Men Helsedirektoratet da….

10

I dag var jeg inne på Helsedirektoratets sider om CFS/ME fordi jeg trengte en direktelink til SINTEF-rapporten fra 2011

Dere vet, den som viste at det absolutt ikke stod bra til med helse- og omsorgstjenester for ME-pasientene.

Man skulle tro at det var naturlig at denne rapporten var å finne på sidene for «Fag og forskning», men…

Der er det bare en link til Kunnskapssenterets rapport, og ikke SINTEF-rapporten!

Er ikke dette litt merkelig??

Jovisst fant jeg rapporten, når jeg søkte etter den, men kun som en direktelink til en pdf.

Når det tross alt er bestilt og utført en så grundig utredning fra SINTEF så burde vi vel forvente at resultatet ligger lett tilgjengelig på Helsedirektoratets sider? Og ihvertfall må de presentere den når de har klart å legge Kunnskapssenterets rapport der!

(For de spesielt interesserte kan det være et poeng og ta en repetisjon av brukerorganisasjonenes tilbakemeldinger på Kunnskapsoppsummeringen HOD bestilte.)

Hva synes dere? 

(Tar fullt høyde for at jeg er helt blind og at jeg ikke SER linken på sidene altså.. 😀 I så fall får dere vise meg hvor den ligger!)

Tenkte å legge en link til dette innlegget på Helsedirektoratets Facebook-side, så får vi se om det kommer noen reaksjoner.

Share.

About Author

10 kommentarer

 1. SINTEF-rapporten er jo en sjelden god oppsummering på hvordan ting er. Selvsagt bør den være lett å finne. Fakta, fakta, fakta!

 2. fant den her faktisk: http://www.helsedirektoratet.no/helse-og-omsorgstjenester/cfs-me/tilrettelagte-omsorgstilbud/Sider/default.aspx

  Men det hadde kanskje ikke gjort noe om den linken ble lagt i sidefanen der rapporten er nevnt her: http://www.helsedirektoratet.no/helse-og-omsorgstjenester/cfs-me/Sider/default.aspx

  Uansett – mange av linkene virker fremdeles ikke etter at Hdir la om sidene sine, så greit å ta en sjekk innimellom – de vil jo gjerne ha tilbakemeldinger 😉

  *klæms*

  • …og må legge til at det kanskje også ville være naturlig å ha den i bolken for fag og forskning, fordi den gikk inn i oppdraget til Hdir fra HOD….

   næmlig 🙂

   • Nettopp!
    Det var to utredninger som ble bestilt, i dag ligger det bare linket til den ene under «Fag og forskning». Det holder ikke at den ligger som «relatert materiale» under en lang artikkel på en helt annen side synes jeg. (Men godt gjort at du fant den… ;-))

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.