Reportasjen på YouTube

19

En dyktig og engasjert person har gjort noen magiske datagreier og klart å få laget en fil av reportasjen som ble sendt på NRK1 Østlandssendingen i går. Den er nå lastet opp på YouTube.

Det går også i reprise på NRK2 i dag klokken 10.10, eller man kan se det på nett-TV her. Og da skal jeg ikke mase mer om dette. 🙂

 

 

 Share.

About Author

19 kommentarer

 1. Huff. Jeg griner med deg her. Stor klapp på skulderen for at du klarte å stille opp. Reportasjen som helhet ble veldig bra, synes jeg. Og bydelsfyren kom ut av det som en kaldhjertet tosk. 😉
  Klem igjen.

 2. Er det mulig ?! Både han fra bydelen og intervjueren av Ellen Piro synes å være skyldig logikk,empati og sunn fornuft. Makan!
  Utroli sterkt av deg ,Cathrine å stille opp og vise den ufatttelige kampen som må kjempes på alle plan for å få en behandling som kan gi økt livskvalitet. Nå blir forhåpentligvis både hjelpere i «systemet» og vanlige (ofte uvitende ) mennesker klokere av å se dette innslaget. Stå på Cathrine, dette må løse seg 🙂 !
  Heier på deg og ønsker deg mildere og bedre dager .
  *klem*

 3. Leser på DagensMedisin idag denne: http://www.dagensmedisin.no/nyheter/2011/06/09/ap-en-historisk-helserefor/index.xml hvor det i teksten kommer frem følgende: «» – Samarbeidsavtalene vil legge til rette for at pasientene behandles i kommunene hvis de kan få et like godt eller bedre tilbud enn på sykehus. Dette skal bidra til raskere behandling av god kvalitet. De som trenger helsetjenester ofte, skal få behandling i sitt nærmiljø. «» og dette må vel bety at behandling av din sak under den nye lovgivningen bør og må få et positivt resultat som han bydelsfyren må svelge en stor kamel med.

  • Hahahaha 😀 Ja, da spørs det om han må ta tilbake sine ord… Eventuelt bare omdefinerer de sakene til at pasienten ikke har behov for nødvendig helsehjelp, og så ligger de sjuke folkene hjemme uten å belaste samfunnet… kanskje DET er hensikten??

 4. Når du gråt, så gråt jeg og. Det ble en bra reportasje, og det er jammen bra dette kom på tv! Jeg vil skrive mer, men hodet mitt er bare tull og surr. Stor klem til deg! <3

 5. Pingback: Bydel i Oslo nekter å hjelpe ME-pasient (video)

 6. Hei Cathrine,

  Det er helt for jævlig å se et sånt innslag hvor politikere gir seg selv et mandat de burde holde seg langt borte fra.

  Samtidig er det tøft av deg å stå fram, og jeg setter virkelig pris på det. Det er gripende og givende på samme tid.

  Jeg har sagt det før, du er flink og ditt initiativ gir masse tilbake til andre (som meg selv) i samme situasjon :-).

  Ha det så bra som du kan ha det!

  Klem fra Helsingborg.

  • Tusen takk for det. 🙂 Ja, det er jo noen spørsmål jeg sitter igjen med nå da: Hva er det som skal defineres som nødvendig helsehjelp? (Livsforlengende, palliativ, lindrende, livskvalitetshevende, behandlende..) OG hvem skal egentlig få lov til å bestemme hva som er nødvendig helsehjelp? Er det egentlig riktig at det er byråkratene som kan overprøve legene? Er vi så redde for at legene skal bli «pasientens advokat» og forordne ting pasientene egentlig ikke trenger? Og _har_ egentlig byråkratene god nok kunnskap om alt til å kunne avslå f.eks. min sak? (Minner om at det er en annen ME-pasient i samme bydel som har fått innvilget IV, av de samme saksbehandlerne!)

   Jeg tror ikke det kommer til å skje noe i min sak, men forhåpentligvis øker det forståelsen litt blant de som ser på.

   Stor klem tilbake!

 7. Kom noen tårer her også når jeg så reportasjen,det er så urettferdig og fortvilende at de skal nekte oss det som kan gi oss en litt bedre hverdag…

 8. Kjempebra jobbet Cathrine!
  Du snakket fra hjertet og når frem til folk!
  Det er bra at folk får rede på hvordan det er.
  Jeg fortsetter å debattere på Svein Thore Martinsen sin blogg på Aftonposten, de få stunder jeg er på internet den her uken.
  Vi er mange som jobber, men de som står frem med namn og ansikt på tv gjör den viktigste jobben for å nå ut til fölelsene på folk.
  Ta vare på deg!!!

  • Tusen takk for gode ord!! Jeg har falt litt av debatten på Aftenposten, men ser jo det fortsatt ligger på forsiden av nettavisen…. Grrr…

   Ønsker deg gode dager!

 9. Må si du er en pretty crier, søta! 🙂
  Hadde vært værre om jeg stilte opp! *ler godt* 😀
  Tuuuuuuusen takk for at du gjorde dette. Synes reportasjen ble kjempebra!
  Skal sende den klipte videoen til kommunen min. Må vel klage igjen 😛
  Klem <3

  • Hehehehe, vet ikke helt om jeg følte meg så «pretty» der gitt 😉 Men skitt au, vi kan ikke bare vise «glansbildet» heller… og det var i hvertfall helt ekte!

   JAA! Send videoen til kommunen din, så får de se at de er TEITE. 😀

   Stor klem! <3

 10. Jeg kjenner meg så godt igjen i det du sier i klippet – jeg vil jo bare ha livet mitt tilbake! Hvordan går det med denne behandlingen nå som du har startet på egenhånd ved hjelp private? Lindrer det, og klarer du å forklare hvordan det gjør deg bedre?

  • Hei! Ja, jeg tror det er et felles mål dette. 🙂

   Det er for tidlig å si noe om hvordan en jevnlig IV-behandling vil hjelpe – jeg startet med det i går.

   Men håpet er blant annet at det generelt skal bedre formen ved å lette sirkulasjonssvikt, dehydrering og virke positivt på smerter og utmattelse.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.