Anbefaling: Restaurant Sawan

0

På Frogner i Oslo ligger det en fantastisk asiatisk restaurant som jeg gjerne anbefaler til så mange jeg kan – Sawan. 

I lokalene til gamle Le Canard åpnet Sawan i 2012, og jeg tror vi har vært der hver sommer siden den gang. Jeg skulle gjerne ha hatt flere besøk i året dit jeg altså, men det er jo ikke alt man kan få med seg heller. 😀

2015-08-15 18.13.33 HDR

Jeg har tidligere skrevet om Sawan i 2013 og i 2014, men en liten oppdatering er likevel på sin plass. Etter å ha hatt sommerstengt i fellesferien åpnet de dørene igjen 1. august, og da med noen endringer på menyen.

En av de tingene jeg liker så godt på Sawan er de fantastiske smårettene de lager. Ikke at hovedrettene skal snakkes ned her, men det er noe ekstra hyggelig med det å fylle bordet med småretter man deler. Det blir mye prating om maten, og mye gledessukk og små stønn av nytelse, det kan jeg love dere! 😀

Kort sagt: Maten på Sawan er «contemporary thai», eller asiatiske delikatesser om du vil. Råvarene er gode, maten er av høy kvalitet og med spennende og av og til overraskende smaker. Menyen kan du se her.

De har bord både inne og ute som kan reserveres, det er flere rom og avdelinger til større, private selskaper og de har i tillegg en egen hage med bar. Betjeningen er hyggelig, kunnskapsrik og oppmerksomme, og et besøk her føles som en opplevelse. Prisnivået er vel ikke det laveste, men du får så absolutt god verdi for pengene.

Her kommer et lite billeddryss!

Vi bestilte først en runde med maki – dette er  Crispy ricepaper maki. 

2015-08-15 16.37.53 HDR

Den sprø rispapiroverflaten gir en konsistens som går godt overens med aspargesen inni og den grillede hummerhalen på toppen. En rød curry-krem (fantastisk!!!) løftet det enda et hakk, og dette var virkelig, virkelig snadder. Ingen tvil om at dette bør gjentas.

2015-08-15 16.38.03 HDR

Vi hadde bestilt en rekke småretter hver, og fikk hvert vårt lange fat foran oss. Så var det bare å smake, dele og nyte. 🙂

2015-08-15 17.00.17 HDR

Grillede tiger-reker med søt chili, hvitløkssaus og sylteagurk var en av smårettene jeg valgte. Nydelig, og en frisk salat kom også til.
2015-08-15 17.00.22 HDR

Disse små grillspydene med lam må være en av mine favoritter tror jeg. Sausen inneholder blant annet mynte, hvitløk og basilikum.

2015-08-15 17.00.28 HDR

Vi hoppet over hovedrettene denne gangen, for en makirett og 3 småretter hver var mer enn nok mat til oss to.

Men desserten går det ikke an å hoppe over! 🙂 Sjokolade og pasjonsfrukt er hovedingrediensene her, men friske bær og grønn timianslush var heller ikke å forakte. (Jeg gikk jo i spinn over denne desserten i dette innlegget!)

2015-08-15 17.40.59

I tillegg til maten har Sawan også et godt utvalg av cocktails, og vi gikk for en champagne-cocktail kalt Drunken Monk. Mango og champagne med en touch av chili og andre ting blir ikke feil altså! 😉

2015-08-15 17.40.03

Selv om jeg er utelukkende positiv etter våre besøk på Sawan, er det ikke alle som er det. I 2014 fikk de smekk i Aftenposten for dårlig service på en travel dag. Vi har vanligvis vært der tidlig, så jeg kan ikke si noe om hvordan servicenivået oppleves når restauranten er full, men vi har aldri opplevd å bli oversett eller måttet vente på å få tak i en servitør. Tvert i mot har alle vært oppmerksomme og hyggelige, og hatt god tid til å svare på spørsmål om både mat og drikke.

DN har en mer positiv omtale fra februar 2015, og Dagbladet hadde en fin anmeldelse i april. Du finner også anmeldelser på Tripadvisor,

Vi kommer i alle fall tilbake. <3

Share.

About Author

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.