Facebook-tips: Link til statusmeldinger

4

– Det var bra det du skrev i den statusen altså.
– Hvilken status da?
– Den med helsevesenet, også der du la ut link til den artikkelen.
– Men jeg har skrevet mange statuser i dag og delt flere linker, hvilken er det du mener?
– Jo, den der du skrev at dette var så viktig.
– ???

Slike samtaler har jeg hatt en del av, og det er ganske forvirrende. Den som sier det klarer ikke å vise til nøyaktig hvilken status det er, og jeg deler ofte så mye og på forskjellige sider og grupper at jeg aner ikke hva det snakkes om.

Men nå kan det bli en slutt på dette, for i dag skal jeg lærer dere å linke til én spesifikk statusmelding! Det spiller ingen rolle om det er en status fra en personlig profil, en side eller en gruppe.

Se på statusen jeg har lagt ut under som eksempel:

FBstatus1

Slik kan en statusmelding jeg har lagt ut på bloggsiden min se ut.

Det jeg vil at dere skal legge merke til er tidsangivelsen i grått rett under navnet mitt. Noen ganger står det «for 3 timer siden» eller lignende der, andre ganger står det dato og klokkeslett. (Dette avhenger av hvor lang tid det er siden jeg har delt statusen.)

FBstatus2

Ta nå og før musepekeren over tidsangivelsen og høyreklikk på denne.

Da får du opp en meny som ser slik ut:

Ta inn hele skjermen 27.06.2014 151501.bmp

Hvis du nå velger «Kopiér linkadressen», har du fått en link til akkurat denne statusen som du kan lime inn hvor du vil! Du kan dele den i en ny status, du kan sende den på PM til noen. Det viktige er at den gir deg en nøyaktig referanse til akkurat den statusen. 

Her har jeg for eksempelets skyld limt linken inn i en ny status. Ser dere at linkadressen henviser til en «post» og et langt nummer? Det er den nøyaktige referansen.

FBstatus4

Og da ser dere også at FB kommer opp med et linkbilde der det står «Status Update».

Så bra, ikke sant? 😀

Dette gjorde jeg på PCen min. Bruker du mobil eller nettbrett blir det selvfølgelig litt annerledes.

Hvis du bruker mobil eller nettbrett og en vanlig nettleser/browser (jeg har iPad/iPhone og bruker Safari) og klikker på tidsangivelsen, så går du videre til den siden hvor bare statusmeldingen ligger.

Photo 27.06.14 15 27 40

Det du kan gjøre da, er å gå i menylinjen til nettleseren og kopiere linkadressen:

Photo 27.06.14 15 27 44

Deretter kan du lime inn linkadressen der du måtte ønske. (Jeg forutsetter at dere vet hvordan dere kopierer og limer inn tekst.)

Hvis du derimot bruker Facebook-appen (altså ikke en vanlig nettleser), ser det litt annerledes ut igjen. Dette er bildet jeg får opp når jeg på min iPhone er inne i Facebook-appen og klikker på share:

Photo 27.06.14 15 29 08

Det er to valg her som er interessante: «Share in new post» gir deg muligheten til å dele statusmeldingen videre på Facebook. Men hvis du bare vil ha linkadressen og klippe og lime den inn et eller annet sted, så velger du «Copy Link to Post». Da har du kopiert linkadressen og kan for eksempel legge denne inn i en personlig melding eller hvor du måtte ønske.

Jeg har dessverre ikke klart å finne ut hvordan dette fungerer i Facebook-appen for iPad.

Jeg kan heller ikke svare på hvordan dette fungerer på andre mobile enheter som f.eks. kjører Windows, for slike enheter har jeg ikke tilgang til slik at jeg får prøvd det ut. Da får dere prøve å søke dere frem til et svar på Google for eksempel.

Tenk også på at:

– Hvis du deler noe fra en side på Facebook, er dette offentlig (public), og alle du deler med kan se den.

– Hvis du deler en statusmelding som er lagt ut på en personlig profil så er det ikke sikkert at alle du deler med kan se den, det avhenger av personvern-innstillingene til den som har lagt ut statusen.

– Det samme gjelder for statuser som er lagt ut i grupper – om man kan se den avhenger av om man har tilgang til gruppen.

Så noen ganger kan man få en melding om at «kan ikke vise dette vedlegget», og da har man prøvd å dele en status som ikke er offentlig.

Håper at dette var greit forklart og at du lærte noe nytt av å lese denne posten. 🙂 Prøv det nå! 

Og neste gang jeg har en samtale om statuser jeg har lagt ut, så regner jeg med den blir slik:

– Det var bra det du skrev i den statusen altså.
– Hvilken status da?
– Denne: https://www.facebook.com/serendipitycat/posts/10152299778716785
– Åh den ja, så fint at du likte den. 🙂 Tusen takk! Ha en god dag da! 
– Du også! 🙂

Share.

About Author

4 kommentarer

  1. Bra tips! Jeg er skikkelig dårlig på facebook altså. Skulle dele nettadressen til bloggen min og facebooksiden til bloggen via hyperlink i dag, men det fikk jeg ikke til, selv om jeg ser at det er mulig. Grrr..

    Flere facebook-tips tas i mot her i alle fall!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.