Ny runde med NAV

14

Fikk mail i dag fra min saksbehandler i NAV. Han bekrefter at vi må i gang med en ny runde med søknad om forlengelse av mine arbeidsavklaringspenger.

Vedtaket mitt går ikke ut før i slutten av august, men på grunn av saksbehandlingstid og ferieavvikling må jeg få inn søknaden i første halvdel av juni.

Jeg tror ikke det skal bli noe stort problem, nå har jeg jo tross alt vært gjennom denne runden før. Legen min må skrive en erklæring. (Kanskje begge legene?). Så skulle jeg helst hatt en erklæring fra nevrologen også, men han er det jo nesten umulig å få et papir ut av. Flink lege altså, jeg er fornøyd med ham, men legeerklæringer fra ham… det er ikke så enkelt.

Så må jeg vel skrive en slags «rapport» selv om hvordan det går, og hva jeg foretar meg av behandling. Det skulle gå greit, det er ikke akkurat snakk om noe arbeidsevne her enda, selv om jeg har blitt litt bedre og ikke er sengeliggende i det mørke rommet hele tida. Men jeg håper jo….

Dessuten må dette Egenvurderingsskjemaet som er ganske omfattende fylles ut.  Jeg var veldig frustrert over det i fjor, sikkert litt nervøs for at det ikke skulle bli bra nok for NAV. Men jeg gjør det på min egen måte i år også, det skulle gå greit.

Sånn. Da er slagplanen lagt. Skriving og innhenting av erklæringer får jeg begynne med neste uke!

Det verste med dette er faktisk det å til stadighet skulle sette svart på hvitt hvordan tilstanden faktisk er. Jeg er i en periode hvor jeg egentlig har lyst til å bare glemme alt som heter sykdom, og i hvertfall ikke tenke på hvor ille det har vært og alt jeg har mistet. Men så må jeg rippe opp i det igjen og igjen. Jeg lurer på om det egentlig er sunt for helsa å holde på sånn….

Jada, alltid et skjema. Tror ikke det går en uke uten at jeg har et eller annet papirarbeid som ligger og venter og MÅ gjøres. NAV, forsikringsselskap, kommunen, leger, sykehus, apotek, fagforbund, arbeidsgiver… Hvem var det som lurte på hvordan jeg fikk dagene til å gå igjen?? 😉

Share.

About Author

14 kommentarer

 1. Du sa nåt her. Jeg må kontakte NAV på mandag. Sitter i samme situasjon. Tror ikke heller det er bra for kroppen å grave i elændeslisten, les symptomer, hele tiden. Det er en stressituasjon å hele tiden måtte fokusere på hvor drlig man er… Men systemet er som det er.

 2. Høres ut som du har ganske god trening med papirarbeid. Ingen kan komme å si at det ikke er jobb å være syk. Jeg synes også det er belastende å måtte fordype meg i egne svakheter og begrensninger, det er ikke direkte helsefremmende, nei.

  Lykke til!

  • Huff ja, det er vel en slags «ekstrakompetanse» man får av å være langtidssyk dette, i å fylle ut skjema og forberede papirer.

   Må vel bare få gjort det ferdig!

 3. Jeg fikk et nytt år med aap nå i mai, trengte ikke annet enn et skriv fra fastlegen 🙂 Men det varierer jo fra kontor til kontor hvor mye papirer og legeerklæringer de vil ha…

  • Jeg tror ikke de trenger så mye, men dette med Egenevalueringsskjema må de visst ha. Så et eller annet får vi fikse da sjø. 🙂 Trikset er å skaffe akkurat nok papirer til at de kan behandle saken, det verste er om den blir liggende ubehandlet fordi de mangler en erklæring. (Og da er det ikke alltid man får beskjed om at noe mangler, så risikerer man at det ikke kommer noe vedtak før pengene tar slutt…Ikke at det har vært noe problem for meg så langt, men…)

   • Jeg fylte ut det skjemaet for et par måneder siden, og jeg fikk beskjed av saksbehandleren om kun å fylle ut de punktene som var relevante for meg. Fylte kanskje ut en tredjedel av skjemaet, og det var helt greit.

    • Ja, det samme var min erfaring. Mye av det skrev jeg bare «ikke relevant på nåværende tidspunkt» på, og det kom ingen negative tilbakemeldinger på det. I ettertid må jeg nok innrømme at jeg gruet meg mer til jobben med det heftet enn det var grunn for! 🙂

  • Det er heldigvis ikke så vanskelig som man tror, men det er jo litt arbeid da. Og det er klart, det varierer fra NAV til NAV-kontor… Håper det går greit for deg da!

 4. Det er akkurat det med å måtte skrive alt så detaljert om hvor dårlig man er som gjør det så tungt. Jeg tror rett og slett det ikke er sunt. Man kunne skrevet det 1 gang. Og så skrevet nytt om man hadde noe å tilføye endre. Og så kunne alle etater få samme skrivet og gi riktige stønader ut fra det. Det er noe som er veldig feil når det er så mye ARBEID å være syk. Da får man jo ikke ro til å bli friskere… Urk!

  Lykke til med prosessen, må man så må man. KleM <3

  • Nei, det kan ikke være sunt å til stadighet skulle rippe opp i alt dette… 🙁

   Og det er som du sier, det er så masse ARBEID med det! Nå er jeg jo litt mer oppegående, men farsken heller.. jeg har ligget med høy feber og store smerter og knotet på PCen det jeg klarte før jeg svimte av for å kunne få sendt inn de nødvendige skjemaene. Jeg er helt sikker på at det stresset man må gjennom når man blir syk, med alt man skal forholde seg til, forsinker bedringen og i manges tilfelle gjør en enda verre.

   Det sier oss jo noe om at systemet burde vært endret….

   Men her er det bare å bite tenna sammen og ta fatt på prosessen!

   Stor klem til deg søte, håper du slipper skjema med det første.. 😉

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.