Hold kjeft, alt var verre før!!

2

detstorebildet

Helse Vest har en blogg, og den skal de blant annet bruke til å spre følgende budskap:

«Sykehusene har aldri gitt bedre behandling til sine pasienter enn det de gjør akkurat nå. De redder flere liv og helbreder flere enn de noen gang har gjort. Tilstanden har aldri vært bedre, og likevel klager du?

Prøv å se det store bildet, det er bagateller du har hengt deg opp i.»

Det er nå lov å le.

Musiker og skribent Eduardo (Doddo) Andersen skal nemlig fortelle oss både at alt var verre før, og ikke minst at det er mye verre i andre land, så hold klagene dine for deg selv og vær glad for at du faktisk overlever!

Sant, å være glad for at man overlever er en fin ting. Men likevel kan det ut fra kommentarfeltet se ut som om folk ikke er heeeelt enig i at det er «småting» å klage over.

Andersen tar sine eksempler fra akuttmedisin og hjertekirurgi – høyt oppe i sykdomshierarkiet med deretter status, bevilgninger og behandlinger. De som føler at de ligger og skvulper nederst på bunn uten at noen gidder å høre på dem mens de skyfles videre fra den ene til den andre som ikke kan hjelpe dem, de har faktisk litt mer å klage på enn «dårlig informasjon etter operasjonen».

Til å være et så rikt land bruker Norge «usedvanlig lite penger på helse», i følge samfunnsøkonom og statistikksjef i Legeforeningen. Intet annet OECD-land har hatt en så lav vekst i helseutgiftene siden 1999 som Norge, regnet i faste kroner per innbygger.

At vi alltid skal være takknemlige og aldri klage over noe som helst er helt utopisk, og virkelig helt uønsket – hvordan skal vi få forandringer og forbedringer hvis ingen løfter frem det som ikke fungerer? At noe fungerer bra betyr ikke at alle skal holde kjeft fordi det er det samme som at alt fungerer bra for alle! Det er lett å si at man skal «se det store bildet», men tør du si det til noen som har slitt med kroniske smerter i 15 år uten å bli trodd? Noen som har ventet et år på en nødvendig operasjon?

Fantastisk omdømmebygging, Helse Vest. Dere har jo tidligere trodd at det har hjulpet å ta frem strengstemmen overfor de dere skal hjelpe angående oppmøte til avtaler på sykehusetmen kanskje det fungerer bedre å la en kjendis kjefte på pasienter, hva vet vel jeg. Lykke til!

(Les kommentarfeltet sier jeg bare, de får så det suser! :-D)

Share.

About Author

2 kommentarer

  1. Klart vi skal se alt i farger når de hjerteoperer 103 åringer 😮 . Da betyr jo ikke ale kronikere og folk med «vanskelige» diagnoser noe. De kan en jo ikke pynte på statistikker med?
    Hvem syter? De som livet gjennom lider i stille fordi de ikke har krefter eller mot til å rope ut til noen som likevel ikke hører?
    Jeg påberoper meg retten til å klage og sette fingeren på det som jeg synes er galt, feil eller underprioritert uten å bli kaldt sutrete!
    Joda, mye er bedre enn før, ikke bare helsevesenet, men det meste fordi vi har utviklet oss på alle områder, så det skulle bare mangle. Men skal vi slutte å stille krav for det?
    Jeg fant hele innlegget fra denne E. Andersen både arrogant og sutrete.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.