Informasjon om Rituximab-studien!

2

Jeg vet at det er mange ME-pasienter (og andre) som venter på nytt om den planlagte Rituximab-studien. 

I dag har ME-foreningen lagt ut noe informasjon om oppstart av studien på sine websider. (Les brevet som PDF her.)

Jeg vil også gjerne sitere brevet her, siden jeg synes det er viktig å spre oppdatert og riktig informasjon om dette. (Det er litt mye ukvalifisert synsing rundt omkring noen ganger.) Håper det er noen som får svar på det de lurer om. Hvis dere har spørsmål anbefaler jeg å ta kontakt med et av sykehusene som er med i studien, f.eks. ME-senteret på OUS

Oppstart av multisenterstudien RituxME

I slutten av august begynner første fase av multisenterstudien RituxME i Norge, og de første potensielle deltakerne vil bli oppringt og invitert til å delta i en videre vurdering for inklusjon i studien. Den kliniske studien har som hensikt å bekrefte eller avkrefte om medisinen rituximab kan påvirke sykdomsforløpet hos pasienter med ME. Haukeland Universitetssjukehus er sponsor for studien, og deltakere vil bli inkludert ved fem studiesentre: Haukeland Universitetssjukehus, Oslo Universitetssykehus, St. Olavs hospital i Trondheim, Sykehuset Telemark (Notodden) og Universitetssykehuset i Nord-Norge (Tromsø). Studien støttes av Norges Forskningsråd, Helse- og omsorgsdepartementet, Kavli‐fondet og ME‐foreningens innsamlingsaksjon og MEandYou.

I 2013 gikk vi ut igjennom ME‐foreningen og inviterte interesserte deltagere til å ta kontakt med oss på Haukeland Universitetssjukehus eller ME/CFS-senteret ved OUS. Vi har fått overveldende respons, og har dessverre ikke hatt mulighet til å svare alle som har kontaktet oss. Vi vil derfor benytte denne anledningen til å si takk for all interessen og engasjementet som ME-pasienter fra hele landet viser for studien.

Vi har fått langt flere henvendelser enn de 152 plassene i studien, og hver eneste søknad er lest og vurdert. Blant de søkerne som umiddelbart ser ut til å fylle inklusjonskriteriene har det på flere sentre vært nødvendig med loddtrekning for å begrense utvalget. Hvert senter har ansvar for prosessen med utvelgelse og klinisk vurdering av sine deltakere, og inklusjonen følger forskjellig progresjon på hvert senter. Noen studiesteder vil derfor først kalle inn mulige deltakere senere på høsten.

Utvelgelsen av deltakere til studien følger strenge kriterier, og de personene som blir oppringt av oss i ukene og månedene fremover, vil bli bedt om å gå igjennom en omfattende klinisk vurdering før endelig beslutning om inklusjon i studien kan tas. Den endelige listen over deltakere vil dermed ikke være klar før denne første fasen er fullført. I studieteamene går vi en spennende og travel tid i møte, og vi ber om forståelse for at vi ikke har kapasitet til å kontakte hver enkelt søker individuelt for å informere om fullført inklusjon – men vi håper på å nå flest mulig via oppdateringer på ME-foreningens internettside.

Bergen, 21.08.14

Studieledelsen for RituxME-studien:

Olav Mella
Nasjonalt koordinerende utprøver

Øystein Fluge
Prosjektleder/Hovedutprøver

Kari Sørland
Nasjonal studiekoordinator

Så da gjelder det altså å holde seg oppdatert på ME-foreningens websider, for å få med seg informasjon videre! 🙂

Share.

About Author

2 kommentarer

  • Tusen takk Mormor!

   Det er spennende tider nå, mange venter på svar fra denne undersøkelsen. Mange håper å kunne bli med på studien, de fleste vil bli skuffet.

   Vi får holde ut, som best vi kan.

   Klem!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.