Laks med mangosalsa

1

Det blir fort mye kjøtt og fet mat i julen, så jeg passer på å snike inn noen fiskemåltider her hjemme nå. 🙂

For en liten stund siden lagde jeg laks med mangosalsa, basert på en oppskrift fra Apéritif. Der skulle egentlig laksen på grillen, men nå er grillsesongen over her og vi har pakket bort vår lille Weber. Jeg endret litt på oppskriften etter smak og behag, og her er min versjon.

~ Laks med mangosalsa ~

Ca. 4 porsjoner (beregn ca 150-200 gram fisk per person)

Mangosalsa:
1 mango i terninger
2 vårløk i tynne skiver
1 finhakket rød chili uten frø og hinner (eller tørket thai-chili som jeg brukte, mengde etter ønske)
2 ss hakket frisk koriander
1 ss hvitvinseddik
2 ss olivenolje
saft av 1 lime
salt og pepper etter smak

Kutt og hakk opp ingrediensene og bland alt sammen i en bolle.

20131130-085925.jpg

Skjær fisken i porsjonsstykker. Jeg brukte en pakke Salmalaks. Legg fisken i en ildfast form.

Hvis du ønsker kan du også ha litt soyasaus, revet ingefær og sesamfrø på fisken, det gir en ekstra god smak.

Dekk med mangosalsaen og stek i ovn på ca. 200 grader til fisken er gjennomstekt, ca. 10-15 minutter. Kjernetemperaturen på ferdig stekt fisk skal være 55-60 grader i følge godfisk.no. Det er ikke dumt å bruke et steketermometer, men de fleste vet vel hvor godt stekt de vil ha fisken. Les mer om ulike måter å tilberede laks på her.

20131130-085940.jpg

Serveres med ris og kanskje en frisk salat til. Kjempegodt!!

Det blir i hvertfall ikke siste gangen jeg lager mangosalsa til fisk!

Share.

About Author

1 kommentar

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.