Anbefaling TV-serie: The Night Manager

2

I dag vil jeg komme med en TV-serie-anbefaling til dere! 🙂 

Denne britiske miniserien i seks deler er basert pÄ en av spionmesteren John le Carrés bÞker, og filmatiseringen er virkelig god. En classy spionthriller med rivende handling, svÊrt gode skuespillere og fantastisk filming.

Eks-soldat Jonathan Pine er «night manager» pĂ„ et luksushotell i Kairo, der han blir viklet inn i en dramatisk hendelse. Han drar fra Kairo for Ă„ starte pĂ„ nytt et annet sted, men det er ikke sĂ„ lett Ă„ kvitte seg med skygger fra fortiden.

Med Hugh Laurie som en skikkelig hensynslÞs skurk (Dickie Roper) og ond vÄpenhandler, og helten Tom Hiddleston (Jonathan Pine) som blir viklet inn i en verden der alt kan kjÞpes for penger.

Britisk og amerikansk etterretning prÞver Ä fÄ den onde skurken i garnet, og fÄr uventet hjelp fra en ung hotellansatt (night manager) som de rekrutterer til Ä infiltrere Ropers organisasjon. En svÊrt risikabel oppgave for den unge Jonathan Pine. Men klarer de Ä stoppe den slemme vÄpenhandleren nÄr de har lite Ä gÄ pÄ, og blir motarbeidet fra uventet hold?

Pene, unge damer, sikkerhetsvakter og personlig transport i helikopter – det er effektivitet og stil nĂ„r den rike forretningsmannen og filantropen Dickie Roper ankommer et luksushotell i Zermatt, Sveits. Der mĂžter han hotellets «night manager» Jonathan Pine for fĂžrste gang… 

Det er sjelden jeg ser en serie som er av sĂ„ hĂžy kvalitet bĂ„de med historie, skuespillere og regi, men dette er en spenningsjuvel. Jeg nĂžt hver episode, ble lammet av skrekk, rasende, heiet pĂ„ den tĂžffe britiske etterretningsdama, ble overrasket gang pĂ„ gang av seriens smarte grep, mĂ„tte nesten lukke Ăžynene nĂ„r helten tok dĂždelige sjanser….

Action, drama, glamour, eksplosjoner, kjĂŠrlighetshistorie, svik, lojalitet, allianser og avslĂžringer – denne serien har det meste! 

Olivia Colman spiller etterretningssjef Angela Burr, en tĂžff og modig dame – sitat: «You will be in so deep, you’ll worry you’ll never get out of it.»

Dette var ikke bare god underholdning. Det var nydelig og classy underholdning.

Nesten som en klassisk Bond-film i moderne utgave!

Elizabeth Debicki spiller Jed – elskerinnen til den onde Richard Onslow «Dickie» Roper. Men kan hun vĂŠre noe mer enn et stykke arm candy?

Den vakre Jed bÊrer minst like vakre antrekk med stil, sÄ vi som liker litt glam og mote fÄr ogsÄ et lite kick ut av det. 

Selve filmingen fortjener ekstra omtale, for serien er filmet pĂ„ location blant annet i Zermatt, London, Kairo, Mallorca og Tyrkia, og med bruk av droner og helikoptre er det slĂ„ende vakre scener fra luften. Men ogsĂ„ nĂŠrt pĂ„ et blikk, en rykning i ansiktet – nok til Ă„ fĂ„ meg til Ă„ holde pusten nĂ„r den onde, onde skurken kanskje er i ferd med Ă„ gjennomskue helten. Ingen vet hva som venter….
Ikke rart denne serien kostet ÂŁ3 millioner PER TIME Ă„ lage!

Fra luksushotell i Kairo og Sveits, til Ropers fort-lignende villaeiendom pĂ„ Mallorca – omgivelsene er nydelige og filmingen likesĂ„.

Familiemiddag pĂ„ fiskerestaurant i Mallorca – en svĂŠrt spesiell scene som tar en sĂ„ uventet vending at jeg hoppet i sofaen.

Musikken er ogsĂ„ nydelig, og for en gangs skyld sĂ„ jeg introen pĂ„ serien for hver episode – rett og slett sĂ„ stilig og godt laget at den satte stemningen perfekt.

Det eneste som er negativt med denne serien er at det bare er 6 episoder – men sĂ„ lenge serien er sĂ„ perfekt sĂ„ er de nesten tilgitt. Jeg vet ikke engang om jeg skal hĂ„pe pĂ„ mer, for det er skummelt Ă„ begynne Ă„ klusse med noe som glir sĂ„ godt sammen og har en sĂ„ klar avslutning. Jeg har lest at bĂ„de regissĂžr Susanne Bier og flere av skuespillerne er sĂ„ fornĂžyd med serien at de ikke syns det burde komme en oppfĂžlger, men at hvis spionmesteren John le CarrĂ© kommer med noe som passer, sĂ„ er det ikke umulig….

Oppdatering 17.01: Det kom I DAG nyheter om at AMC og BBC skal lage en ny miniserie basert pĂ„ John le CarrĂ©s «Spionen som kom inn fra kulden» – en klassiker! Det kan bli virkelig bra!

Uansett er jeg takknemlig for at BBC har laget denne kvalitetsserien som gav meg mange timer med spenning og intens underholdning. HĂ„per du ogsĂ„ ble inspirert til Ă„ se denne serien. 🙂 

Du finner serien blant annet pÄ TV2 Sumo.

Bilder fra imdb.com. Les mer om serien der. Det ligger flere trailere og klipp pĂ„ YouTube, men jeg vil egentlig anbefale Ä ikke se dem – jeg synes de hinter for mye om handlingen og en del av de spektakulĂŠre scenene oppleves best nĂ„r man ser de for fĂžrste gang i serien. Det er nĂ„ min mening. 🙂

Share.

About Author

2 kommentarer

  1. Jag hÄller med dig om ALLT! Precis sÄ tÀnkte jag nÀr jag sÄg serien förra Äret. Det enda var musiken, den kan jag inte minnas lÀngre. Och jag vill egentligen inte heller se en sÀsong 2, men gÀrna nÄnting annat av Carré med sÄ bra skÄdisar. Heja BBC och tack!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for Ă„ redusere spam. LĂŠr om hvordan dine kommentar-data prosesseres.