En blomst til Persaunet sykehjem!

4

Da mormor sovnet stille inn den 11. juli, var det et ventet dødsfall. Et langt liv var over, og vi som tok farvel kunne sørge over mennesket som var gått bort, ikke i bitterhet over døden.

Det snakkes jo en del om velferd og eldre, og jeg skjønner at folk er bekymret over hvilke tilstander våre nærmeste må leve under den siste tiden av sitt liv på sykehjem. Her varierer forholdene veldig.

I vårt tilfelle vil jeg si at selv om mormor aldri fikk fast plass på sykehjem (hun havnet der 6 mnd før hun døde), har vi som pårørende (og i aller størst grad min mor, som har vært den mest aktive kontakten), sett og verdsatt innsatsen til de ansatte på Persaunet sykehjem i Trondheim høyt.

De ga mormor all den beste pleie og oppfølging hun kunne få mens hun var der, og midt i all sin store arbeidsbyrde med lav bemanning (hjelpe meg så få de var på alle de oppgavene!) hadde de også alltid tid til å informere, støtte og følge opp pårørende. Det var ikke få telefoner de tok til mamma med informasjon hvis noe hadde skjedd, eller legen hadde vært der.

Vennlige, rolige, behagelige mennesker som tydeligvis hadde stor kompetanse på verdighet. Jeg satte veldig stor pris på det.

Vi har selvfølgelig snakket med dem også, dette skriver jeg for å dele en positiv opplevelse.

Share.

About Author

4 kommentarer

  1. Fint skrevet. Æres de som æres bør. Det skjer så alt for ofte at helsepersonell (systemet) bare får negative tilbakemeldinger..

  2. Åh, så godt å høyra! Spesielt i og med at eg trur iallfall 1 av «kullingane» mine frå sjukepleieskulen arbeider der.

    Men sånn eigentleg, så burde det jo vere sjølvsagt at det er slik som du skildrar her, så det er skremmande at det av og til kan sjå ut som om det er dette som er unnataket.

  3. Vel, jeg vet (heldigvis ikke) om det er unntaket, men det jeg tenker er i alle fall at det må være flott for mange eldre og pårørende som får være innom Persaunet! Og bare det er jo bra.

    Jeg prøver å tro at det er de verste historiene vi får høre om gjennom media blant annet, og det skulle helst ikke vært ille noen steder eller for noen mennesker, men jeg tror det finnes veldig mange bra plasser og ikke minst folk som gjør en knalljobb også.

    Hyggelig å høre at du kanskje kjenner noen som jobber der! 🙂

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.