Er det mulig!?! (Demonstrasjoner og vold i Oslo i kveld).

Jeg blir så sint. Jeg tar ikke parti, jeg velger ikke side, men det er jo helt klart at det burde da gå an å demonstrere uten at det tar sånn av??

Det er bare å lese i denne Dagbladet-artikkelen:

– Eldre mann slått ned av demonstranter. (Bar israelsk flagg.)
– Tåregass og pepperspray brukt mot demonstranter – ligger tjukt i Oslo sentrum i følge Dagbladet.
Kastet molotov cocktail!
– En person tok fyr!!
– Demonstranter forskanset seg ved Kirkeristen – tente på paller, kastet bl.a. jernør mot politiet.
– Demonstranter går løs på bygninger rundt den israelske ambassaden.

Jeg har selv arrangert et par-tre demonstrasjoner, men aldri noe som har utartet til vold. Heldigvis. Jeg sympatiserer ikke med folk som synes det er ok å bruke vold mot mennesker og materiell i forbindelse med en demonstrasjon ~ uansett sak.

Hvis man blir bedt om å fjerne seg, er det gjerne en grunn til det. Da gjør man det. Faktisk.

Det tjener ingen sak at demonstrasjoner utarter på denne måten!

Jeg er glad for at jeg ikke er eller skal til sentrum i dag. Ikke dra til sentrum, sier politiet.

Og ja, jeg er klar over at dette ble noe “tabloid”, men jeg blir faktisk ekte og oppriktig forbannet på folk som oppfører seg på denne måten som demonstrantene gjør her!! Jeg mener, slå ned en mann fordi han bærer israelsk flagg?? Kaste brannbomber?

, , , , , ,

150 Responses to Er det mulig!?! (Demonstrasjoner og vold i Oslo i kveld).

 1. Naomi 08/01/2009 at 23:10 #

  Ray, du har rett, vi er egentlig ikke så forskjellige. Problemet er at mange muslimer, OG jøder ikke ønsker å ta hverandre i hendene. Det vil si at de heller ikke ønsker fred med hverandre. Hvis vi vil forandre verden må vi bare begynne med oss selv. Det har jeg gjort iallefall. Jeg har flere muslimske venner, min beste er faktisk muslim. Jeg liker hennes fmailie, hun liker min. Og familien liker hverandre. Slik skal det være!

  Mange er altfor opptatte av fortiden. De ser hele tiden tilbake på ting som har skjedd, og hvorfor. Istedenfor burde vi alle se fremover, på hva som skal skje, og hvordan vi kan evt forandre på ting. Det er dumt (men til tider også smart) og bare se tilbake. Man må heller lære av sine feil enn å straffe andre for feil man selv har begått. Man skal heller ikke være redd for å si det man selv mener. Og der er det mange som er redde.

  Jeg vil tørre å påstå at mange unge mennesker (tenåringer) egentlig ikke har en mening, men de velger å følge andres meninger. Derfor gjør mange av dem dumme ting. Som slik i Oslo idag. De vet selv det er dumt å kaste stein og det som er, men gjør det fordi dems venner gjør det. Uheldigvis er det slik hat også begynner. Har man en annen mening er man straks “ute av gjengen”.

  Takk for at du svarte Ray :)

 2. Naomi 08/01/2009 at 23:13 #

  Kenneth:
  “Hadde sitasjonen i midtøsten vært den samme om vi ikke hadde religion?”

  Ray:
  “Nei! Du vet all form for forskjellighet og fremmedfrykt for det meste kommer av kommunikasjonssvikt. ”

  Jeg vil nok tro at vi mennesker til en viss grad også er redde for religion, eller redde for fremmedspråkelige land. Det skyldes jo også akkurat det Ray sier. Vi er dårlige på å kommunisere med hverandre!

 3. Moren til Ulf Tore 08/01/2009 at 23:17 #

  Jeg vil ta avstand fra disse ” muslimene “.

