Nyttårstanker

6

nyttårsønsker

I en regnvåt hovedstad sitter jeg lunt og trygt ved mitt kjære juletre og kjenner litt på ro og fred. 

I år har jeg vært så heldig at formen bar meg gjennom de viktigste juledagene – både sosialt med slekt og venner i forkant, og julefeiring med familie og venner med alt som hører til. Lett skal det ikke være, men en får være glad for de gode dagene man får. 🙂

På tampen av året passer det med en liten oppsummering, og årskavalkader har jeg vel hatt før. Denne gangen skal jeg slenge inn en liste jeg fant hos Susanne Kaluza tenkte jeg.

Gjorde du noe i 2013 som du aldri har gjort før? 

Jepp, opptil flere ting vil jeg tro. Det er alltid gøy å prøve noe nytt. Det mest spennende jeg aldri har gjort før er vel å bli publisert mellom to stive permer. 😀 Boka «Gi meg en scene!» ble lansert i mars, og takket være den enestående Mad Mullah ble jeg hanket inn som skribent og bidro med et kapittel om ME-blogging. Det var litt skummelt, og mest gøy.

Gjorde du noen stor forandring?

Stor og stor, det kommer vel an på øyet som ser. Et stort prosjekt for meg var et par prosjekter her i leiligheten som å få på plass et vitrineskap og kjøpe meg eget power tool for å få gjort om litt på kjøkkenet. Slike forbedringsprosjekter hever trivselen over tid. 🙂

Ble noen av vennene dine foreldre i år? 

Uhm.. eh, ja det tror jeg. Beklager at jeg roter sånn med datoer, men jeg synes det popper opp babyer i hytt og pine. 😉 De fleste jeg kjenner er vel allerede på runde to eller tre!

Hvilke land besøkte du? 

Egypt og Mauritius! Å bli invitert til en bonusuke på Mauritius var som å bli kastet inn i et postkort, det var så vakkert der!! En kjapp historie: Jeg kommer ut fra suiten vår etter å ha blitt servert frokost på balkongen av egen butler. Tjue skritt senere står jeg nede på denne stranda. Det er ingen andre mennesker der, bare meg, havet, solen og en lett bris som rasler i palmebladene. Fra ingensteder dukker det opp en smilende mann som brer myke håndklær ut på solsenga og byr meg et glass ferskpresset pasjonsfruktjuice. Er det mulig?? Kan man virkelig oppleve noe slikt?? 😀

IMG_1539

Dette bildet har jeg faktisk tatt selv, det er ikke et postkort, jeg har vært der! 😀

Beste kjøp?

rosa apeks

Da mannen kom hjem med en rosa Apeks regulator til meg! 😀 (Dykkeutstyr.) Ikke bare matchet den neglelakken, men den kom også med rosa slange!

Manglet det noe i 2013 som du vil ha i 2014?

Mer frisk tid. Mer tid med familie og venner. Flere reiser, mer alenetid med mannen. Baby.. 😉 (Det er selvfølgelig fristende å si Rituximab også, men det føles litt som å ønske seg månen…)

Hva skulle du ønske du gjorde mer?

Skrev tekster andre kunne bli inspirert av. Lagde mer mat. Tok flere bilder. Var mer ute.

Hva skulle du ønske du gjorde mindre?


Mindre tid på å administrere det å være syk og langtidspasient hadde vært helt greit, det er rimelig fortvilende de dagene alle kreftene går med på skjemaer, helseavtaler og telefoner og ingenting blir igjen til sosial omgang, matlaging eller andre hyggelige ting. For de som strever kan jeg vel kanskje trøste med at det blir bedre med åra..

Favorittprogram på tv?


Oioi… Jeg ser litt på TV-serier kan du si! Mye bra der ute som får tiden til å gå. Noen favoritter i år har vært Scandal, Shahs of Sunset, The Real Housewives of Beverly Hills, House of Cards og Broen.

Beste boka du leste i år?


Det kommer snart et innlegg med en oppsummering av bokåret mitt, men mest positivt overrasket ble jeg av «En mann ved navn Ove»  – morsom, rørende og fengende!

Hva er ditt største fremskritt på jobben i 2013?

Jobben min som langtidspasient er å prøve å få så god livskvalitet som mulig, prøve å heve helsa noen hakk på den ene eller den andre måten og generelt å takle hverdagen greit.

Det aller største fremskrittet jeg gjorde i 2013 var å gå rundt Sognsvann – for første gang på ca. 6 år! Jeg håper på flere turer til våren.

Var du gladere eller tristere sammenlignet med tidligere år?

Gladere, definitivt.

Hva gjorde du på bursdagen din i 2013?

På selve bursdagen min var jeg ute med mann og bonusbarn. Vi besøkte restaurant Sawan på Frogner, og det er et sted jeg ønsker meg tilbake til. (Det ligger en liten anmeldelse jeg har skrevet her.)

Hva hadde gjort året ditt enda bedre? 

Veldig konkret: Mindre smerter. Smerter tar veldig mye tid. Det spiser opp store deler av tiden og livsgnisten rett og slett.

Beste fest?

Da jeg inviterte en gjeng hyggelige damer på sommer-/bursdagsfest med tapas og pom poms i taket. 😀

IMG_2134

Det var en utrolig morsom dag gitt! 😀 Gleder meg til å kunne invitere til flere sammenkomster i året som kommer!

Hva fikk deg til å ha det bra?

Faktisk veldig mye! 😀 Å se at de jeg er glade i har det bra. Å føle at det jeg klarer å gjøre betyr noe for andre enn meg selv. Farger, masse farger! Naturopplevelser.

Den aller beste naturopplevelsen jeg noen sinne har hatt – å møte en flokk ville delfiner på dykketur.

DSC06179 (2)

Høyeste ønske akkurat nå?

Å kunne strekke ut en hånd og overføre litt av den gleden og takknemligheten jeg kjenner på nå til akkurat deg som leser dette. <3

Ble du inspirert? Kopier gjerne spørsmålene til din egen blogg og lag et nyttårsinnlegg du også! 🙂 Det å skrive noen tanker om slike hyggelige ting gjorde i alle fall meg i veldig godt humør nå.

Og helt til slutt: Jeg ønsker deg et riktig god nytt år, et fantastisk 2014!! <3

Peace, hope & love!!

Share.

About Author

6 kommentarer

    • Tusen takk Lisbeth! 🙂

      Denne posten var artig å skrive, for det er så lett å glemme alt det flotte og gode som har skjedd når de dårlige dagene kommer. Viktig å få den påminnelsen om at man tross alt har opplevd veldig mye bra!

      Ønsker deg alt godt i 2014! 🙂

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.