«Uma bica, por favor!»

0

Det er ingen tvil, kaffen i Portugal er den beste jeg noensinne har smakt! 😀 

Faktisk har jeg tenkt pÄ og husket dette siden jeg besÞkte Portugal for 12 Är siden. Hoi, det er lenge. Veldig lenge.

Men kaffen var like deilig i Ă„r. 🙂

2016-08-08 17.21.12 HDR

De kaller den en «bica» – og det er en liten kopp kaffe som ligner pĂ„ espresso, men som har en ganske annerledes smak. Noen kaller den vel ogsĂ„ espresso, eller expresso som jeg faktisk sĂ„ et sted.

Jeg synes den er rundere og ikke sĂ„ «brent» som italiensk eller spansk espresso er. Den har en litt fyldigere konsistens, og er helt nydelig med litt sukker i.

En liten bica mÄ til etter et mÄltid, selvfÞlgelig sammen med desserten eller nÄr man smaker pÄ noen av de mange gode bakverkene

Mange ganger spurte jeg meg selv – Hvorfor er kaffen her i Portugal sĂ„ ekstremt god?? PĂ„ bloggen «Anita’s Feast» leste jeg litt om bakgrunnen for kaffetradisjonene i Portugal.

Det ville kanskje vĂŠrt litt overdĂ„dig, men jeg har litt lyst til Ă„ spore opp et firma som kan selge meg en skikkelig espressomaskin og de samme kaffebĂžnnene som blir brukt til Ă„ lage denne kaffe-delikatessen. 🙂

Kakene pĂ„ bildet heter «PastĂ©is de BelĂ©m» – de fĂ„r du pĂ„ den velkjente kafeen «PastĂ©is de BelĂ©m» i Lisboa. Det er noen nydelige kaker av butterdeig fylt med en slags eggekrem og pĂ„ den historiske kafĂ©en serveres de varme. Med et dryss av kanel blir de ekstra gode!

Disse kakene kalles ogsĂ„ «Pastel de nata», og fĂ„s overalt i Portugal, men originalen mĂ„ du til BelĂ©m i Lisboa for Ă„ smake. Riktignok har kafĂ©en blitt en turistfelle uten like, og folk stĂ„r i kĂž for Ă„ komme inn i hĂžysesongen. Jeg mener det likevel er verdt en tur, ikke bare for Ă„ fĂ„ med seg bakverket og kaffen, men for Ă„ ta en titt pĂ„ det flotte, flislagte lokalet.

pasteis-de-belem-cafe

Bilde fra lisbonlux.com

Ikke la deg avskrekke om det er kĂž pĂ„ utsiden – mange kommer for Ă„ kjĂžpe bakverk som take away. Det er utrolig mange sitteplasser inne, men pĂ„ de aller travleste tidene (som midt pĂ„ dagen i august), mĂ„ du regne med Ă„ vente litt.

Hvis du ikke vil sitte inne, er det fint Ä ta med seg noe godt fra bakeriet og slÄ seg ned i parken rett pÄ andre siden av gaten.

pasteis-de-belem

Jeg hĂ„per jeg kan reise tilbake til Portugal og Lisboa igjen en gang – det er et veldig flott land og Lisboa er en historisk og spennende by med masse Ă„ se og gjĂžre!

Share.

About Author

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for Ă„ redusere spam. LĂŠr om hvordan dine kommentar-data prosesseres.