, nippe til champagnen og bare skravle i vei, men med litt ustabilt og skiftende vær måtte vi etterhvert avrunde og komme oss videre til neste stoppested. Vi hoppet over desserten, men kommer gjerne tilbake igjen og prøver oss på en av fristelsene fra menyen.

Servitøren fortalte også at de endrer litt på menyen nå i august, så det blir spennende å se hva de kan tilby da av sesongens råvarer!

Et utrolig vellykket restaurantbesøk, og en veldig hyggelig middag. 🙂

Vi skulle ikke så langt videre, men hadde planer om en «flytende dessert» på takterrassen av «The Thief». «Thief Roof» åpnet 3. juni, og er på 140 kvadratmeter. I følge bartenderen kan de ha 70 personer der, men da er det nok ikke sitteplasser til alle. Det var kun ett bord ledig da vi kom dit, og flere gjester strømmet stadig på, så det er tydelig at det er blitt et populært sted, og det skjønner jeg!

Her var det veldig deilig å sitte i sola og nyte et par av deres champagne-cocktails som en fin avslutning på dagen. Vi kommer garantert tilbake. 🙂

20130728-142755.jpg

Share.

About Author

1 kommentar

  1. Så hyggelig » å være med » deg ut å spise her på bloggen din. Kan nesten kjenne både smaker og stemninger her hjemme i stua så godt som du beskriver restaurantbesøket. Kjempeflott at du deler opplevelsen med oss som ikke har mulighet til å dra ut pga me’n nå. Setter så stor pris på det 🙂

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.