Har du ME og føler deg ensom?

2

At ensomhet og isolasjon ofte kommer som en følge av å streve med kronisk sykdom er et trist faktum.

Mange mister venner underveis når de ikke klarer å delta i sosiale aktiviteter lengre, og en del opplever også at kjæresten eller ektefellen forlater dem fordi de er syke.

Jeg har tidligere skrevet om hvordan den sosiale isolasjonen kan opplevesog jeg har delt linker til forum og grupper hvor man kan treffe medpasienter. 

Nå er det også kommet to nye Facebook-grupper opprettet av norske ME-pasienter som har som formål å formidle kontakt med nye venner, og kanskje til og med en date! 😀

Vil du møte single medpasienter kan du sjekke siden Dating ME(Med en stor overvekt av kvinnelige medlemmer er dette et hett tips for dere single ME-menn! 😀 )

Og er du på utkikk etter nye venner av alle kjønn, så er kanskje gruppa ME-gjengen noe for deg. 🙂

Ellers vil jeg også minne om at ME-foreningen arrangerer såkalte likemannstreff, hvor ME-pasienter treffes på mer eller mindre regelmessig basis – et godt tilbud for de som ønsker å møte folk i samme situasjon.

Selv har jeg egentlig ikke ord for hvor mye fellesskapet med andre ME-pasienter har betydd for meg. Fra å være en kilde til kunnskap og nyttig informasjon, støtte i vanskelige tider til noen å dele gleder med på gode dager. Jeg har møtt mange kloke, varme, fantastiske mennesker gjennom å engasjere meg i ME-saken og delta i ulike pasientfora, og jeg er sikker på at noen av de vennskapene kommer jeg til å ta med meg livet ut.

Så om du føler deg ensom og klarer å være litt på nett, så anbefaler jeg deg absolutt å sjekke noen av de gruppene som finnes på Facebook.

Lykke til!

Share.

About Author

2 kommentarer

    • Så absolutt!

      Jeg føler meg så heldig som har truffet flere i samme situasjon!

      Når man ikke kommer seg ut av huset (knapt nok ut av senga/sofaen), så trenger man fortsatt sosial kontakt. Vet ikke hva jeg skulle ha gjort uten sosiale medier.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.