Vi har testet Gilde «Skinkeribbe»

1

20131215-175620.jpg

Det er jo gøy å prøve noe nytt, og her kjører vi som regel et par «testribber» før selve julefeiringen uansett.

I går kom mannen hjem med Gildes nye produkt «Skinkeribbe», som ble lansert i høst. Den kommer fra skinka på grisen, er magrerer og uten bein, men med rutet svor.

Matfolk har vært skeptiske til dette produktet, men vi ga det likevel en sjanse. Med mindre fett trenger denne «ribba» kortere steiketid, og vi var spente på smaken som i følge Nortura «..både ser ut som og smaker som den tradisjonelle ribba.» (NRK)

Ribba ble gnidd inn med salt og pepper i går, og saktestekt i dag.

La oss ta det positive først: Svoren ble sprø og gylden, men falt ikke helt i smak hos den yngste delen av familien som synes denne svoren var for salt i forhold til hva vi er vant med.

Familiens dom var forøvrig enstemmig: Dette smaker ikke ribbe, men skinkesteik! Vi savnet den gode ribbesmaken, og føler ikke at det kan måle seg med ordentlig ribbe. Det er jo bein og fett som gir mye av den gode ribbesmaken, og vi følte at kjøttet i skinkeribba ble for «kompakt» til å kunne måle seg med en skikkelig tynnribbe. Av konsistensen på kjøttet mener vi også at den har vært frosset og tint opp igjen før salg, og det er mulig vi hadde litt høy varme på slutten, men den nederste og tjukkeste delen av stykket ble gråaktig i kjøttet.

For de som vil ha et mer magert alternativ til julematen kan nok dette være verdt et forsøk (og for all del, jeg vet flere som ikke liker det fete ribbekjøttet), men konklusjonen her hjemme er at vi kødder ikke med den tradisjonelle juleribba – på julaften vil vi ha en fersk tynnribbe!

Det jeg derimot kommer til å gjøre med restene er å skjære kjøttet i tynne skiver og bruke det som pålegg. Svoren knasker vi vel i oss i løpet av kvelden tenker jeg. 😀

Har dere smakt Gildes «Skinkeribbe»? Hva synes dere i så fall?

Share.

About Author

1 kommentar

  1. Ikke prøvd denne nei.. frister ikke heller om den smaker skinkestek – er ikke så glad i det. Vi har vært på Harryhandel og skal spise ribbe kjøpt i Sverige. Men ikke før julaften 🙂

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.