Et skremmende intervju

Dette intervjuet med den britiske barnelegen Dr. Nigel Speight tar for seg hvordan det medisinske systemet svikter barn og unge med ME.

Dr. Speight har vært involvert i 30 tilfeller hvor barn med ME enten har blitt fjernet fra hjemmet med tvang, eller truet med det. I alle disse tilfellene har barna, eller mødrene deres, blitt gitt en diagnose som erstatter ME-diagnosen.

En transkripsjon av dette intervjuet er blitt laget av den nederlandske ME-foreningen, og ligger på denne siden. (For de som synes det er vanskelig å lese på engelsk, kan denne Google Translate-oversettelsen være et ok alternativ.)

Med tanke på en del kontakt jeg har med ME-pasienter og familier med ME rundt omkring i Norge er det nærliggende å tenke på en del saker jeg har hørt om her hjemme også. Det må være helt forferdelig å være foreldre og se at barnet ditt blir alvorlig syk, enda verre når de som skal være profesjonelle påstår at det er foreldrenes (spesielt mors) “skyld” at barnet ikke blir bedre.

I september sendte 87 “ME-mødre” et brev til Helsedirektoratet om den utredning og behandling deres barn har fått. (Eller ikke fått!)

På bloggen “ME-mammas betroelser” kan du lese mer om hvordan det er å leve med et eller flere ME-syke barn.

Bli varslet om nye poster

Få nye innlegg på e-post eller legg bloggen til i RSS-leseren din!

, , , ,

2 Responses to Et skremmende intervju

  1. @fryvil 15/01/2014 at 22:30 #

    Takk for at du tar opp dette, Cat!
    Vi kommer til å legge ut noe om dette intervjuet på “ME-mammas betroelser”, for dessverre er det dr Speight tar opp i dette intervjuet høyst aktuelt også i Norge.

    • ~SerendipityCat~ 16/01/2014 at 09:05 #

      Det er fryktelig å høre, og jeg berømmer dere for at dere klarer og makter å ta tak i dette. Håper at flere kan se hvordan ting faktisk er, og reagere på det!

Leave a Reply

blogget sist

blogglisten_f97d1ebb1325ed127ab22a3b4cfd7d40