Anbefaling TV-serie: The Night Manager

2

I dag vil jeg komme med en TV-serie-anbefaling til dere! 🙂 

Denne britiske miniserien i seks deler er basert på en av spionmesteren John le Carrés bøker, og filmatiseringen er virkelig god. En classy spionthriller med rivende handling, svært gode skuespillere og fantastisk filming.

Eks-soldat Jonathan Pine er «night manager» på et luksushotell i Kairo, der han blir viklet inn i en dramatisk hendelse. Han drar fra Kairo for å starte på nytt et annet sted, men det er ikke så lett å kvitte seg med skygger fra fortiden.

Med Hugh Laurie som en skikkelig hensynsløs skurk (Dickie Roper) og ond våpenhandler, og helten Tom Hiddleston (Jonathan Pine) som blir viklet inn i en verden der alt kan kjøpes for penger.

Britisk og amerikansk etterretning prøver å få den onde skurken i garnet, og får uventet hjelp fra en ung hotellansatt (night manager) som de rekrutterer til å infiltrere Ropers organisasjon. En svært risikabel oppgave for den unge Jonathan Pine. Men klarer de å stoppe den slemme våpenhandleren når de har lite å gå på, og blir motarbeidet fra uventet hold?

Pene, unge damer, sikkerhetsvakter og personlig transport i helikopter – det er effektivitet og stil når den rike forretningsmannen og filantropen Dickie Roper ankommer et luksushotell i Zermatt, Sveits. Der møter han hotellets «night manager» Jonathan Pine for første gang… 

Det er sjelden jeg ser en serie som er av så høy kvalitet både med historie, skuespillere og regi, men dette er en spenningsjuvel. Jeg nøt hver episode, ble lammet av skrekk, rasende, heiet på den tøffe britiske etterretningsdama, ble overrasket gang på gang av seriens smarte grep, måtte nesten lukke øynene når helten tok dødelige sjanser….

Action, drama, glamour, eksplosjoner, kjærlighetshistorie, svik, lojalitet, allianser og avsløringer – denne serien har det meste! 

Olivia Colman spiller etterretningssjef Angela Burr, en tøff og modig dame – sitat: «You will be in so deep, you’ll worry you’ll never get out of it.»

Dette var ikke bare god underholdning. Det var nydelig og classy underholdning.

Nesten som en klassisk Bond-film i moderne utgave!

Elizabeth Debicki spiller Jed – elskerinnen til den onde Richard Onslow «Dickie» Roper. Men kan hun være noe mer enn et stykke arm candy?

Den vakre Jed bærer minst like vakre antrekk med stil, så vi som liker litt glam og mote får også et lite kick ut av det. 

Selve filmingen fortjener ekstra omtale, for serien er filmet på location blant annet i Zermatt, London, Kairo, Mallorca og Tyrkia, og med bruk av droner og helikoptre er det slående vakre scener fra luften. Men også nært på et blikk, en rykning i ansiktet – nok til å få meg til å holde pusten når den onde, onde skurken kanskje er i ferd med å gjennomskue helten. Ingen vet hva som venter….
Ikke rart denne serien kostet £3 millioner PER TIME å lage!

Fra luksushotell i Kairo og Sveits, til Ropers fort-lignende villaeiendom på Mallorca – omgivelsene er nydelige og filmingen likeså.

Familiemiddag på fiskerestaurant i Mallorca – en svært spesiell scene som tar en så uventet vending at jeg hoppet i sofaen.

Musikken er også nydelig, og for en gangs skyld så jeg introen på serien for hver episode – rett og slett så stilig og godt laget at den satte stemningen perfekt.

Det eneste som er negativt med denne serien er at det bare er 6 episoder – men så lenge serien er så perfekt så er de nesten tilgitt. Jeg vet ikke engang om jeg skal håpe på mer, for det er skummelt å begynne å klusse med noe som glir så godt sammen og har en så klar avslutning. Jeg har lest at både regissør Susanne Bier og flere av skuespillerne er så fornøyd med serien at de ikke syns det burde komme en oppfølger, men at hvis spionmesteren John le Carré kommer med noe som passer, så er det ikke umulig….

Oppdatering 17.01: Det kom I DAG nyheter om at AMC og BBC skal lage en ny miniserie basert på John le Carrés «Spionen som kom inn fra kulden» – en klassiker! Det kan bli virkelig bra!

Uansett er jeg takknemlig for at BBC har laget denne kvalitetsserien som gav meg mange timer med spenning og intens underholdning. Håper du også ble inspirert til å se denne serien. 🙂 

Du finner serien blant annet på TV2 Sumo.

Bilder fra imdb.com. Les mer om serien der. Det ligger flere trailere og klipp på YouTube, men jeg vil egentlig anbefale å ikke se dem – jeg synes de hinter for mye om handlingen og en del av de spektakulære scenene oppleves best når man ser de for første gang i serien. Det er nå min mening. 🙂

Share.

About Author

2 kommentarer

  1. Jag håller med dig om ALLT! Precis så tänkte jag när jag såg serien förra året. Det enda var musiken, den kan jag inte minnas längre. Och jag vill egentligen inte heller se en säsong 2, men gärna nånting annat av Carré med så bra skådisar. Heja BBC och tack!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.