  Jeg er en troende muslim såklart, men jeg synes heller ikke det disse ungdommene gjør er riktig, men det som skjer i Oslo idag er ikke noe.. iforhold til større land altså..
  :)

 4. Naomi 08/01/2009 at 23:20 #

  Moren til Ulf Tore:

  Fortsatt er det ikke riktig, og utrolig dumt gjort! Uansett hvor stort landet er.

 5. Ray 08/01/2009 at 23:20 #

  Naomi. Det var et super post fra deg. Og det aller siste du sa “Har man en annen mening er man straks “ute av gjengen”, er 101% rett.

  Akkurat nå er jeg igjen litt stressa for hva Nordmen som ikke skjønner at det finnes folk som meg, og som disse 2 gutta som reddet den stakkars mannen fra disse tullinga vil mene om det hele da det er overstått.

  Bråk på demonstrasjon er en ting, akkurat nå knuses mye over hele Oslo. Jeg må bare beklage som f… for mine fra det 1% som driver med tullball. Sant nok vet de ikke lenger hva de driver med. De trur nok det er kult å ramponere noe.

  Om de hadde bare vist ringvirkningene av dette den dag imorgen. Kanskje ikke lett å appelere nå som alle er så tent, men tru meg det finnes mange flere av meg en de som lager F i oslo idag..

  Naomi. Det var fint å høre vi ikke er så forskjellige. Jeg har jødiske venner i min klasse. Det tok litt tid “fremmedfrykt” men George var en artig grei kar han, Fra Israel. Der er andre i min klasse også fra Israel som er helt Okay… Vil bare at du skal vite det…

 6. KennethK. 08/01/2009 at 23:35 #

  Jeg mener å se likheter mellom slike opptøyer som oppsto i Oslo i kveld, og fotballens “casuals”-kultur. Såkalte casuals har ofte ikke særlig ekte tilhørighet til laget sitt, de bare benytter rammen rundt kampene for å få slåss og bråke. Likedan tror jeg mange av “demonstrantene” ikveld bare utnyttet muligheten til å lage kvalm under påskudd av å ha en sak de brenner for.

  Silkehanskene må kastes, det må bygges et skikkelig kaldt og kjipt fengsel på Svalbard hvor disse sendes inntil de vet å oppføre seg.

 7. Ray 08/01/2009 at 23:41 #

  Hei, KennethK.

  Jeg vet at Nordmen idag er tente. Jeg føler akkurat den samme frustrasjonen som mange. Skulle dratt ned til byen, og banka d… ut av noen av disse tullinga selv som gir oss som er fredelige muslimer et dårlig navn her i landet.. Men det å gjøre noe slik for meg er igjen å ty til vold.

  Hva skal en som meg, som føler som deg egentlig gjøre?

 8. Leif 08/01/2009 at 23:41 #

  Kenneth:

  Spar for all del Svalbard for det der.

 9. Flopsy 08/01/2009 at 23:41 #

  Twingly?

 10. ~SerendipityCat~ 08/01/2009 at 23:42 #

  Ray: Har sendt deg en mail!

 11. rita 08/01/2009 at 23:50 #

  Jan Thomas, send regningen til SV. De er så glad i å importere. De er så glad i flerkulturelle samfunn.

  Hadde ikke politiet vært der og beskyttet ytringsfriheten til Israel supporterne så hadde dette endt skikkelig ille. I etterkant av demonstrasjonen (etter at de fleste Israel supporterne hadde forlatt området), gikk det innvandrere rundt og angrep pro-Israelere der de fikk tak i dem. De knuste en glassflaske i hodet på en ung, norsk mann rett ved der jeg stod. Og de knuste ruter på politibiler og ødela andres eiendom.

  Innvandringen koster Norge mer enn det smaker.
  Synd at debatten på Dagbladets nettsider ble stengt, men de tåler ikke at folk påpeker innvandrernes elendige oppførsel og mangel på respekt for det norske samfunnet

  SÅ HVA KAN VI VENTE I NORGE?

  Dette er en ønsket utvikling, det er vel det noen har jobbet for, nemlig at Norge blir flerkulturell (det sier politikerne).

  I løpet av to uker har jihadister ropt allah akbahu samtidig mens de har angrepet norsk politi og norske sivilister, akkurat slik vi ser det i alle land hvor muslimene utgjør en viss andel av befolkningen.

