Til sengs med iPad

13

Den siste uka har jeg vært totalt, kanon utslått og har tilbrakt 24 timer i døgnet i horisontal posisjon.

Det skyldes nok flere ting; to pågående og heftige antibiotikakurer, PMS (som forverrer ME-symptomene noe så innmari), ledd som krangler og stygge smerter som krever sterke smertestillende. Resultatet er total zombie-tilværelse.

I dag er faktisk første dagen på lenge at jeg har PC-en og ikke bare iPaden framme! 🙂 For når man ligger der i senga og sturer så er det helt genialt med en iPad, og i dag tenkte jeg å ta dere med på det som er min «faste runde» på iPaden.

Facebook

Jeg må selvfølgelig sjekke Facebook, og det minste livstegn er i alle fall at jeg klarer å trykke «Like» på det mine kjære venner skriver. 🙂 Selv om det finnes flere apps for dette (dog ingen offisiell Facebook-app til iPad), så foretrekker jeg Facebook i Safari. Har prøvd flere apps, men finner ingen som gir meg helt det jeg vil.

Serier og filmer

Noen ganger klarer man ikke å delta, men likevel kan det være greit med litt underholdning som får tida til å gå!

Appen AirVideo er helt genial. Ved bruk av denne streamer jeg innholdet på PCen i stua direkte til iPaden, og har dermed tilgang på alt vi har av serier og filmer på den – rett inn i senga. Da er det bare å sette iPaden opp mot en pute, plugge i øreproppene og la seg flyte inn i en annen verden.

For tiden er det serien Breaking Bad det går i her – en morsom og litt sær serie om læreren som begynner å lage dop for å etterlate familien penger når han selv blir rammet av uhelbredelig kreft…  (Det høres kanskje ikke så lystig ut, men serien er både morsom og godt gjennomført!)

Bloggkommentarer

Jeg får aldri skrevet noe særlig på iPaden, delvis synes jeg det er litt knølete å skrive blogginnlegg på den, og delvis fordi jeg som regel bruker den mest når jeg ikke er i form til å skrive/tenke uansett. Men kommentarer må jeg jo sjekke, og da bruker jeg WordPress sin app, hvor jeg har bloggen(e) mine.

Twitter

Å lese Twitterstrømmen kan både være underholdende og nyttig, jeg synes folk er flinke til å poste interessante linker og videoer. Selv om man ikke orker delta i noen debatter, er det altså verdt å følge med her. På iPaden foretrekker jeg appen Twitterific til dette.

Blogger og nyheter fra RSS-feeden

Har du enda ikke skaffet deg en RSS-leser, så anbefaler jeg at du Googler og finner ut av dette, for det er helt genialt. 🙂 Jeg har tidligere anbefalt Reeder for iPad, og gjentar meg selv på dette i dag!

Her om dagen gjorde jeg forøvrig noe skummelt – jeg slettet alle blogginnleggene jeg ikke hadde fått lest i 2010 fra RSS-lista mi!! 😮 (Det var over 1000 innlegg jeg ikke hadde lest, om alt fra neglelakk til ME-forskning). Så nå starter jeg på ny frisk og håper jeg klarer å følge med litt mer på favorittbloggene mine! 🙂

Og der har dere faktisk de viktigste tingene jeg bruker når jeg ligger i senga og surfer på iPaden. 🙂 Nå har jeg ikke nevnt Safari (nyheter, generell surfing) og Mail selvfølgelig, men det tenker jeg dere skjønner av dere selv.

Fortsatt god søndag til alle! Her hjemme er min kjære ektemann i ferd med å tilberede kalkunrester og det er jeg MEGET lykkelig over. <3

Share.

About Author

13 kommentarer

 1. Ille å høre du er så dårlig, altså! 🙁 Håper du snart kommer deg opp av senga igjen og får energi til å gjøre mer av det du liker best.

  Det er enda godt du har iPaden som holder deg med selskap! Selv er jeg fullstendig avhengig av min iPod Touch som gir mye av det samme, bare med mindre skjerm. En stor hjelp når jeg er i horisontalen.

  God bedring, kjære deg! ♥

  • Ja, hva skulle vi gjort uten disse kjekke dingsene våre? 🙂
   Bedre dager kommer for oss alle snart søtemdu, dà skal vi sitte i solen i lette klær og nippe til noe kaldt å drikke! <3

 2. Haaper du foler deg bedre snart! Og kjempefint at iPad’en gir deg noe aa gjore mens du ikke kan gjore saa veldig mye! Jeg har bare lekt med en et par ganger men det er moro! Veldig bra brukergrensesnitt og en helt annerledes opplevelse.

 3. Jeg husker at jeg hadde en Ipad en gang. Kjøpte den med brask å bram der jeg satt askefast i USA og dro hjem med min nye dings. Viste den frem til kona og ikke sett den siden….

 4. Jeg er så nysgjerrig på Ipad…Har jo flere venner som har så får vel testet den plutselig! Godt du er fornøyd og at den gjør livet lettere når du er dårlig! Alt teller når man har det sånn…
  God bedring!

  KleM`KLeM

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.