737 innspill til Forskningsrådet!!

0

Nå ble jeg så glad!!

Jeg leste nettopp på Forskningsrådet sine sider at de har mottatt 737 innspill i sin utlysning om ideer til forskning på ME. Det er stort!

De skriver:

«Forskningsrådet har mottatt 737 innspill til forskning på CFS/ME fra pasienter og pårørende. Innspillene foreslår forskning på alt fra diagnosekriterier og årsaker til behandling og oppfølging i helsetjenesten.»

«Vi har mottatt 737 innspill. De viser et meget stort kunnskapsbehov om alt fra diagnostikk via årsaker til behandling og oppfølging i helsetjenesten. Det er også mange som gir til kjenne at de synes at kunnskapen om sykdommen blant helsepersonell er mangelfull.» (Min utheving.)

Forskningsrådets administrerende direktør Arvid Hallén sier at han er meget fornøyd med det massive engasjementet og ønsket om å bidra.

Så FLOTT å få høre fra noen som virkelig betyr noe at engasjementet til pasienter og pårørende faktisk er ønsket. 🙂

Jeg vil berømme Forskningsrådet for dette initiativet, og for at de har latt de som har skoen på få fortelle hvor den trykker.

Jeg regner med at det er mange innsendte innspill som går på det samme, og da blir det enda lettere å se hva man trenger å fokusere på fremover.

Nå skal et bredt brukerpanel diskutere innspillene, og så ser vi frem til rapport og utlysning av forskningsmidler fra Forskningsrådet. 🙂

 

Share.

About Author

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.