Anbefaling: Plot

2

Vi fikk et abonnement på det nye magasinet Plot i julegave i fjor – det kan absolutt anbefales! 

Interessante og grundige reportasjer som virkelig får deg til å tenke og som går mer i dybden på temaer er god hjerneføde. Hvert magasin har blitt lest og diskutert og så lånt videre herfra. I det siste nummeret har de blant annet en spennende reportasje om Guro Sibekos nye bok «Krigerhjerte», en bok om hennes far og frihetskampen i Sør-Afrika. Den ligger «på vent» her hjemme, og nå gleder jeg meg ekstra mye til å lese den.

20131028-125400.jpg

De har også en meget god reportasje om coaching-industrien. Journalisten går «undercover» og tar et kurs som livscoach. Det er meget interessant å lese hans refleksjoner rundt denne industrien.

20131028-125412.jpg

Jeg tar med noen sitater fra reportasjen. Psykolog Anna Lena Grønland har også skrevet godt om coaching på sin blogg «Et liv å leve».

20131028-125423.jpg

20131028-125432.jpg

20131028-125442.jpg

Plot ønsker seg selvfølgelig nye abonnenter, og dette kan være et godt tips nå som det snart skal planlegges julegaver både til en selv og andre. Les mer på magasinets hjemmesider!

Share.

About Author

2 kommentarer

 1. Det er bra du også skriver om det her. Hvis folk ønsker å prøve NLP eller noen annen alternativ metode, må de lære seg om flere aspekter av coaching teknikker.
  Det er veldig ille når coacher selger sin produkt som en universalmetode. Det her er også viktig informasjon for leger, slik at de ikke ukritisk anbefaler noen oversolgt coachingmetode som NLP og andre liknende metoder. De som blir sykere av de her metodene kan få betale en veldig høy pris! Dessverre! Tror også foreldre ønsker å vite mere før de bestemmer seg for å la sine barn gå på slike kurser.

  • Takk for kommentar, Anna-Lena!

   Ja, jeg synes at folk skal tenke litt over dette, først og fremst at det er en bransje med mange aktører som skal tjene penger her. Friske mennesker som vil ha litt drahjelp med karrieren eller andre livsvalg er nå så sin sak, men syke og desperate mennesker er så utrolig lette å utnytte.

   Vi må ikke glemme at alternativ behandling ikke er underlagt noen form for kontroll – ingen krav om dokumentasjon på virkning, ingen som dokumenterer eller følger opp eventuelle bivirkninger eller senskader. (Heller tvert i mot, at coacher ikke vil ha noen negativ publisitet.) Da blir det vanskelig å vurdere for den enkelte om dette faktisk har noen effekt på sykdommer og plager, eller om det er bare placebo.

   Jeg tror også at mye av det vi ser av tankegangen om at «det er din egen skyld om det ikke virker» fører til en underrapportering av negative konsekvenser.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.