  Nå er vi endelig flerkulturell og kan bare vente på nye tusenvis av importerte krigere.

  Og til valget i 2009 kommer velgerne til å glemme alt igjen, det blir ikke store endringene i politikken etter 2009 for politikerne er stort sett enige om hva de mener er ønskelig for Norge.

  HURRA FOR NORGE SOM ENDELIG ER BLITT FLERKULTURELL

 12. rita 08/01/2009 at 23:55 #

  Trodde ikke jeg skulle se dette så tidlig som i 2008 i Norge. Regnet med at dette ville skje rundt 2020. Men ting skjer tidligere enn ventet.

  Jaja, Svenskene er ferdige. De har mistet landet sitt.
  Nå er det oss!

  Hurra for alle blåøyde idioter som var så snille og vennlige.

  La oss ta imot større flokker inn. Så skjer ting fortere.

 13. Ray 08/01/2009 at 23:57 #

  kjære rita. Det er jo ikke all av oss som vil lage full f…’s fest her i landet. Leste at det er nok en mengde på 300-400 som står for all faen. Uheldigvis har politiet også funnet folk fra Young-guns og B-gjengen blandet dem.

  Hvor mange er egentlig 400 ut av over 100000 invandrere. Jeg sier 100000, da minst 50000 er fra mitt folkeslag Pakistan som 95% er muslimer. teller man med resten, er det nok også langt langt over 100.000 muslimer i Norge (noen som vet det rette tallet?).

  Norge burde ha satt inn Militæret idag for å få tak i disse gutta spør du meg. Hadde vi fått dem i buret, hadde kanskje hele det norske samfunnet tjent på det, samt fått et mye bedere syn på invandring…

  MVH

  Ray

 14. KennethK. 08/01/2009 at 23:58 #

  Leif:

  Jan Mayen, da. Noe må vi bruke det området til.

  Ray:

  Siden du er en del av den muslimske kulturen i landet, er det jo flott at du avstår fra å bli for heit i toppen ved slike anledninger, slik er du jo en god ambassadør for de norske muslimene. Kanskje det du best kan gjøre er å påvirke dine litt mer agressive meningsfeller på en like positiv måte, “innenfra”?

 15. Ray 08/01/2009 at 23:58 #

  ~SerendipityCat~

  Skal se på den nå…

  Cheers.
  Ray

 16. rita 08/01/2009 at 23:59 #

  Takk Siv for din kamp for vårt land.

  Takk Siv for at du er en så modig kvinne. Vi er mange som takker for din innsats.

  Som du sier, vår ytringsfrihet er truet. Svært truet. Det er ikke lengre trygt i Norge å si hva man vil.

  Det er en trist dag for Norge.

 17. Ray 09/01/2009 at 00:00 #

  Kennethk.

  De med litt vett i pappen av normale muslimer som er født i landet her, og ikke er importert rett fra kringen er det ikke mange som lager bråk av. Men likevel det du sier har jeg alt prøvd.

  Erfaringen min er: Det funker bra på andre generasjons fødte, i Norge.

  Funker dårlig på de som brenner for en sak som palestinere og israelere, med samme taktikk…

  Hmmmmm…

 18. Ray 09/01/2009 at 00:01 #

  Rita, Du svarte meg ikke……
  Håper du tar i et tak 😀

  Ray

 19. rita 09/01/2009 at 00:11 #

  hm, jeg vet ikke helt hva jeg skal svære på, men militæret burde vært satt inn. De burde tatt disse 600 menneskene og sendt dem rett ut av landet,. og de som var ekte nordmenn og som bråket burde vært sendt på straffearbeid ute på en øy de neste 40 år.

  selvfølgelig finnes det snille gode innvandrere.,men hvordan plukke de ut av den store mengden? Se på voldstatistikkene. Skremmende!

