NRK-oppslag om #XMRV og #ME

3

NRK har hatt fokus denne uken på virus og ME, og her er en sak til: «Amerikanske myndigheter knytter XMRV-virus til ME-sykdommen».

Aarseth fra Helsedirektoratet sier at man ikke kan sette i gang tiltak i norsk helsetjeneste basert på funnene, fordi det ikke er dokumentert godt nok en årsakssammenheng mellom viruset/virusene og sykdommen.

Norske fagfolk skal gjennomgå status på forskningsfeltet på en konferanse den 4. og 5. oktober i år. Forskning knyttet til XMRV-viruset, også disse funnene, skal tas opp der, forklarer Aarseth.

Det var interessant å høre,  i følge programmet for denne konferansen er det bare satt av en halv time til posten «Infeksjoner som utløsende årsak – oppsummering av forskning». Jeg håper de får snakket mer om det, for ellers er programmet sterkt preget av mestring, kognitiv terapi og LP…. noe denne konferansen da også har fått sterk kritikk for. Jeg klarer ikke se at denne konferansen har den biomedisinske forskningen i hovedsetet, og det er skuffende. Hva med å for eksempel invitere Prof. De Meirleir eller noen fra Lillestrøm Helseklinikk til en sånn konferanse?

Share.

About Author

3 kommentarer

  1. Det jeg har savnet mest av alt de siste dagene er at journalistene vet nok til å stille kritiske oppfølgingsspørsmål – nettopp til slike ting som dette.

  2. @Beate
    Det er veldig sant Beate, det virker mest som om mediene «rapporterer», selv om NRK har vært flinke og satt søkelys på dette nå i det siste da. Jeg synes bare ikke de skulle ha slått seg til ro med svaret til Aarseth, men det er kanskje ikke så lett for journalisten å «tolke» programmet for konferansen heller (om han/hun i det hele tatt har sett det).

  3. Nei, en journalist kan faktisk ikke forventes å sitte på så mye kunnskap at man kan stille de riktige oppfølgingsspørsmålene.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.