Nå kommer iPhone med 3G og GPS – til Norge i juli!

18

Steve Jobs keynote har vært etterlengtet av mange, ikke minst de som har ventet på nyhetene på iPhone-fronten.

I kveld gikk han på scenen i San Fransisco og bekreftet en del antakelser mange hadde ventet på. Her er noen av høydepunktene:

 • iPhone kommer med 3G og GPS
 • Kan nå brukes med vanlige hodetelefoner
 • Er tynnere, og får sort plastdeksel på baksiden (kommer også i hvit)
 • Vil komme i flere farger
 • Får bedre batterikapasitet
 • Blir billigere.
 • Lanseres 11. juli, også i Norge.
 • Programvare rettet mot bedriftsmarkedet, bl.a. Exchange og VPN-løsninger.

Dette var meget bra, og vi gleder oss nå stort til å få kloa i denne! (Det er nesten sånn at jeg kan forsvare å ha ødelagt den første, slik at jeg er «nødt» til å skaffe meg den nye…)

iPhone 3G

Share.

About Author

18 kommentarer

 1. kan jeg bruke mitt onecall abonement på den.. om jeg får tag på den nye versionen hacket?

  eller er det spesielle simkort når det er 3G?

  er det noen som vet det?

 2. Det er ikke spesielle sim-kort i 3G-telefoner, men jeg vet ikke enda hvordan det vil bli å få tak i en hacket versjon av nye iPhone. Det som er sikkert er at det alltid vil være noen som prøver å finne snarveier rundt låsing av telefonene, men hvordan dette vil fungere i praksis er usikkert.

  I Norge får man antagelig en bindingstid på ett år, og da må man jo vurdere hva som er lønnsomt og også at man mister garantien med en hacket telefon.

 3. jeg skjønner ikke greia! det er jo ganske tregt av eple-folka og rope hurra for 3G og gps? og at dekselet kan komme i flere farger? oi? og bedre batterikapasitet og billigere? jeg mener.. det finnes da hauger og lass av andre telefoner som har samme funksjonalitet. som enda til har MER funksjonalitet til en billigere penge. hva er det som er greia? 😀 jeg skjønner jo at jeg tydeligvis er blitt for gammel eller har falt av balletten, eller noe.

  Frøken Aberlour’s last blog post..working nine to five, what a way to make a living

 4. Frøken Aberlour » Nei, telefonmessig sett kan man jo si at 3G og GPS ikke akkurat burde fått folk til å hyperventilere og svime av i ren fryd! 😀 Men som langvarig dings-elsker kan jeg bare si at det er bare noe _annet_ med iPhone. Det er selvfølgelig så mye, mye mer enn en telefon. Du kan få lykkeanfall av albumvisningen når du spiller av musikk. Det føles helt fantastisk å bla i bilder med fingrene, zoome inn og ut. Alt med den virker bare…stilig, morsomt, veldig gøy! Og det sier jeg om det egentlig første Apple-produktet jeg virkelig har hatt kloa i. Men om du ikke synes du trenger iPhone som telefon, prøv å bruke iPod Touch som musikk- og media-leke en stund, den er også herlig.

 5. Joda, imponerende pakke og drakt med iPhone og dev. Men er i det hele tatt litt skuffet over de dårlige spesifikkasjonene. Tror jeg dropper iphone lell jeg. Og jeg som hadde gledet meg til å innta eple-verdenen…

 6. Jørgen » Hver sin smak! 🙂 Min kjære velger ikke iPhone bl.a. fordi han liker å ha en telefon han kan taste på med én hånd – det er vanskelig å få til med en telefon som har touch-skjerm. Men han er uendelig glad i sin ipod touch!

  Du skal få se på min iPhone når jeg får kjøpt en!!

 7. så egentlig er det ikke telefonegenskapene greia handler om, men lomme-pc delen som er sånn web2.0-aktig og med mulighet til å småkose på skjermen?? hm.. for DEN delen kan jeg forsåvidt skjønne litt av. ikke at jeg hadde betalt så mye for å kose på telefonen min, men. hehe.. 🙂 men jeg skal aldri si aldri. kan jo måtte risikere å bite det i meg senere.

  Frøken Aberlour’s last blog post..Please, remember me fondly

 8. Frøken Aberlour » Åja, mer de andre tingene enn telefondelen ja 🙂 Rart, ikke sant? Myten og markedsføringen fungerer i alle fall, når folk blir så fascinert av en dings. Blir spennende å se hva den kommer til å koste her, du må huske at man sparer penger på i ha telefon og medialeke i ett 😉 (Eller noe sånt, alle gode grunner man kommer på..)

 9. Prisen på den nye Iphone 3g vil ligge på 199dollar(ca. 1000kr) for 8gb. 299 for 16gb.
  Det er ihvertfal hva som står på denne siden: »http://www.mobilen.no/wip4/superbillig_3g-iphone_lansert/d.epl?id=29946».

  Det står:

  20:45: Prisen på telefonen har sunket fra 599 dollar (for ett år siden) og nå skal en 8 gigabyte-versjon av 3G Iphone selges for 199 dollar (det er omtrent 1.000 kroner).

  20:47: Apple sier maksprisen rundt hele verden kommer til å ligge på 199 dollar. Dette virker nesten for godt til å være sant. 16 gigabyte-versjon koster 299 dollar.

  20:50: Telefonen slippes 11. juli. 8 GB-versjonen er sort, men 16 GB-versjonen er hvit.

 10. 1erbusk » Hei du! Ja, dette er interessant. Men her råder spekulasjonene inntil videre. Selv om prisen ble lansert til 199 dollar, er det neppe denne vi kommer til å se i Norge.

  Er denne prismodellen direkte overførbar til Norge? Her er noen andre meninger: http://www.aftenposten.no/forbruker/digital/nyheter/mobil/article2481756.ece

  I Italia har man flagget en pris på 499 € (ca. 4000 NOK) uten binding, og mine litt pessimistiske tanker går også i den retning selv om NetCom ikke enda vil si noe om pris. (Nå er det jo ikke lenge igjen til lanseringen 11. juli heller!) I Tyskland derimot vil man selge iPhone for 8 kroner, men med et _steindyrt_ abonnement: http://www.amobil.no/artikler/skal_selge_iphone_for_8_kroner/52984

  Vi får se! 🙂 Jeg følger i alle fall spent med!

 11. Har regnet litt på abonnementpriser og slik nå. Og har kommet fram til at billigste alternativ ser ut til å bli ca 7000kr. Fortsatt ganske høy pris. Men levbar i forhold til 13000.

  Dette er hvis du skal ha 16GB modellen. Med 8GB kan du trekke fra 890kr.

  Håper dette var til hjelp for noen der ute 🙂

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.