 20. rita 09/01/2009 at 00:17 #

  Jeg beklager hvis du føler deg truffet av min kommentar, hvis du er utlending, Ray. Du er helt sikkert en kjernekar. Men problemene som du ser er store. Og hvis du er innvandrer må du selv jobbe for å stoppe denne volden blandt dine egne. Jeg har selv venner som er utlendinger som jeg kjenner godt. Og de er kjempegreie og fredelige. Men dette handler ikke om dem! Dette handler om alle som bråker i vårt land.

 21. Leif 09/01/2009 at 00:23 #

  Rita, omfanget av problemet er kanskje litt for stort for en norskfødt muslim. Synes du belaster Ray for volden som foregår i Oslo..

 22. Ray 09/01/2009 at 00:29 #

  Rita.. takk for ditt svar. Det landet du kaller ditt ser jeg også på som mitt. Det jobbes aktivt med å få yngre generasjonen av utlendinger til å komme seg unna disse bråkemakerne i mange mosker idag. Tru meg eller ikke, min far driver en i follo, og tar seg tid til det så ofte han kan, slik at de har flere tilbud, en å slå seg sammen med tullinger fra bråkemaker miljøet.

  Jeg vet ikke hva definisjonen på en utlending er lenger jeg Rita, da jeg er født i Norge, og alltid har følt meg NORSK. Og blandt de som jeg kaller mine egene, er det ikke en eneste en som lager bråk. De fleste har en utdanning men ikke nødvendigvis en jobb tilbud.

  Jeg deler også ditt syn på få unna bråkemakerne, men mange av dem er Norske statsborgere idag, og om noen sender dem ut av landet, så er det ingen andre land i hele verden som vil ta dem i mot, da det er søppla vår, slik som vi ikke ville ha tatt imot bråkemakere fra andre land :D, hehe…

  Kanskje er det på tide at flere som meg kommer ut av hjem og gård, for nettopp det å, ta i et skikkelig tak. Men for det kommer vi til å trenge Nordmens støtte og ikke minst Tolmodighet.

  Jeg ser gang på gang at Nordmen er lei dette hele, og jeg skjønner det godt. (er selv Nordman).

  Jeg har lenge hatt lyst til å få gjordt noe med dette. Har gått og lurt på hva. Innlegg i avisene mot bråkemarkerne? Støtte sider blandt utlendinger og noen form for institusjon som sirkulerer blandt unge bråkemaker utlendinger og gir dem tilbud av forskjellige slag..

  Må tenke på dette ja, da det begyner å haste litt.
  Men hva…

  forslag?

  RAY

 23. Ray 09/01/2009 at 00:37 #

  La meg heller spørre slik.

  Hva vil en inteligent Nordman ha sagt til meg med mitt bakgrunn som det finnes tusener av. Hva kunne vi ha fått gjordt slik at det hele begyner å gå andre veien?

  Dere må også vite at det finnes endel Utlending idag i Norge som faktisk støtter FRP’s politikk i det å ikke importere utlendinger fra krigs herjede land, kun fordi det vil ta dem minst en generasjon før de blir mer vestlige, og det er tid vi som andregenerasjonen i Norge føler vi ikke har.

  Jeg deler ikke FRP’s eller disse utlendingene’s syn, da jeg føler det ikke ikke det som vil hjelpe i lengden likevel. Noen må ta i et tak. Jeg stiller gjærne opp, men vil trenge Nordmens støtte gjennom hele den sak..

  Ray

 24. Christian W. Nyman 09/01/2009 at 01:27 #

  Vold er ikke bra, det er nå en sak. Men at noen blir opprørt og fly forbannet av å se barn, ja BARN faktisk bli sprengt i fillebiter og lemlestet for livet skaper faktisk sinne i folk og dette sinne kommer ut en dag. Ikke pent å se nei, men når så groteske handlinger får lov å uhindret skje som i Gaza siste tiden er det lov å bli forbannet.
  Om politiet hadde vært smartere ikveld så hadde de sagt nei til Pro Israel demoen og heller flyttet den noen dager etterpå. Det er faktisk slik at man søker om en demo og i dette tilfelle var det vel ikke så stor tvil om at kom til å bli bråk var det vel?
  Til folk som snakker om å sende hjem være nye pøbel landsmenn dit de kommer fra, har jeg bare en ting å si, smårasistisk prat er ikke så veldig intelligent heller.
  Sånne voldelige demoer kunne vært 100% unngått hvis det ikke var mulig å drive folkemord også. Prøv å ikke se alt svart og hvit, det finnes faktisk gråtoner og farger også.
  Fred til alle.

