Wanda Voldner (@wandavoldner) – klar tale om likestilling!

Åh, jeg har hatt så lyst til å skrive om likestillingsdebatten de siste dagene som følge av Østlis kronikk i Aftenposten… men jeg har bare ikke orket altså.

Men så kommer Wanda Voldner i dag med en kronikk som bare pang! får det hele på plass for meg, så da må jeg i alle fall anbefale den. Les den her!

For dette har da ikke noe med biologi å gjøre, det har noe med en jobb som skal utføres å gjøre:

Er det slik at kvinner er biologisk determinert til å huske å kjøre to vaskemaskiner på torsdag, fordi familien skal på hyttetur i helga? Eller vaske gulvene? Leke med barna? Noen må gjøre det, om man skal leve det livet man ønsker.

 

Hvis kona di går om 15 år er det neppe fordi du ser ut som Marve Fleksnes, men fordi du høres ut som ham – en sutrekopp som er vant til at mor steller.

Nettopp!! Kan dere høre nå da!? Jeg trenger ikke en mann som “stiller opp” eller “hjelper til”. Jeg trenger, og vil ha, og finner meg ikke i noe annet, enn en mann som tar sin del av ansvaret. Ferdig med det. Ingenting i min biologi og enda mindre i min interessesfære som gjør at det er mer “naturlig” for meg å vaske klær eller ta ut av oppvaskmaskinen.

Bli varslet om nye poster

Få nye innlegg på e-post eller legg bloggen til i RSS-leseren din!

, , , ,

6 Responses to Wanda Voldner (@wandavoldner) – klar tale om likestilling!

 1. Ragna 29/03/2011 at 18:24 #

  Jeg lo godt da jeg leste denne kronikken i dag, den er veldig godt skrevet :-)

  Mitt favorittsitat er: Å være i permisjon med et lite barn som krever tilstedeværelse men ikke konsentrasjon, gjør noe med evnen til å tenke. Plutselig sitter man der og er opptatt av fargen på gardinene, når det man egentlig ønsker er å mene noe om den politiske situasjonen.
  Ragna har tidligere blogget..Hokus pokus- Hvordan forvandle teknisk fagekspert til god leder

  • ~SerendipityCat~ 29/03/2011 at 19:49 #

   😀
   Jeg har ikke opplevd det selv, men jeg tar poenget. Lille Sprell (bonusdatteren) kom inn i livet mitt da hun var 2,5 år. Jeg lærte fort at det gikk an å glemme hvor telefonen var og at man hadde en PC når hun var her, fordi barn krever tilstedeværelse heeeeleeee tiden!

 2. Sexy Sadie 29/03/2011 at 18:47 #

  De “derre menna” driter seg ut gang på gang, jeg fatter ikke at jeg fremdeles gidder mennesker ut av hankjønn.

  • ~SerendipityCat~ 29/03/2011 at 19:49 #

   Nei, noen ganger kan man faktisk lure! Til forsvar for hankjønnet så finnes det heldigvis veldig mange fine og oppegående også. :-)

   • Ivar 30/03/2011 at 03:05 #

    Takk, Cathrine! Det er godt at noen tar oss stakkars mannfolk i forsvar. :-)

 3. Sexy Sadie 29/03/2011 at 20:57 #

  Ja, det er liksom håp.

Leave a Reply

blogget sist

blogglisten_f97d1ebb1325ed127ab22a3b4cfd7d40