Pressemelding fra Regjeringen/ Helse- og omsorgsdepartementet

6

Det er lagt ut en pressemelding på Regjeringens sider om bevilgningen til ME-forskningen. 

Der kan vi blant annet lese følgende om opprettelsen av en kompetansetjeneste og retningslinjer om ME:

Senteret vil få ansvar for å bygge opp kompetanse på nasjonalt nivå, spre kunnskap og bidra med veiledning til hele helsetjenesten. Kompetansetjenesten skal overvåke og formidle behandlingsresultater, delta i forskning og undervisning, etablere forskernettverk og bidra i utviklingen av nasjonale retningslinjer.

For å sikre bedre likebehandling har også helseministeren bedt Helsedirektoratet utarbeide anbefalinger til helsetjenesten for den hjelp pasienter med ME eller mistanke om ME skal få. Helsedirektoratet vil om ikke lenge lansere et rundskriv om diagnostisering og oppfølging av pasienter med ulik grad av ME.

Les hele pressemeldingen her

 

 

Share.

About Author

6 kommentarer

 1. Det er flott at de trår til raskt og støtter forskningen, i pressemeldingen gir helseministeren tydelige signaler til resten av helsevesenet, hun sier jo til og med: «- Jeg er opptatt av at pasienter med ME blir tatt på alvor» – noen som har vært innom ME foreningens hjemmeside kanskje? 😉

  • Ja, nå er det mange som trekker et lettelsens sukk og tenker «ENDELIG».
   Endelig politisk vilje til å satse på biomedisinsk forskning.
   Endelig et forskningsprosjekt som viser virkelig håp.
   Endelig noen spor å forfølge som virkelig, virkelig synes lovende.
   Endelig håp om at sykdommen kan bli tatt mer på alvor, og at pasientene blir møtt på en helt annen måte enn mange, mange har opplevd.

   En veldig fin førjulsgave dette!

   😀

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.