 25. Ray 09/01/2009 at 01:34 #

  Vil Nordmen virkelig vite hva andregenerasjon’s muslimer egentlig mener om denne hendelsen, så kan dere ta en titt på det pakistanske forumet i Norge her:

  http://www.desi.no/forum/forum_posts.asp?TID=709&PN=1

  Vil trygt si 95% er Pakistanere og indere.
  Beviser ytterligere bare at de fleste av oss ikke ønsker å ty til vold.

  Sorry, admin, vil ikke lede folk vekk herfra. Men vil at Nordmen skal vite hva andregenerasjons Nye landsmen mener, og hvor de står i saken.

  Ray

 26. Ray 09/01/2009 at 01:53 #

  Jeg håper dere ser at det er mange som bruker sin tid online/offline for å få folk til å ikke yte vold. Der er klart det er noen som er helt på tryne her og mener tullball, men som dere ser blir det slått ned på av andre muslimer som ikke ønsker noe annet en fred i NORGE.

  Håper dere ser den veien flertallet av Nye Landsmen nå går, enn de tullingene som lager F… Håper også dette åpner noen
  øyner hos mange her..

  MVH

  RAY

 27. Shoaib 09/01/2009 at 02:01 #

  Det er da mange nok som ikke gjorde noe galt også.

  Shoaibs last blog post..Egg, fyrverkeriraketter og tåregass? Nei bedre med en fredelig markering!

 28. Ray 09/01/2009 at 02:19 #

  Shoaib,

  du har rett. Fra det jeg leser var det fjortiser som sto for dette bråket . De fleste trakk seg vekk.

 29. Martine Votvik 09/01/2009 at 03:13 #

  Jeg skjønner at folk blir sjokka over kaoset og volden, men ta å chill den litt med rasismen da. Jeg var der nede selv og sto midt i mølja litt av tiden. Og jeg kan bekrefte at ja, det var kids med diverse utenlandsk bakgrunn som sto for mesteparten av den mer ureglementære utageringen. Men hva faen sier det om folkegruppene de slekter på/tillhører? Ikke et pøkk, for de representerer et mindretall selv der. Det er som å kalle alle nordmenn pøbler på grunn av blitz.

  Dessuten, han gamle mannen som ble angrepet, han ble faktisk også hjulpet av propalestinere for å komme seg unna, så det var ikke på noe tidspunkt snakk om en stor uforståelig zombie masse.

  Skal man først begynne å kaste ut alle man synes er idioter blir man fort ensom…

  Tåregass var en litt ny opplevelse for meg, og jeg var jo forberedt på å kunne løpe bort i fra den, men så var den jo over alt. Host host og brennende, rennende øyne.

  Men jeg vil uansett skryte mye av politiet, det jeg så oppførte de seg svært organisert og profesjonelt.

  Martine Votviks last blog post..Gaza blør, hjertene våre blør, hjernen min blør…

 30. Peppe 09/01/2009 at 05:37 #

  # Moren til Ulf: Tåpelig argument. Skal vi da bare la innvandringen fortsette i voksende tempo og sette oss på gjerdet og vente til anti-semittismen har vokst – slik som i Frankrike? Der angripes jøder, synagoger og deres eiendommer til stadighet av muslimske innvandrere. Eller i Belgia? Det samme er i ferd med å skje der.
  Nei, vi må gjøre noe.
  La meg generalisere og sette litt på spissen her nå:
  Vi må straffe de muslimske drittungene som ikke oppfører seg, fengsle storebrødrene deres som selger narkotika, inndra eiendommene til fedrene deres som snylter på skatten og hvitvasker narkopenger. Nekte familiegjenforening/oppholdstillatelse/trygderettigheter til de som nekter å tilpasse seg.

 31. Shoaib 09/01/2009 at 07:57 #

  Ikke bare antisemitismen som vokser. Du vet vel at muslimske gravplasser har blitt skjendet i Frankrike. Greit å ta avstand fra det og?

