Første “Mobile Monday” i Norge

4

I går ble det første «Mobile Monday»-arrangementet i Norge gjennomført. Mobile Monday er et nettverk for mobilindustrien, og et åpent community. Det første «Mobile Monday» ble startet av finnen Jari Tammisto (CEO), og det finnes nå 62 avdelinger rundt omkring i verden.

Arrangementet i går hadde en imponerende paneldebatt, og de tilstedeværende bedriftene representerte det konferansieren så treffende sa var «who’s who» innen mobilbransjen i Norge.

Det ble også delt ut noen priser:

Mobile Monday Norway Achievement Award 2008 gikk til Opera Mini, for deres javabaserte browser for mobiltelefoner.

Mobile Monday Norway Business Application Award 2008 gikk til mBricks.

Mobile Monday Norway Peer Award 2008 gikk til Adactus.

Absolutt et interessant nettverk som jeg kommer til å følge videre.

Oppdatering: Les hva Teleavisen skriver.

Share.

About Author

4 kommentarer

 1. Imponerende og imponerende paneldebatt fru Blom… Jeg er ganske enig med Teleavisens omtale av hele arrangementet. Det er jo litt rart at når man endelig har stablet en norsk versjon av forumet på beina, så skal det hele foregå på engelsk og dermed hemme innholdet og begrense deltakernes muligheter til å uttrykke seg på og gjøre seg forstått, fordi at fremmedspråklige (som gjerne har Mobile Monday i sitt eget land allerede) skal kunne forstå og følge med hva som blir sagt. Da spesielt mtp at paneldebatten kun tok for seg norske forhold…

  Det var ikke mye til en rød tråd under seansen (bortsett fra at det omhandlet mobil teknologi…), skulle ønske det var litt mer sammenheng mellom Josef Nolls «foredrag» og paneldebatten som fulgte etter.

  Prisutdeling var helt dynge, Opera hadde i hvert fall noe fornuftig å si, ellers var de to andre vinnerne tragiske og fikk så vidt stotret frem noen ord før de raskt forsvant av scenen (eller i det minste prøvde, hvor han siste var på vei da han forsvant bak sceneteppet vet jeg ikke). I tillegg skal jo Mobile Monday være med på å fremme innovasjon, og det er jo et paradoks da at det hovedsaklig var/er store aktører som til tider hemmer nettopp dette (*host*Telenor*host*) som preger brorparten av showet (les: paneldebatten) i form av representasjon fra både Telenor R&I og Televenture og at det er viet altfor liten plass til de små nye mobilselskapene som i de fleste tilfeller står for den faktiske innovasjonen (selv om Opera og Mobile Nordic en gang var/er der.

  Håper neste samling blir bedre, ellers gidder ikke jeg mer, det blir bare en dårlig reprise av First Tuesday. Paneldebatten hadde man hørt før og dermed bragte fint lite nytt til bordet; svada er vel stikkordet. Kudos til Asgeir Myhre og Rolf Assev som hadde mye fornufitg å komme med sett iforhold til hvordan stimulere til økt innovasjon, utover det var det bare selvfølgeligheter og løst viss vass og snikk snakk.

  Så å kalle det en imponerende paneldebatt er det samme som å drepe kakkerlakker med en veivalse.

 2. Trancton: Takk for lang og bra kommentar! 🙂 Jeg synes paneldebatten var imponerende i og med at de hadde fått med såpass mange «kjente» folk til å delta, men jeg skjønner helt klart poenget rundt det du sier om innholdet.

  Jeg må innrømme at jeg også hadde litt problemer med norsk-engelsken til deltakerne, men jeg synes ikke det er noe merkelig i at arrangementet ble holdt på engelsk – det er jo slett ikke bare norsktalende som var tilstede i salen heller. Hvis internasjonalisering og kompetanse rundt dette er ett av formålene med å treffes, synes jeg egentlig poenget til Jari om at de snakket engelsk på møtene i Finland for å øve seg var ganske godt.

  Vi får håpe at arrangørene lærer av tilbakemeldinger og at det utvikler seg til et bra sted for folk å delta. 🙂 Jeg har ikke vært med på First Tuesday for eksempel, så for meg er dette ganske nytt.

 3. Kan si hva du vil, men denne typen teknologi er global og når da vi snakker om «de ledende i bransjen» ikke engang kan prate engelsk så er det kansje ikke så rart man sliter med internasjonalisering.

  Det er helt utrolig hvor dårlig de som stod på scenen i går var i språk.

  Spesielt reagerte jeg på Rune Rinnan er så svak i engelsk. Dette er jo en ledende figur i et investormiljø som søker globale prosjekter. Han må jo kunne prate med utenlandske investorer.

 4. I’m now not certain the place you are getting your information, however good topic. I must spend some time finding out much more or working out more. Thank you for magnificent information I used to be searching for this information for my mission.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.