Jeg har lest….»Saman er ein mindre aleine» (Anna Gavalda)

3

«Saman er ein mindre aleine» er en roman om 4 personer (Camille, Philibert, Franck og Paulette) som av forskjellige grunner havner i samme leilighet og utvikler bånd til hverandre.

gavalda.jpgDet er sjelden jeg finner en roman som klarer å være så trist og så vakker på samme tid som denne. Det skjøre vennskapet og fellesskapet som blir stadig sterkere blant de tre, er skildret på en måte som gjør at en nesten holder pusten for at det skal gå bra for dem. Jeg synes forfatteren kommer nært innpå utfordringene med å knytte seg til noen, og streve med å finne en måte å forstå hverandre på, å klare å slippe andre innpå seg, å tørre å gå nærmere noen.

Det var svært spesielt for meg å lese om Paulette – Francks bestemor – i denne boka, som jeg har forklart i denne posten. Både ungdom og alderdom kommer nærme hverandre når Camille pleier den demente og aldrende Paulette, som i mine øyne ble fremstilt på en svært respektfull og riktig måte i boka. Ærverdig, er vel det uttrykket jeg føler er nærmest når det gjelder å beskrive Paulettes avslutning på livet…

Jeg synes Gavalda har klart å skildre kontrastene mellom de ulike miljøene karakterene beveger seg i (byen, landsbygda, arbeidsplassene, loftsrommet, leiligheten) er skildret så sterkt at farger, lukter og sanseinntrykk synes å strømme mot meg fra sidene. Fikk ikke noe mindre lyst til å besøke Paris etter dette!

Dette var en bok jeg lengtet etter å åpne igjen hver gang jeg la den fra meg, og hver gang jeg åpnet den igjen fant jeg en egen ro og glede i lesningen. Jeg anbefaler den på det varmeste!

Jeg er selvfølgelig ikke den eneste som har sagt noe om denne boka, vil du lese mer? Klikk deg videre!

Blogger:

Media:

Filmatisert:

Flere anmeldelser og linker du kjenner til som du gjerne ville sett her? Si fra i kommentarfeltet, så tar jeg det med 🙂

Share.

About Author

3 kommentarer

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.