  Shoaibs last blog post..Egg, fyrverkeriraketter og tåregass? Nei bedre med en fredelig markering!

 32. Lothiane 09/01/2009 at 09:33 #

  Ohoi… her føltes det som å komme inn på et av idiotforumene til Dagbladet, men heldigvis er det mye klokt blant kommentarene her også.

  SerendipityCat: Enig i det du skriver; å ty til vold løser ingen problemer, det gjør bare alt verre. At det er mye fortvilelse kan jeg forstå, men det hjelper lite å angripe folk for det. Og brannbomber… Det er så ekstremt! Glad jeg ikke er i nærheten av sentrum for tida. Selv om jeg synes Israel oppfører seg grusomt, så frister det overhode ikke å delta i noen form for demonstrasjoner når ting tar sånn av. Det skremmer jo bort folk som ellers ville kunne demonstrert fredelig.

  Lothianes last blog post..Vinterhimmel

 33. Victoria 09/01/2009 at 09:34 #

  Oi, i dette kommentarfeltet ble det mye rart, gitt. Noen bør kanskje tenke over at “Send pakket tilbake dit de kommer fra”-type holdninger kun øker konflikter.

  Standpunktene til rita over her blant annet, jeg blir så forundret over at folk virkelig kan mene slike ting.

 34. vaarloek 09/01/2009 at 12:52 #

  Ace: MEN er de nå utlendinger da? Er du utlending om du er født og oppvokst i Norge? Hvor skal man “kaste” dem ut hen da? Herrefred. De fleste ER jo nordmenn jo!

  vaarloeks last blog post..det brenner

 35. Naomi 09/01/2009 at 12:56 #

  å ty til vold løser ingen problemer nei, MEN vi mennesker er jo så dumme at vi gjør det alikevel.

 36. ~SerendipityCat~ 09/01/2009 at 13:40 #

  Til Lothiane og Vic: Ja, det har vært interessant å se dette kommentarfeltet utvikle seg gitt. Jeg har ikke hatt en sjans i havet til å følge opp alle kommentarene, men har latt alle stå. Veldig positivt at folk som Ray orket å bruke tid på dette!

  …og jeg blir forundret selv over holdningene til enkelte, men jeg mistenker at det ikke ville hjulpet om jeg sa noe…

  vaarloek Nettopp. Å “kaste ut utlendingene” blir for enkelt.

 37. Ray 09/01/2009 at 16:27 #

  Hei all. I am back. Gledet meg gjennom hele exam idag til å komme hjem og see komentarene her 😀

 38. ~SerendipityCat~ 09/01/2009 at 17:27 #

  Velkommen tilbake Ray! Håper det gikk bra med deg i dag!
  😀

 39. Ray 10/01/2009 at 23:03 #

  Hei SerendipityCat.

  Takk takk, Ja da, alt bra idag, men det har 4 eksamer neste uke som blir litt hard… Ufff…

  Ja, enda en dag, enda en demonstrasjon.
  Uff, blir glad da dem er alle over…

  Ray

 40. ~SerendipityCat~ 11/01/2009 at 00:35 #

  Ray: Hei igjen! Tøft program for deg, du kan jo være glad du slipper alle disse demonstrasjonstogene i tillegg 😉

  Jeg synes fortsatt det er forferdelig synd med alle disse pøblene som vil lage bråk – ja, for det er jo dem jeg er sint på, ikke de som vil si sin mening gjennom demonstrasjoner.

  Selv droppa jeg å dra til sentrum i kveld, selv om jeg egentlig hadde en reservasjon til middag. Likså greit, men det er jo trist at det må være sånn.

 41. Undre 11/01/2009 at 12:07 #

  Å du milde! 😐

  Katta: Jeg kan vise deg hvordan du unngår twinglytrolla om du vil. There are ways.

 42. ~SerendipityCat~ 11/01/2009 at 13:33 #

  Undre: Det beste er vel å la være å linke til såpass godt besøkte saker på db og vg? Men tar gjerne i mot tips!

