Brioche – et himmelsk bakverk!

Jeg vet ikke helt hva de har i drikkevannet der borte på Vestlandet, men godt for folk kan det umulig være, når det skaper slike vrangforestillinger som Mad Mullah tydeligvis har fått. (Nåja, han har vel kanskje alltid hatt en del vrangforestillinger, men altså..)

Nå påstår han at brioche – denne deilige, myke kakebollen – er ekkel. Hva!?

Brioche er eit horribelt stykke bakverk som franskmenn til stadig prøver å tvinge på resten av verda. Det inneheld mykje egg og smør, og kan tidvis ta ei form som kan forvekslast med kake. Særleg når dei er flyt med klissete, ekkel krem. Fyttigrisen for noko svineri.

Han der mullaen kan umulig ha smakt ordentlig, god brioche tenker jeg da. Han må nok ta seg en tur hit til hovedstaden, her på St. Hanshaugen har vi opptil flere spisesteder som serverer myk og god brioche – MED rosiner til og med! 😀 Kom, kom, så skal du bli omvendt! 😉

brioche

 

, ,

4 Responses to Brioche – et himmelsk bakverk!

 1. Mad Mullah Hastur 17/01/2014 at 10:16 #

  Du fikser rimeleg mykje på brioche, gjer du ikkje? Har du ikkje tenkt på det faktum at brioche truleg var ansvar for jakobinarene sin blodige terror under revolusjonen? Hmmm? Les om kakediagrammet du!
  Mad Mullah Hastur har tidligere blogget..La dei ete kakediagram!

  • ~SerendipityCat~ 17/01/2014 at 10:43 #

   Brioche er så mykt og godt at det umuuuuuuulig kan ha skylden for noe blodig terror!
   Nei, det må ha vært noe spicy med i bildet der… 😉

 2. TanteLappe 18/01/2014 at 21:31 #

  Mmmm, brioche….
  Lunken brioche og en kopp rykende varm te, på en kald vinterdag. Mmmm…..

  • ~SerendipityCat~ 19/01/2014 at 08:53 #

   Mmmm…. ja, meget mulig jeg må tvinge mannen til å gå en tur på bakeren i dag kjenner jeg. 😉

Leave a Reply

blogget sist

blogglisten_f97d1ebb1325ed127ab22a3b4cfd7d40