 43. Undre 11/01/2009 at 15:55 #

  Det går an å stoppe linkinga under akkurat de sakene man ikke vil ha linken sin under, men likevel linke. :)

  Undres last blog post..Musikk mens vi puster 15.1 (- Blur | The Universal)

 44. Futmov 12/01/2009 at 00:47 #

  Ray:

  Sålenge den vanlige muslim ser på nordmenn som vantro horer og hunder uten ære som man nekter døtrene sine å være sammen med så vil aldri nordmenn se på muslimer som norske. Man kan ikke både få i pose og sekk, man må enten velge om man vil kontrollere søstrene eller døtrene sine på tradisjnelt muslimsk vis eller om man vil bli sett på som norsk. Og det er jo slett ikke rart at 99% av pøblene som gikk amok i Oslo var muslimske gutter. Foreldrene har mer enn nok med å kontrollere døtrene sine 24 timer i døgnet, så guttene får gjøre som de vil. Dette er sannheten.

 45. Christian W. Nyman 12/01/2009 at 03:43 #

  Skulle tro denne tråden hadde minst 50% nynazister.
  Jeg føler meg så ikkenorsk plutselig. Merkelig…

  Kanskje noen sofasittere her, som bare klager på andres innsats og slenger rasisme, kunne forklare hva en normal reaksjon på;
  MASSEDRAP og LEMLESTING av BARN skulle vært?!?

  Sende brev til SuppeTinget?:
  “Kjære Jens og Kristin, jeg er så veldig lei meg for de fæle tinge som skjer i Gaza asså, kunne ikke dere gjøre noe med det…”

  Hva skjedde etter de massive demoene mot krigen i Irak, noen som husker så langt tilbake? Krig skjedde!
  Bush uttale noe sånn som at “…han kunne ikke ta hensyn til en så liten interessegruppe…”. Så ble det full sensur på det meste av tv kanaler i USA, så ingen der ihvertfall skulle få se hvor mange som faktisk gikk i demonstrasjonstog.

  Å flinke søte Siv da, som syntes det var en sånn fin idé med en liten pro Israel tale akkurat samme dag som 10.000 mennesker skulle ha demo for fred i Gaza i Oslo. For sånt provoserer ikke i det heletatt. Kunne pro Israel demoen vært flyttet noen dager etter på kanskje?

  Så skal det sies at tåregass kan skape aggresjon også, og politiet brukte ufornuftig mye. Hvis du ser på intervjuet dagbladet med politimannen som fortale om åssen de hadde det på demoen, så ville han ikke uttale seg noe særlig om tåregassbruken, fikk nesten et lite inntrykk av at han ikke var helt enig selv: http://www.dagbladet.no/2009/01/10/nyheter/opptoyer/krigen_i_gaza/israel/palestina/4314607/
  På en annen filmsnut jeg så, er det ingen store uroligheter i det heletatt og likevell bruker politiet tåregass. Smart ikkesant?

  Det er lov å begynne å tenke! Tenke masse! Det finnes mange sabla bra dokumentarer om Israel, Palestina, Gaza problematikken. Søk på video.google.com eller http://www.youtube.com.

  Slutt å stutre over hva andre gjør. Gjør det DU mener er riktig selv og gå fram med eksempel til etterfølge!

  Lykke til, alle fredsaktivister uansett hvilken vei dere går.

 46. Ulme 12/01/2009 at 19:25 #

  Oj… Her ble det fart..

  Akter ikke å delta i diskusjonen, man blir jo bare trist og lei over at verden er som den er, bare si at jeg synes du er en klok og fornuftig ung pike, ~Cat. :-)

  Ulmes last blog post..Helg!

 47. ~SerendipityCat~ 12/01/2009 at 20:58 #

  Ulme: Hehe, noen diskusjoner er det kanskje greit å bivåne litt fra sidelinja også, selv om de skjer i ens eget kommentarfelt…

  Takk for hyggelig kommentar kjære du!

  😀

Trackbacks/Pingbacks

Leave a Reply

blogget sist

blogglisten_f97d1ebb1325ed127ab22a3b4cfd7d40